Esteu aquí

Notícia

Biocat coorganitza un congrés de ‘networking’ per crear projectes col·laboratius en oncologia

Barcelona acollirà l'ONCO Emergence Forum el 21 i 22 de juny i es poden presentar pòsters i candidatures per a la ‘tech transfer competition’ fins al 13 de maig

10.05.2018

Els propers 21 i 22 de juny Barcelona acollirà l’ONCO Emergence Forum, un congrés de networking coorganitzat per Biocat per afavorir la creació de consorcis multidisciplinaris, xarxes i projectes col·laboratius en oncologia que siguin capaços d'aplicar a convocatòries de la Comissió Europea i bilaterals.

L’ONCO Emergence Forum s’adreça a investigadors, estudiants de postgrau, personal d'hospitals, gerents de projectes, empresaris i representants d'empreses en el camp de l’oncologia, entre d'altres. L'entrada és lliure i gratuïta a totes les activitats, i el registre està obert fins l’11 de juny.

El congrés comptarà amb sessions plenàries multidisciplinars i sessions científiques a càrrec de ponents com Manel Esteller, director del Programa d'Epigenètica del Càncer d’IDIBELL; Joaquín Arribas, director científic de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron (VHIO); Salvador Aznar, líder del grup Stem Cells de l’IRB Barcelona, que acaba de rebre una ERC Advanced Grant; Roger Gomis, líder del grup de Control de creixement i metàstasi del càncer de l’IRB Barcelona; Roland Bugat, coordinador científic d’ONCONET SUDOE, Universitat Toulouse III Paul Sabatier; José Manuel Nascimento, director de la Clínica Universitària d'Oncologia de la Universitat de Coimbra, o Laura Soucek, fundadora de Peptomyc.

A més, per fomentar la interacció entre els diferents agents d'innovació en l'àmbit de l'oncologia, l’ONCO Emergence Forum comptarà amb una convocatòria de pòsters científics, reptes de brainstorming i una tech transfer competition (competició de transferència de tecnologia) premiada amb 1.500 euros.

 

13 de maig, deadline per a pòsters i candidatures de ‘tech transfer’

La convocatòria de pòsters científics pretén fomentar l'intercanvi de coneixements entre els participants. Els pòsters han de descriure estudis o millors pràctiques en investigació oncològica o pràctica clínica. Els resums s'han de presentar abans del 13 de maig.

Pel que fa a la tech transfer competition (competició de transferència de tecnologia), presentarà els millors emprenedors europeus, TTO o investigadors principals que estan desenvolupant noves tecnologies d'una entitat de recerca que està preparada per a la llicència o que n'ha començat el desenvolupament a través d'una spinoff. L'objectiu d'aquesta sessió és promoure aliances i generar projectes col·laboratius d'hospitals i acadèmics a altres grups d'interès. S’hi poden presentar candidatures fins al 13 de maig. Els participants seleccionats presentaran els seus projectes innovadors en 7 minuts davant d'un jurat. La idea més reeixida guanyarà 1.500 euros.

L’ONCO Emergence Forum, que tindrà lloc a la Fira Gran Via de Barcelona, forma part del projecte europeu Onconet Sudoe, cofinançat pel programa Interreg Sudoe i amb Biocat com a membre, que va néixer amb l'objectiu d'establir una xarxa d’excel·lència permanent en oncologia a través de la mobilització d’actors sanitaris de l’espai sud-oest d’Europa al voltant de la prevenció, la diagnosi, l’assistència i la investigació translacional.

 

AddToAny buttons: 
onco emergence forum