Les futures generacions tindran el seu genoma completament seqüenciat així que neixin? Quines mesures haurem de prendre per fer un bon ús d'aquestes dades i mantenir la privacitat dels pacients, però afavorint una col·laboració més estreta entre l'acadèmia i l'empresa?
Durant els darrers anys, i cada cop més, estem generant una gran quantitat de dades genòmiques que comporten nous reptes en la gestió i l'accés per a les empreses de l'àmbit biotecnològic i biomèdic. D'una banda, hem de fer front al conflicte ètic dels límits d'ús d’aquestes dades, sense deixar d'encaminar el sector cap a una col·laboració publicoprivada més propera, i per l’altra, ens trobem amb un canvi de paradigma en el marc legal. Aquests són alguns dels temes clau que debatrà el nostre panell de ponents format per empreses del camp de la bioinformàtica i el Big Data com Roche, qGenomics, IN2 i Gendiag, juntament amb un expert d’ID Law Partners, i amb la moderació a càrrec de BIB.
MODERADORA: Ana Ripoll, Presidenta Executiva del BIB
Josep Gregori, Bioinformatics Project Manager, Roche
Carles Ferrer-Costa, Head of Bioinformatics, Gendiag.exe SL
Lluís Armengol, Scientific Director, Quantitative Genomic Medicine Laboratories S.L.
Lluís de Haro, Healthcare Business Consultant, IN2
Malcolm Bain, Soci, ID Law Partners /BGMA
Les jornades Lessons Learned: Compartint experiències per a impulsar la competitivitat són un fòrum de coneixement i networking adreçat als professionals d’empreses de l’àmbit de les ciències de la vida. Tenen per objectiu compartir experiències i reflexions en diferents àrees estratègiques de coneixement i capacitats necessàries per reforçar la competitivitat de les empreses biotecnològiques.