Esteu aquí

18 campanyes solidàries per col·laborar en la recerca contra la Covid-19

Els hospitals i centres de recerca de la BioRegió de Catalunya estan impulsant una multitud d’iniciatives per recollir donacions econòmiques i materials contra la pandèmia.

AddToAny buttons: 
31.03.2020

La millor manera que té qualsevol ciutadà per col·laborar en la lluita contra la Covid-19 és quedar-se a casa. Però si a més voleu donar un cop de mà al personal sanitari i investigador que aquestes setmanes treballa per afrontar la pandèmia, hi podeu col·laborar amb petites donacions econòmiques o, si sou una empresa i/o teniu capacitat de producció, també amb aportacions de material. Recordeu que els donatius gaudeixen dels beneficis fiscals recollits en la Llei 26/2014 arran de la qual les persones físiques o empreses tenen dret a deduir els seus donatius a la declaració de la Renda o Societats.

 

Campanyes de centres de recerca

#Joemcorono

L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Fundació Lluita contra la Sida i l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa van ser els primers en obrir una campanya de crowdfunding específica, #Joemcorono (#Yomecorono). L’objectiu? Recaptar fons per al seu assaig clínic, el primer aprovat per l'Agència Espanyola del Medicament, liderat per Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà per definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata els infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. La campanya, que ha rebut el suport de nombroses cares conegudes nacionals i internacionals, ja porta recaptats prop d’1,4 milions d’euros i continua oberta.

IRB Barcelona: donacions per a quatre projectes en marxa

L'IRB Barcelona té ja en marxa quatre projectes contra la Covid-19: un per estudiar la utilitat de fàrmacs ja en ús per a detenir els processos de reproducció del virus en el cos humà; un per desenvolupar un mètode diagnòstic ràpid i senzill per a la detecció del virus; un per desenvolupar un tractament en esprai; i un altre per reduir la mortalitat de la malaltia trobant un tractament per a la seva principal causa de mortalitat: la síndrome de dificultat respiratòria aguda. Com ja va fer amb altres iniciatives com el "Repte Metàstasi", el centre de recerca ha obert una campanya de crowdfunding per finançar la recerca de l’IRB Barcelona en Covid-19. S’hi pot col·laborar en línia, sense quantitat mínima.

Recerca a l’IRB Lleida

L’IRB Lleida també ha obert la seva pròpia campanya per captar fons per finançar projectes de recerca contra el coronavirus. S’hi poden fer donacions a partir de 5 euros en una plataforma en línia.

VHIR: donacions per als “herois de la recerca”

“Mentre els nostres herois, tant assistencials com personal de suport, salven vides, els herois de la recerca són també claus ara i durant les properes setmanes per trobar solucions de present i de futur en la lluita contra el coronavirus”, reivindica el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). El centre demana donacions a partir de 5 euros per finançar la seva recerca contra la Covid-19.

IDIBELL i campus de Bellvitge

L’IDIBELL impulsa una campanya on, conjuntament amb l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia, i la Universitat de Barcelona - Campus Bellvitge, demanen donacions a partir de 5 euros en una plataforma en línia, per finançar la seva recerca contra el virus SARS-CoV-2.

#Aplanemlacorba a Girona amb l’IDIBGI

Personal investigador de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr Josep Trueta (IDIBGI) està treballant donant suport al Laboratori Clínic amb la realització de proves diagnòstiques de la Covid-19. “Volem aportar totes les eines i recursos possibles per combatre aquesta pandèmia, però en necessitem més per ajudar a cobrir les necessitats assistencials dels hospitals de Girona i de projectes de recerca relacionats amb aquesta malaltia”, demana el centre. A la seva campanya #Aplanemlacorba s’hi pot contribuir amb donacions en línia sense quantitat mínima.

ISGlobal: 15 projectes en marxa

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha obert una campanya per finançar 15 projectes de recerca en marxa contra la pandèmia. No hi ha quantitat mínima i les aportacions es poden fer mitjançant el seu web o per transferència.

 

Campanyes d’hospitals

Hospital Clínic: Resposta Coronavirus!

Sota el lema “Resposta Coronavirus!”, l’Hospital Clínic de Barcelona ha habilitat al seu web un apartat especial per facilitar les donacions relacionades amb la pandèmia. S’hi pot col·laborar amb donacions econòmiques o bé amb donacions materials aportant material mèdic, vestuari, menjar o places hoteleres, etc.

