Esteu aquí

BILAT USA 2.0

Bilat USA 2.0 és un projecte del 7è Programa Marc (7PM) de la Comissió Europea que promou la cooperació científica, tecnològica i en innovació entre Europa i els Estats Units. A més de Catalunya, hi participen vuit països europeus i quatre entitats de prestigi nord-americanes.

Les àrees d’actuació de BILAT USA 2.0 són la recerca marina i àrtica, la salut, el transport i les nanociències, la nanotecnologia i les noves tecnologies de producció.

 

www.euussciencetechnology.eu

BIlat USA 2.0

Cooperació científica i tecnològica amb Estats Units

A més de Catalunya, els altres països europeus que hi participen són Alemanya (Oficina Internacional del Ministeri Federal d'Educació i Recerca), Àustria (Agència Austríaca per a la Promoció de la Recerca), Finlàndia (Acadèmia de Finlàndia), França (InnoTSD), Luxemburg (Intrasoft International), Noruega (Consell de Recerca de Noruega), Polònia (Institut de Recerca Tecnològica Fonamental de l'Acadèmia Polonesa de Ciències) i Turquia (Tubitak).

El consorci treballa conjuntament amb entitats de prestigi dels Estats Units com són la Johns Hopkins University, el Consell Nacional de Recerca de les Universitats, la Florida International University i el Diplomacy Matters Institute.

Els principals objectius del projecte són: 

  • Millorar la cooperació entre actors de la recerca i la innovació de la UE i EEUU i difondre informació sobre les opcions de finançament a través de workshops i esdeveniments
  • Donar suport al diàleg polític entre UE i EEUU
  • Analitzar les últimes tendències i el progrés de la ciència transnacional i la cooperació tecnològica

 

Jornades i trobades

En aquest marc, Biocat ha participat en l’organització de diverses activitats, com el NCI-NCL and EU-NCL Expert Meeting (Frederick, EEUU) al 2014, on es van reunir professional del US National Institute’s (NCI) Nanotechnology Characterization Laboratory (NCI-NCL) i de laboratoris amb seu a EEUU per millorar la cooperació transatlàntica en el camp de la nanotecnologia, no tan sols en termes científics, sinó també en termes de regulació i comerç.

Durant el 2015, Biocat ha participat també en l’organització del workshop Innovating in medtech. Experiences and collaborations from EU and USA (Barcelona) –centrat en conèixer millor la innovació en medtech i en identificar possibles diferències entre el seu desenvolupament a la Unió Europea i als Estats Units–, el workshop Accelerating EU-US business collaboration in health/e-health Research & Innovation: Opportunities, Barriers and Best Practices (Boston, EEUU) –amb l’objectiu d’identificar oportunitats, bones pràctiques i colls d’ampolla en la cooperació transatlàntica– i el debat científic Brain Health. From genes to behavior, improving our lives, dins del cicle d’activitats de B·Debate.