Esteu aquí

Notícia

Albert Barberà, nou director de Biocat

Deixa la direcció de l'IDIBGi per substituir Montserrat Vendrell

22.12.2015

El Patronat de Biocat, presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz, ha nomenat el Dr. Albert Barberà com a director de l’entitat. Barberà, fins ara director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGi), s’incorporarà al gener a Biocat en substitució de la Dra. Montserrat Vendrell, directora de l’entitat des del 2007 fins al passat setembre, quan va assumir la direcció del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

Albert Barberà (Barcelona, 1969) és llicenciat en Química i Farmàcia i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de Barcelona (UB), formació científica que ha complementat amb un postgrau en Direcció Financera i un màster en Gestió i Lideratge de la Ciència. La seva trajectòria professional combina l’experiència en recerca amb la gestió del coneixement i innovació en l’entorn de recerca biomèdica i en salut.

Després de la seva estada postdoctoral a Mount Sinai School of Medicine i a la Rockefeller University de Nova York, Barberà es va incorporar a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), primer com a investigador i posteriorment assumint la gestió de projectes nacionals i internacionals. Des del 2008 ha ocupat diversos càrrecs relacionats amb la gestió de la ciència, primer com a gerent del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques (CIBERDEM) de l’Instituto de Salud Carlos III, després com a Coordinador Científic de l’IDIBAPS i finalment com a director de l‘IDIBGi, càrrec que ocupava actualment.

“Per a mi és un privilegi i un gran repte professional assumir la direcció de Biocat, liderant projectes que contribueixin a enfortir tot l’ecosistema de salut de la BioRegió de Catalunya”, destaca Albert Barberà, nou director de Biocat.

 

 

AddToAny buttons: 
Albert Barberà