Esteu aquí

Health & Bio Team Dating

Biocat organitza, conjuntament amb Banc Sabadell i CataloniaBio, el Health & Bio Team Dating, una trobada entre científics i grups de recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut amb professionals de l’àmbit del negoci amb l’objectiu de formar equips que puguin donar pas a noves sinèrgies empresarials, així com start-ups.  

En les primeres edicions, s'han reunit més de 120 projectes i CEO's i s'han realitzat gairebé 400 reunions. El 90% dels participants han fundat contactes estratègics i 15 equips han aconseguit arribar a algun tipus d'acord i la totalitat de participants van manifestar que repetirien l’experiència.

health & bio team dating

Health & Bio Team Dating va néixer al 2015 a partir d’una realitat: Catalunya compta amb un ecosistema ric en grans científics, emprenedors, inversors i institucions però té una manca de col·laboracions entre els diferents col·lectius. Així, per una banda, hi ha molts projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves start-ups, però els hi falta una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. Per altra banda, hi ha molts experts en gestió i direcció amb el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los.

De la necessitat de combinar una recerca científica d’excel·lència amb l’expertesa de desenvolupament de negoci es van crear aquestes trobades que ja arriben a la seva segona edició i que volen dinamitzar i promoure la transferència tecnològica i el coneixement, així com desenvolupar l’ecosistema bioemprenedor català.

Mitjançant reunions d'speed dating de 30 minuts, científics i executius es presenten per tal de donar pas a noves sinèrgies empresarials i formar equips que permetin crear i dirigir empreses d'èxit en els següents àmbits.

  • Salut humana
  • Agroalimentació
  • Tecmed
  • Diagnòstic
  • Fàrmacs
  • Dispositius mèdics
  • Salut digital
  • Altres àrees de les ciències de la vida

 

Casos d'èxit:

Cas èxit 1: Leukos Biotech

Ruth M. Risueño: "Al Health & Bio Team Dating vaig trobar un CEO per a la nostra empresa"

Un cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el de la Dra. Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech (spin-off de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras), i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO a l’empresa arran de la seva trobada a l’esdeveniment el 2015. La companyia està acabant el desenvolupament  preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) i ha aconseguit aixecar un ronda d’inversió de 3,5 milions d’euros. 

> Llegeix aquí el testimoni de Leukos Biotech

Cas èxit 2: DNANutricoach

Valentini Konstantinidou: "Health & Bio Team Dating és una gran incubadora de contactes de la qual surten resultats inesperats"

Un altre dels equips sorgits de l’anterior edició és el format per la Dra. Valentini Konstantinidou i Chenghan Yang, que arran de la seva trobada al Health & Bio Team Dating van signar un acord perquè estudiants de l’MBA de l'IESE col·laborin amb l'start-up fundada per Konstantinidou: DNANutricoach

> Llegeix aquí el testimoni de DNANutricoach

 


Organitzadors:

            

 
Amb la col·laboració de:        

Small      Small       Small  Small         Small          Small
Small  Small       Small  Small        Small     Small
Small   Small        Small  Small              Small             Small
  Small           Small      Small       Small                Small       

 Small Small     Small         Small