Esteu aquí

Notícia

Biocat: 10 anys construint un ecosistema de salut innovador a Catalunya

Aquesta dècada queda resumida en una infografia publicada juntament amb la Memòria Anual d’Activitats Biocat del 2016

10.07.2017

El 2016 ha estat l’any de commemoració del desè aniversari de Biocat, l’agent estratègic de promoció i acceleració de l’ecosistema de ciències de la vida i de la salut a Catalunya.

La intensa tasca que s’ha dut a terme durant aquests deu anys ens deixa clars indicadors de l’impacte que els projectes i activitats impulsats per l’entitat han suposat en el creixement i consolidació de la BioRegió, i que s’han recollit en una infografia publicada a la Memòria Anual 2016 de Biocat.

El conjunt del sector de les ciències de la vida i la salut a Catalunya contribueix en un 7,1% al PIB anual de Catalunya i té una facturació total de 29.241 milions d’euros. La BioRegió acull a 871 empreses i 95 entitats de recerca, la majoria d’elles concentrades a l’àrea metropolitana de Barcelona, que donen feina a prop de 150.000 treballadors. D’ençà el 2006 s’han aixecat 280 milions d’euros d’inversió (160 milions d’euros els darrers tres anys) i s’han creat 475 noves empreses −entre els quals s’hi compten 95 spin-off− amb una mitjana de creixement d’1 nova empresa per setmana.

Des de 2008, Biocat ha invertit més d’11 milions d’euros en programes i activitats, en el marc dels seus eixos estratègics: Coneixement i Promoció, Emprenedoria i Creixement i Valorització de Coneixement de la BioRegió de Catalunya. Les més de 300 activitats organitzades han reunit a  més de 20.000 assistents, 2.300 alumnes i 1.400 empreses i entitats. En l’àmbit empresarial, s’han accelerat 96 projectes i s’han generat més de 300 nous llocs de treball directes.

Paral·lelament, s’han llançat diferents serveis per enfortir els llaços entre tots els agents i membres de l’ecosistema i per aconseguir un major impacte i visibilitat internacional, com ara el Directori de la BioRegió (www.catalanlifesciences.com) que compta ja amb 1.200 empreses i entitats catalanes, el web i la presentació sectorial, el butlletí mensual, o el servei de Borsa de Treball, on s’han publicat més de 1.700 ofertes de feina.

Memòria Anual 2016

Paral·lelament a aquesta infografia, Biocat ha presentat la seva Memòria Anual 2016, que conté un recull de totes aquelles activitats i fites aconseguides durant l’exercici.

Aquest passat 2016, s’han assolit objectius importants, com la publicació de l’Informe Biocat 2015, o l’organització del Fòrum de la BioRegió, que va reunir a més de 300 key opinion leaders sectorials i va oferir un programa majoritàriament internacional. S’han reforçat sinergies internacionals participant a la BIO International Convention i a les missions de Boston i Japó. També  s’han consolidat projectes col·laboratius amb clústers estrangers com BioXclusters Plus.

Per altra banda, s’ha continuat  treballant  en l’acceleradora Moebio i en el seu programa d’emprenedoria en tecnologies mèdiques d·HEALTH Barcelona, així com en altres activitats de networking com el Health & Bio Team Dating i Lessons Learned. També s’han organitzat 69 debats científics dins la iniciativa B·Debate impulsada per Biocat i La Caixa.

I, finalment, s’han continuat gestionant altres grans projectes que tenen per objectiu la mobilització de recursos en benefici de la BioRegió com l’EIT Health i la Comunitat RIS3CAT NextHealth.

 

Més informació:

 

AddToAny buttons: 
aniversari 10 anys de Biocat