Emergència Respiradors

Un grup d’enginyers liderat per l’empresa catalana Protofy.xyz, amb l’ajuda de l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Germans Trias i Pujol, han creat OxyGEN, un respirador de campanya per donar resposta a l’eventual manca de respiradors d’emergència a les UCIs hospitalàries. Shan marcat l’objectiu de captar 750.000 euros mitjançant la campanya de microdonacions “Emergència Respiradors”.

Taulí: materials, peces 3D i dispositius mòbils

L’Hospital Universitari Parc Taulí demana al seu web donacions econòmiques que l’hospital destinarà a adquirir material de protecció, dispositius mèdics i equipaments: es poden fer via Paypal o transferència. A més, el Laboratori 3D del Parc Taulí busca donacions i/o suport per imprimir components 3D del seu catàleg de peces d’ús sanitari, des de peces de respiradors fins a protectors facials.

Sant Pau contra el coronavirus

Mitjançant la plataforma “Contra el coronavirus”, l’Hospital de Sant Pau demana donacions per cobrir les urgents necessitats assistencials al centre davant la pandèmia i finançar projectes de recerca. S’hi pot col·laborar en línia amb donacions a partir de 5 euros.

L'Hospital del Mar #FrenaLaCovid19

L’Hospital del Mar demana donacions de material sanitari, concretament mascaretes quirúrgiques, mascaretes FFP2 i FFP3, pantalles de protecció facial, bates de protecció, bates de protecció impermeables, ulleres de protecció i guants de nitrit. A més, sota el lema “L'Hospital del Mar #FrenaLaCovid19”, la Fundació Amics de l’Hospital del Mar demana donacions econòmiques per millorar l’atenció als pacients, protegir els seus professionals i destinar recursos a la recerca. S’hi poden fer aportacions en línia, sense quantitat mínima.

Hospital General de Granollers: voluntaris i material sanitari

L’Hospital General de Granollers ha posat en marxa una campanya solidària de donacions per fer front a la Covid-19: demanen material sanitari incloent-hi mascaretes, bates d’un sol ús de màniga llarga i tancades, bates impermeables de màniga llarga, guants, hidrogels o solucions hidroalcohòliques, respiradors... També busquen voluntaris.

 

Altres campanyes

Col·legi de Metges: material sanitari i equipament

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) vol donar resposta als professionals, empreses, entitats i ciutadans que puguin aportar material i altres tipus de donacions per ajudar els centres sanitaris, sociosanitaris i residències a fer front a la pandèmia. S’hi pot col·laborar aportant material sanitari o equipament de protecció (mascaretes, bates impermeables, guants, ulleres, etc.), o bé oferint recursos per produir material sanitari, especialment equipaments de protecció. També s’hi poden fer aportacions econòmiques. Les diferents formes de col·laboració es poden consultar al web del Col·legi de Metges de Barcelona.

TelecomuniCAT: tecnologia per combatre l’aïllament dels pacients

La Societat Catalana De Tecnologia, amb el suport i participació de l’Institut Català de la Salut, l’Hospital Universitari Parc Taulí, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu, acaben d’obrir la campanya “TelecomuniCAT”. Recapten donatius econòmics per adquirir dispositius i accessoris per equipar els hospitals i recintes sanitaris amb pacients en règim d'aïllament de sistemes de telecomunicació. L’objectiu? Que aquests pacients puguin seguir connectats amb les seves famílies durant l'hospitalització.

#Mirarteotravez: tablets per connectar pacients i famílies

També amb el focus posat en la tecnologia, la campanya #Mirarteotravez demana la donació de tablets per enviar a hospitals i residències de Barcelona, Lleida i Madrid perquè gent gran malalta i pacients aïllats per la Covid-19 es puguin veure i parlar amb els seus familiars. Un grup de voluntaris passa pels domicilis a recollir les tablets que es vulguin donar.

Futbol solidari per l‘Hospital Doctor Josep Trueta

El Girona FC ha obert una campanya de donacions perquè l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona adquireixi material per a la pandèmia. Per animar la campanya, el club de futbol ofereix regals que sortejarà entre els donants, com ara entrades a partits i samarretes signades pels seus jugadors.

#SomosUno: els ‘influencers’ també s’hi sumen

La parella d’infuencers formada per Aida Domenech (coneguda en les xarxes socials com a Dulceida) i Alba Paul han impulsat la campanya #SomosUno per recaptar diners per a la tasca assistencial i la recerca del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus en matèria de Covid-19.

 

Crèdits imatge: Foto de la campanya de captació de fons de l'Hospital del Mar