Esteu aquí

Reportatge

Lliçons per la BioRegió: què podem aprendre del 2016?

Lliçons per a la BioRegió: què podem aprendre del 2016?

Volem saber quina ha estat la principal lliçó que ha deixat l’any 2016 en el camp de les ciències de la vida i la salut a Catalunya. Ho hem preguntat a alguns actors clau del sector: emprenedors, institucions, directius d’hospitals i centres de recerca o inversors. Això és el que ens han explicat:

25.01.2017

“Per a créixer, un ecosistema necessita ciència, inversió, talent i experiència”

 

“Per tal que un ecosistema creixi fan falta quatre coses: ciència, inversió, talent i experiència. Tots els indicadors científics han evolucionat molt positivament els darrers anys, i la ciència catalana té un molt bon nivell. Un cop hi ha bona ciència i bons projectes, combinats amb talent (empresarial, emprenedor i científic), això atrau la inversió tant local com internacional. Només falta el quart ingredient, l’experiència, que s’ha d’anar cultivant i cuidant amb els seus tempos específics.”

Jordi Naval, Aelix

 

 
— Jordi Naval, Director Co-fundador i director executiu a Aelix Therapeutics

“En emprenedoria, sumar multiplica”

 

 Frederic Llordachs  Co-fundador i director de desenvolupament de negoci a Doctoralia

“El 2016 ha estat l’any de la fusió de Doctoralia amb Docplanner, que ens ha posat definitivament a jugar la Copa del Món de la nostra categoria: ara som una corporació que ajuda, cada mes, a 17 milions de pacients de 25 països diferents a trobar el metge o recurs sanitari que més li convé i a demanar visita online. Està clar que sumar ens ha multiplicat uns recursos, capacitats i objectius que per nosaltres mateixos serien molt difícils d'assumir. En emprenedoria, el 2016 ens ha ensenyat que sumar multiplica.”

 

— Frederic Llordachs, Co-fundador i director de desenvolupament de negoci a Doctoralia

“Cada cop més gent vol jugar en un sector dinàmic en vendes i adquisicions”

 

“Tanquem l’any amb un sector dinàmic en creixement de vendes i adquisicions. Fins ara, el mercat del diagnòstic in vitro molecular no despertava interès en les grans companyies. Però enguany diverses notícies ens fan ser molt positius. Cepheid, la líder del sector, ha estat comprada per una gran empresa, Danaher. Abbott ha adquirit Alere, un moviment que consolida la tendència a favor del point of care. I les perspectives són bones: les vendes del nostre principal competidor, Biofire, han augmentat un 50% respecte al 2015. Cada cop més gent vol jugar en aquest sector.”

Jordi Carrera

 

— Jordi CarreraCEO a STAT Diagnostica

“És molt important associar-se amb companyies entusiastes que creguin en el teu producte tan com tu”

 

 Pere Joan Cardona Manremyc

“Aquest 2016 hem après la importància d’identificar la teva empresa amb un distintiu com B-Corp que doni suport en la missió de la companyia que, en el nostre cas, cerca un gran impacte social: ni més ni menys que eradicar la tuberculosi! Igualment hem après l'important que és poder associar-se amb companyies entusiastes i que creguin en el teu producte tan com tu per a poder garantir-ne una bona distribució. Per a nosaltres, aquest és el cas de SRS life Sciences, que s'ha près el nostre Nyaditum resae, com el ‘seu’ Nyaditum resae.”

 
— Pere-Joan Cardona, Cap de l’Unitat de Tuberculosi Experimental a l’IGTP i CEO de Manremyc

“S’obre la porta a la consolidació de les companyies biotecnològiques cotitzades a la borsa espanyola”

 

“Aquest any hem pogut veure com s’obria la porta a la consolidació del model de companyies biotecnològiques cotitzades a la borsa espanyola. Ho hem viscut en pròpia pell: la reacció del mercat borsari ha estat molt positiva a la presentación d’uns resultats clínics positius després d’un llarg i complex assaig clínia internacional de Fase I/IIA en Leucèmia Aguda.”

Carlos Buesa, director general d'Oryzon

 
 
— Carlos BuesaCEO d’Oryzon Genomics

"El sector biotecnològic a Catalunya cada cop és més atractiu per a la inversió de capital risc. És important no posar entrebancs en el camí al creixement”

 

Josep Lluis Sanfeliu Ysios

“Després d’una etapa de maduració durant els anys 2000, amb casos d’èxit i de fracàs, l’ecosistema està preparat per a rebre inversió especialitzada i global. Barcelona lidera com a pol d’atracció gràcies a un ecosistema format per centres de recerca, farmacèutiques, universitats i emprenedoria. Això, acompanyat de més recursos financers en el sistema, és instrumental perquè el sector despunti globalment a Catalunya.”

