Esteu aquí

Health & Bio Team Dating

Biocat organitza, conjuntament amb Banc Sabadell i CataloniaBio, el Health & Bio Team Dating, una trobada entre científics i grups de recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut amb professionals de l’àmbit del negoci amb l’objectiu de formar equips que puguin donar pas a noves sinèrgies empresarials, així com start-ups.  

En la seva primera edició el 2015, el 82% dels participants van trobar contactes i van iniciar col·laboracions a través d’aquesta iniciativa i el 67% estan encara col·laborant per tirar endavant els seus projectes. Sis equips han formalitzat un contracte o conveni i la totalitat de participants van manifestar que repetirien l’experiència.

https://www.b2match.eu/healthbioteamdating2017

health & bio team dating

El Health & Bio Team Dating va néixer al 2015 a partir d’una realitat: Catalunya compta amb un ecosistema ric en grans científics, emprenedors, inversors i institucions però té una manca de col·laboracions entre els diferents col·lectius. Així, per una banda, hi ha molts projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves start-ups, però els hi falta una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. Per altra banda, hi ha molts experts en gestió i direcció amb el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los.

De la necessitat de combinar una recerca científica d’excel·lència amb l’expertesa de desenvolupament de negoci es van crear aquestes trobades que ja arriben a la seva segona edició i que volen dinamitzar i promoure la transferència tecnològica i el coneixement, així com desenvolupar l’ecosistema bioemprenedor català.

 

Casos d'èxit

Durant la primera edició, celebrada al 2015, es van posar en contacte 60 projectes i directius i es van generar més de 200 reunions. El 82% dels participants van trobar contactes i van iniciar col·laboracions a través d’aquesta iniciativa i el 67% dels assistents estan encara col·laborant. Sis equips han formalitzat un contracte o conveni i la totalitat de participants van manifestar que repetirien l’experiència.

Cas èxit 1: Un cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el de la Dra. Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech (spin-off de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras), i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO a l’empresa arran de la seva trobada a l’esdeveniment el 2015. La companyia està acabant el desenvolupament  preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) i ha aconseguit aixecar un ronda d’inversió de 3,5 milions d’euros. 

> Llegeix aquí el testimoni de Leukos Biotech

Cas èxit 2: Un altre dels equips sorgits de l’anterior edició és el format per la Dra. Valentini Konstantinidou i Chenghan Yang, que arran de la seva trobada al Health & Bio Team Dating van signar un acord perquè estudiants de l’MBA de l'IESE col·laborin amb l'start-up fundada per Konstantinidou: DNANutricoach

> Llegeix aquí el testimoni de DNANutricoach

Durant la segona edició de Health & Bio Team Dating, celebrada el 1 de desembre de 2016, un centenar de científics i executius s’han posat en contacte mitjançant cites ràpides de 30 minuts per tal de posar en marxa projectes empresarials. Durant quatre hores, es van organitzar més de 200 reunions.

 

Organitzadors:

           

 
Amb la col·laboració de:        

Small      Small       Small  Small         Small          Small
Small  Small       Small  Small        Small     Small
Small   Small        Small  Small              Small             Small
  Small           Small      Small       Small                Small       

 Small Small     Small         Small