Esteu aquí

Entrevista

David Cassak
David Cassak

Soci gerent d'Innovation in Medtech LLC

David Cassak és un expert en la indústria de dispositius mèdics, amb més de 30 anys d'experiència en el sector de la salut. També ha escrit extensament sobre els productes sanitaris. Anteriorment VP de contingut d'Elsevier Business Intelligence (EBI), editors de les indústries de dispositius mèdics i farmacèutics, Cassak va posar en marxa una nova empresa fa dos anys amb el seu soci Steve Levin, Innovation in Medtech LLC, editors de The MedTech Strategist, una publicació centrada en la indústria mundial de dispositius mèdics.

Aprenentatges des del Fòrum de la BioRegió (1a part): DIGITAL HEALTH

Vishal Gulati: "La disponibilitat de la informació ha canviat per complet la nostra relació amb la cura de la salut: els pacients estan més empoderats"

Aprenentatges des del Fòrum de la BioRegió (3a part): BIOPHARMA

Michael Müller: “Vendre medicaments ja no és suficient, cal proporcionar solucions de diagnòstic, de monitorització de pacients i de digital health”

Aprenentatges des del Fòrum de la BioRegió (4a part): MODEL DE COL·LABORACIÓ

Susan W. Bannister: “El govern pot crear l’entorn però no hauria de guiar”

Aprenentatges des del Fòrum de la BioRegió (5a part): MODEL DE COL·LABORACIÓ

Zayna Khayat: “Deixem que qui millor soluciona els problemes els solucioni”

David Cassak: "El medtech necessita passar del volum al valor"

30.11.2016

Aprenentatges des del Fòrum de la BioRegió (2a part): Medtech

 

Una de les principals conclusions del Fòrum de la BioRegió va ser l'innegable impacte de la tecnologia en la nostra relació amb l'assistència sanitària, on els sectors de la biofarma, el medtech i el digital healthhi tenen molt a dir, essent els sectors clau al qual ens hem d’enfrontar. David Cassak, ponent del Fòrum de la BioRegió i un dels principals oradors sobre l'estat actual del Medtech, comparteix amb nosaltres visions inspiradores de les principals tendències i desafiaments en tecnologies mèdiques. Spoiler Alerts'han acabat els dies del volum sobre el valor.

 

Quin és l'estat de la indústria medtech avui?

Jo diria que l’estat de la indústria és bo, però està lluitant amb alguns problemes crítics en aquest moment. Sobretot, hi ha un esforç bastant recent a causa de les reformes en salut als EUA i les pressions de costos per redefinir quin és el valor de la tecnologia mèdica. Avui en dia, un dels mantres clau en la indústria és la noció "de volum a valor". Les empreses tindran èxit en el futur no mitjançant la venda de més productes, sinó abordant tot el tema del valor en l'assistència sanitària. Això vol dir tenir un impacte en el procés de cura de la salut d'una manera longitudinal, és a dir, col·locar els dispositius mèdics en un context més ampli de l’assistència sanitària i també tractar de trobar capacitats d'avantguarda que siguin veritablement significatives.

 

Quin esperes que siguin els principals impulsors de la indústria medtech en els propers 3 anys?

El  principal impulsor són les pressions en els costos. Si prenem els EUA com exemple: la intenció original de les reformes de salut sota l'administració d'Obama es va dirigir a augmentar la cobertura. El problema que té això és que si no s’augmenta el pressupost, tens més pacients i la mateixa quantitat de diners. El fet d’anar de volum a valor és el que hem de millorar, perquè augmentar només la cobertura en salut no ajuda en realitat.

L'altra cara de la moneda és la capacitat de les empreses de dispositius mèdics per trobar noves tecnologies que puguin ajudar. Si es vol canviar la perspectiva del volum i el valor, s’ha de parar atenció als nous horitzons tecnològics. El més notable d’aquests horitzons és el digital, però la pregunta per les empreses de dispositius mèdics és: fer servir una tecnologia nova millorarà realment l’atenció al pacient i al mateix preu?

 

Una de les principals tendències és la convergència dels sectors. Les fronteres es difuminen entre la indústria farmacèutica, biotecnològica, medtech i digital health. Estem allunyant-nos de les fusions i adquisicions (M&As) cap a associacions més estratègiques?

El model de dispositius mèdics en els últims 20 anys ha estat clarament una industria impulsada per les M&A. La col·laboració que veurem en el futur és la de les grans empreses de tecnologia treballant amb les empreses de dispositius mèdics per infondre'ls la seva tradició digital. El millor exemple d'això és l'empresa conjunta de Johnson & Johnson i Google, Verb Surgical, que forma part d’una nova generació d’empreses. Tot i que ara mateix no hi ha evidències de que les empreses d'alta tecnologia com Google o Microsoft estiguin realment interessades en la compra d'empreses de tecnologies mèdiques. Aquests dos tipus d’empreses tenen habilitats i models de negoci diferents.

 

La innovació és un factor clau de creixement. Quina esperes que sigui la innovació més important en la indústria medtech el 2017?

És difícil de predir, però dos dels àmbits amb alt potencial serien la neuromodulació i neuroestimulació, ja que tenen capacitat per ajudar els pacients que no responen a altres teràpies basades en fàrmacs, com en el cas de l'epilèpsia o la depressió.

Un altre tema clau és el digital. Sobretot penso en totes les aplicacions potencials que pot tenir la implementació d’un sensor, per exemple en el seguiment de forma remota d'una teràpia contra la insuficiència cardíaca.

Sóc més cautelós envers la robòtica o la impressió en 3D. És evident que la robòtica és una tecnologia que s’aplicarà en el futur i a més ja porta amb nosaltres molt de temps. La clau està en si la següent generació de cirurgians estarà disposada a fer servir la robòtica, ja que actualment són molts conservadors, els hi agrada sensació de treballar amb les mans.

 

Quina és la decisió més important que una empresa medtech haurà de prendre durant els propers dos anys?

Llegir el paisatge i entendre el paper que els dispositius mèdics exerciran. Serà realment important pensar en el seu dispositiu en un context més ampli dins de l'atenció sanitària. Tothom para atenció a l’estat de la malaltia a llarg termini, però quin és el paper d'una tecnologia que s'ha d'utilitzar durant un curt període de temps en una sala d'operacions o en una unitat de cures intensives?

A més, cal mencionar que no hi ha prou capital de risc a tot el món. En part és perquè el capital risc està ofegant a altres sectors com el digital, el software o la biotecnologia. Però també es deu al fet que el model per al desenvolupament de la tecnologia mèdica s'ha tornat més difícil. Si ets és una petita empresa, per descomptat el gran repte és d’on obtenir el capital.

 

Esmenta tres empreses medtech de nova creació que valgui la pena conèixer.

Jo destacaria RefleXion Medical, que està utilitzant l'escàner com a eina terapèutica per al càncer metastàsic. Si té èxit, tindrà un gran impacte en la terapèutica del càncer. Hi ha una altra empresa anomenada BackBeat Medical –que utilitzar nous algoritmes d'estimulació per al tractament de la hipertensió– que acaba de guanyar el premi a la innovació de la Conferència TCT a Washington DC. Hi ha tants projectes interessants que és difícil destacar només dos.

 

Entrevista relacionada:

 

Escriu un correu electrònic a David Casak (s.corbett@medtechinno.com) per obtenir la seva presentació durant el Fòrum de la BioRegió.