 

— Josep Lluís Sanfeliu, Co-fundador i soci director d’Ysios capital

“Cal estar atents a on i com es genera valor i sobre tot, com capturar-lo”

 

“El 2016 ha demostrat un cop més que el sector de les ciències de la vida és un sector capaç de resistir i adaptar-se als canvis, i sortir-ne reforçat. Canvis tecnològics, socioeconòmics i de model de negoci obren la porta a projectes innovadors dels que ben segur en sentirem a parlar. El millor aprenentatge és que cal estar amatents a on i com es genera valor i sobre tot, com capturar-lo.”

Montserrat Vendrell, CEO Alta Partners

— Montserrat Vendrell, CEO a Alta Life Sciences

“Estem en el punt de mira i és el moment de fer-ho bé”

 

Ignasi Biosca, CataloniaBio

“L'ecosistema d'R+D+i en ciències de la vida i la salut a Catalunya es consolida i ha treballat aquest any per demostrar la seva qualitat més enllà de quantitat, captant l'interès d'inversors internacionals i de multinacionals. Estem en el punt de mira i és el moment de fer-ho bé. Hi ha oportunitats per a innovar, els medicaments biològics continuen guanyant tracció i les tecnologies mèdiques i el digital health eclosionen. Augmenten les col·laboracions publicoprivades i els models innovadors, que es consoliden i ja formen part del nostre dia a dia per facilitar l'èxit de projectes que ara comencen. Les empreses treballen per accelerar el procés d'arribada al mercat dels seus productes, entenent que és més important que mai la proposta de valor des del punt de vista del pacient i del valor en salut.”

 

— Ignasi Biosca, President de CataloniaBio i CEO a Reig Jofre

“L’EIT Health Spain es pot convertir en un dels catalitzadors més importants d’innovació en salut a nivell internacional”

 

“Per a l’associació EIT Health i el seu node espanyol, el 2016 ha representat la veritable posada en marxa de totes les activitats i projectes previstos, així com de les eines de comunicació i integració per a facilitar la col·laboració entre els socis. El principal aprenentatge del 2016 és que si som capaços de donar suport i fomentar aquestes col·laboracions, gràcies a la qualitat dels 140 partners europeus que formen la nostra xarxa i que són líders en investigació, educació i acceleració, l’EIT Health es pot convertir en un dels catalitzadors més importants d’innovació en salut a nivell internacional.”

Marco Pugliese, Director d’EIT Health Spain

 

— Marco Pugliese, Director d’EIT Health Spain

“El Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut representa un canvi de cicle en les estratègies de recerca en Salut a Catalunya”

 

 

“El PERIS representa un canvi de cicle en les estratègies de recerca en Salut a Catalunya. Estic convençut de que introduirà elements de dinamització, impuls, ordenació, capacitat d`anàlisi estratègica i, el que és més important, creació de sinèrgies per construir un projecte col·lectiu que projecti al nostre Sistema de Salut cap a un futur on la recerca i la innovació estaran completament integrades en les polítiques de Salut a casa nostra.”

 

— Antoni Andreu, Director General de Recerca i Innovació en Salut (Generalitat de Catalunya)

“El 2016 ens ha obert les portes a noves possibilitats diagnòstiques i terapèutiques”

 

“Una de les aportacions més rellevants de l’any 2016 en Biomedicina és el gran esforç de l’International Human Epigenome Consortium (IHEC), que ha generat una informació global d’alta resolució dels epigenomes de referència de la majoria de cèl·lules humanes normals implicades en malalties inflamatòries, metabòliques i neoplàsiques. Aquesta informació és clau per entendre processos com el desenvolupament normal de les cèl·lules i els mecanismes que generen les malalties, i obre les portes a noves possibilitats diagnòstiques i terapèutiques. La informació s’ha recollit de forma coordinada en més de 50 publicacions i més de 7.000 bases de dades.”

Elias Campo, Hospital Clínic, IDIBAPS, OMS

 
— Elias Campo, Director d’investigació de l’Hospital Clinic, cap del grup d’investigació de Patologia molecular de neoplàsies linfoides del IDIBAPS i membre del comitè encarregat de la classificació de neoplàsies hematopoiètiques de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)