Notícies

Les empreses Noem, Trifense i Naked Energy guanyen els premis de l’IET
Noem, amb seu a Barcelona, utilitza un sistema sostenible per a la construcció d'edificis a partir de fusta del Pirineu.
Bookmark and Share
23.02.2012 | 0 comentaris

Redacció

L'empresa catalana Noem, l'anglesa Naked Energy i la danesa Trifense són les primeres guanyadores dels premis d’emprenedoria de l'Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET). La comissària europea Androulla Vassiliou va lliurar els guardons ahir al vespre a Brussel·les.

Noem, que té la seu a Barcelona, ha patentat un sistema que permet construir diferents tipus d'edificacions a partir d'estructures de fusta del Pirineu. La seva activitat està centrada a reduir l'emissió de diòxid de carboni i això ho aconsegueix innovant en materials, transport, sistema de construcció, entre d'altres aspectes. Noem competia amb una altra empresa catalana d'energies sostenibles, ParkGreen, i amb HelioCaminus de Suècia.

D'altra banda, Naked Energy es dedica al disseny i innovació en tecnologia solar i Trifense està especialitzada en la protecció de xarxes d'ordinadors contra les amenaces cibernètiques.

Alexander von Gabain, president de la Junta de Govern de l'IET, ha felicitat "els finalistes per les seves idees i solucions creatives als desafiaments d'avui" i els desitja sort "en el seu creixement per esdevenir veritables empreses de classe mundial”.

Un dels elements claus de la missió de l'IET és fomentar l’esperit emprenedor, per tant, els premis han centrat l'atenció en les empreses més prometedores que han proposat les tres comunitats de coneixement i innovació (KIC) de l'IET (Climate-KIC, EIT ICT Labs i KIC InnoEnergy). El llançament dels premis es va fer el 2011 i cada KIC hi ha presentat tres candidats.

El 2011 es va crear l'empresa KIC InnoEnergy Iberia a Barcelona, un fet que plasma la participació de Catalunya en una de les tres KIC de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia.

Comentaris

Enviar nou comentari

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Image CAPTCHA
Introdueixi els caràcters que apareixen a la imatge.
Model de casa sostenible de Noem. Alguns tipus d'edificacions es construeixen en deu setmanes.

Model de casa sostenible de Noem. Alguns tipus d'edificacions es construeixen en deu setmanes.