Esteu aquí

Objectiu 500 M€: fita d’inversió de la BioRegió el 2025

Arribarà la BioRegió a aconseguir aixecar 500 milions d’euros d’inversió anual el 2025? Per donar resposta a aquest ambiciós propòsit, hem desenvolupat l’anàlisi ‘The BioRegion of Catalonia: road to €500M in investment per year” on es presenten preguntes i respostes entorn a aquest possible escalat d’ecosistema.

AddToAny buttons: 
24.03.2021
Barcelona landscape

Biocat acaba de fer públiques les dades d’inversió corresponents a l’Informe de la BioRegió 2020 amb un record històric: les startups de salut de Catalunya han aconseguit sumar 226 milions d’inversió, la xifra més alta recollida fins ara, duplicant-la en només dos anys, impulsat principalment per capital privat. 

Des de 2016, les startups de ciències de la vida de la BioRegió han aconseguit una captació sostinguda de més de 100 milions d’euros anuals. Aquesta tendència a l’alça, juntament amb l’evolució de països europeus comparables a Catalunya com Bèlgica o Suècia, encoratja a preguntar-se si la BioRegió estaria en condicions d’aconseguir aixecar la xifra de 500 milions d’euros d’inversió anual el 2025.

Per veure la viabilitat d'aquest ambiciós propòsit, hem desenvolupat l’anàlisi ‘The BioRegion of Catalonia: road to €500M in investment per year” on presentem preguntes i respostes entorn a aquest possible escalat d’ecosistema. 

Sent aquest el punt de partida...


Figura 1. Font: Crunchbase. Anàlisi: Biocat. Totes les operacions≥ $1M que han estat considerades. *Bèlgica sense les Galapagos ($5,100M).

 

...i aquesta l’evolució d’inversió privada els darrers anys:

 

Figura 2. Source: Crunchbase. Anàlisi: Biocat. *Bèlgica sense les Galapagos ($5,100 M). Només operacions≥ $1M han estat considerades.

 

Ens preguntem: seria possible multiplicar la inversió i aconseguir escalar amb un ritme similar?

Figura 3. Source: Crunchbase. Anàlisi: Biocat. Totes les operacions ≥ $1M han estat considerades. *Bèlgica sense les Galapagos ($5,100M).