Esteu aquí

MOEBIO

En els últims anys els coneixements sobre les ciències de la vida han augmentat de forma exponencial i la tecnologia s'ha tornat més complexa. Al mateix temps, proporcionar assistència mèdica de qualitat s'ha convertit en un procés cada vegada més difícil i costós. Existeixen multitud de necessitats mèdiques, algunes evidents i moltes altres que ni tan sols han estat identificades per les persones que hi són més properes. Pròtesis més còmodes i invisibles, dispositius wearable, aplicacions mòbils que milloren l’adherència als tractaments... la revolució en l'assistència sanitària ofereix enormes oportunitats per innovar i emprendre.

www.moebio.org

dhealth home

La revolució del sector salut inclou també la formació dels futurs professionals del sector: les noves generacions d’innovadors healthcare ja no es forma a les aules, sinó als quiròfans i les sales d’urgències. La Universitat de Stanford va crear al 2001 el primer programa de biodisseny, una singular metodologia d’innovació en la qual els alumnes viuen un procés d’immersió clínica a hospitals per detectar “in situ” necessitats no satisfetes com a base per a dissenyar nous productes o serveis que després continuen desenvolupant al llarg del programa. El Biodesign Fellowship d’Stanford ha permès ja la creació de prop de 40 empreses que han generat més de 325 milions de dòlars d’inversió i productes que han servit per tractar més de 275.000 pacients.

Inspirant-se en aquest prestigiós programa, Biocat va llançar el 2013 la iniciativa de desenvolupament de talent Moebio i el seu programa insígnia Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), un curs d'innovació en tecnologies mèdiques sanitàries dirigit a tots aquells joves amb talent i amb esperit emprenedor que vulguin contribuir a millorar el món en l'àmbit de la salut. 

Moebio és una iniciativa que aplega diversos programes formatius de llarga i curta durada que tenen l’objectiu comú de promoure l’emprenedoria en l’encreuament de la tecnologia, les biociències, la salut i la gestió empresarial. Per ajudar a dissenyar programes avançats capaços de donar resposta als reptes actuals des d’una perspectiva global, Moebio compta amb un consell assessor format per Christer Windeløv-Lidzélius (de l'escola d'emprenedoria danesa KaosPilot), John Collins (CIMIT, Boston), Dan E. Azagury (Ciel Medical, Ginebra), Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem), Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley), David Maltz (Novartis, Silicon Valley), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), Menno Van Dijk (The Amsterdam School of Creative Leadership), NEO Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur), Lluís Torner (ICFO, Barcelona), Xavier Verdaguer (Imagine, Barcelona-Silicon Valley), entre d'altres.

 

d·HEALTH Barcelona

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau per a desenvolupar empresaris i futurs líders en innovació sanitària. És un programa pioner de 39 setmanes inspirat en el prestigiós programa Stanford Biodesign que forma i acompanya els alumnes en el procés del biodisseny.

En aquest programa, equips multidisciplinaris formats per quatre persones amb experiència en ciències de la vida, enginyeria, negocis i disseny gaudiran d'un cicle complet d'innovació – des de la identificació de necessitats en hospitals fins a la invenció i la implementació en etapes primerenques – i seran desafiats i assessorats per més de 70 experts internacionals.

Qualificat per Health Startup Europe com "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", el programa compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann, i al gener de 2018 començarà la seva cinquena edició.

De les tres primeres edicions han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 97% dels ex alumnes han trobat feina en el sector salut.

 

​Estem buscant nous alumnes per a la 5a edició de d·HEALTH Barcelona:

Consulta aquí com inscriure't. A causa del nombre limitat de participants (Design Health Barcelona admet fins a 12 participants en cada programa), l'admissió al programa es realitzarà segons l'ordre d'arribada de les sol·licituds.

Com a part del consorci EIT Health, durant el programa els equips d·HEALTH tenen l'oportunitat d'interactuar amb projectes similars a Europa: validar les necessitats en altres ecosistemes (Karolinska / Suècia / Galway / Irlanda), connectar-se amb altres ecosistemes biomèdics i emprenedors i assistir a reunions d'alumnes d'altres programes per compartir experiències.

Quota:

7.000 € (10% de descompte early bird fins al 30 de juny de 2017 *)

 
* Condicions per beneficiar-se del preu early bird: Els sol·licitants han de completar la primera fase del procés de selecció abans del 30 de juny de 2017. En cas d'acceptació, és obligatori complir amb els terminis de selecció i pagament que estableixi d·HEALTH Barcelona.

 

MOEBIO Short Programs

El 2014 es van posar en marxa també els MOEBIO Short Programs, càpsules formatives creades a partir del programa d·HEALTH Barcelona —que s'obren al conjunt dels membres de la BioRegió— i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.