Esteu aquí

The humane microbiome. Present status and future prospects

Data d'inici de l'activitat:  02.07.2015
Data de fi de l'activitat:  03.07.2015

Organitza: 

B·Debate, UVIC

Lloc: 

CosmoCaixa Barcelona • c/ Isaac Newton, 26 • Barcelona

La relació entre els microorganismes i la salut humana és coneguda des de fa molt de temps. Avui sabem que la microbiota humana constitueix una part del nostre organisme de vital importància amb una influència decisiva en l’estat general de salut i  en el desenvolupament de certes malalties. Les noves tecnologies de seqüenciació han revolucionat aquest camp, permetent l’estudi dels genomes de tots els microorganismes d’un ambient donat, el que es coneix com a metagenòmica. 

Ens els darrers anys s’han obtingut avenços substancials com a resultat d’iniciatives com la del Human Microbiome Project (HMP) als EUA  i la del projecte MetaHIT Europeu, iniciatives tant ambicioses com ho fou el projecte Genoma Humà a la dècada dels 90.

Durant la jornada es presentaran els estudis i teories més recents, i es discutirà sobre les línies de recerca del futur en aquest àmbit. Contaran amb la presència de científics líders de prestigi internacional en molts àmbits diferents relacionats amb l’estudi del microbioma com són la medicina, les ciències de la salut, les ciències computacionals, les matemàtiques, entre d’altres.

Comitè científic: M. Luz Calle (Universitat de Vic),  Bonaventura Clotet (IRSICaixa), Roger Paredes (IRSICaixa), Francisco Guarner (Institut de Recerca Vall d'Hebron), Núria Malats (CNIO).

INSCRIPCIONS

 

Organitzadors:

                    

Una iniciativa de:

AddToAny buttons: 
dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30