Esteu aquí

Entrevista

Sylvie Bove, EIT Health
Sylvie Bove

Directora general d'EIT Health

Del negoci farmacèutic a la innovació d’àmbit europeu: la francesa Sylvie Bove va ser nomenada al 2015 directora d’EIT Health, la primera iniciativa europea que impulsa la competitivitat i el lideratge europeu en innovació en salut. Bove compta amb més de 20 anys d’experiència en marketing i desenvolupament de negoci a empreses de ciències de la vida i ha liderat el llançament de productes de grans firmes com Coloplast A/S o Ferring Pharmaceuticals. També ha contribuït a la creació del Copenhagen Healthtech Cluster.

Sylvie Bove: “EIT Health tindrà entre 80 i 100 milions d’euros anuals abans de 2022 per crear impacte en salut”

26.10.2017

“Contribuir al canvi que ha de tenir lloc a Europa per fer front als reptes del futur de la salut d'una manera a més eficaç." Així va resumir Sylvie Bove el seu objectiu quan fa dos anys va ser nomenada directora d’EIT Health, comunitat impulsada per l’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT)  per impulsar la competitivitat i el lideratge europeu en innovació en salut. Bove té les idees molt clares, però no és senzill dirigir una entitat amb més de 150 socis arreu d’Europa, incloent-hi alguns catalans com Biocat, AQuAS, la Fundació Bancària "la Caixa", Leitat, IESE Business School, Parc Sanitari Sant Joan de Déu o la Universitat de Barcelona, entre d’altres. En aquesta entrevista, Bove fa balanç dels dos primers anys de funcionament d’EIT Health, explica el full de ruta per als tres propers i destaca el seu potencial per a les empreses i entitats de la BioRegió. El més llaminer, els recursos: EIT Health podria veure triplicat el seu pressupost i arribar fins a 100 milions d’euros al 2022.

 

Al 2016, EIT Health va dedicar molts esforços a establir a l'organització, i el focus per al 2017 ha estat refinar els objectius i la visió. Quins són els principals resultats d'aquests dos primers anys de treball?

Han estat 2 anys intensius en tasques organitzatives. Tanmateix, en aquests dos primers anys ja hem creat i accelerat noves empreses, vinculant bones incubadores i acceleradors d’Europa entre elles. Aquestes empreses han pogut créixer més ràpid gràcies al nostre suport, per exemple aportant-les feedback per millorar els seus plans de negoci i facilitant-les l’accès a clients potencials. En innovació, les activitats de matchmaking han permès que projectes locals interactuïn i col·laborin amb nous socis que mai ni s’havien plantejat, ja sigui per desenvolupar el seu projecte en una nova direcció, augmentar el seu impacte o fins i tot per fer projectes junts fora de l'EIT Health. Pel que fa a educació, hem connectat molts estudiants que han trobat interessants oportunitats a través de les nostres escoles d'estiu, iniciatives ciutadanes i programes de màster.

 

Què veurem el 2018? Quan veuran els pacients i ciutadans resultats tangibles?

Ara som més estables com a organització i estem entrant en una fase en què l'EIT Health rebrà un augment substancial del finançament: hem rebut 33 milions d'euros de finançament de l'EIT el 2017, l'any vinent esperem rebre’n 56 milions i es preveu que augmenti fins a entre 80 i 100 milions d’euros per any abans del 2022.

Tenim el potencial de crear un impacte important i, per tant, hem de tenir molt clar on anem a posar aquests diners. En primer lloc, hem de discutir conjuntament amb els socis de Salut de l'EIT per identificar en quins àmbits podem crear impacte per a l'any 2020. Ara hem de definir mesures d'impacte i assegurar-nos que els instruments que executem es centrin en assolir els nostres objectius. Ajustant els instruments i afegint finançament, creiem que en els pròxims 3 anys podrem crear impacte tangible. És a dir, nous enfocaments i solucions que s'implementin en la vida real, que afectin la vida dels ciutadans i facin que els sistemes sanitaris siguin més eficients i sostenibles.

 

Durant el primer any de funcionament de l'EIT Health el 2016, es van crear 18 noves companyies. Quin balanç preveieu per a aquest 2017?

El 2016 esperàvem crear 7 empreses, però en vam crear 18. També vam veure 22 llançaments de productes el 2016: el nostre objectiu és 43 per al 2017 i 45 per al 2018. Pel que fa a les startups, estem donant suport a 95 startups en 2017 i l’objectiu és donar suport a altres 150 durant 2018, multiplicant les activitats d’Acceleració gràcies a l'augment del finançament i al compromís dels nostres socis.

 

EIT Health compta amb més de 140 socis d'arreu d'Europa. Quins reptes implica treballar amb una xarxa tan gran?

Els avantatges són que seiem a la mateixa taula persones amb capacitats i experiències molt complementàries, que representen tot l'ecosistema i tots els stakeholders necessaris per desenvolupar i implementar solucions innovadores. Com és d'esperar, és una tasca complexa gestionar les diferents cultures i expectatives que tenim al voltant de la taula. Necessitem objectius i alineaments clars, per poder implicar els socis en activitats significatives que generin valor per a tots ells.

 

Quins avantatges té aquesta xarxa per als seus socis, particularment per a les empreses?

Per a les grans companyies, un dels avantatges és que estan al capdavant del que passa al sector. Poden veure quines tecnologies estan sorgint o fins i tot que els podria interessar adquirir, i identificar nou talent per incorporar.

Per a les PIME, EIT Health els ajuda a comprendre ràpidament on són les seves oportunitats i accedir a una xarxa amb possibles clients, socis i empleats. Tenim instruments per ajudar-los a créixer més ràpid comprenent el mercat i obrint noves relacions. Obrir portes per parlar amb algunes persones és molt més fàcil si formes part de la mateixa xarxa.

 

El node espanyol, amb seu a Barcelona, és molt actiu en totes les activitats d'EIT Health. Quins reptes i oportunitats hi veieu?

Cada cop que em reuneixo amb els socis espanyols d’EIT Health em sorprèn el seu compromís i el nivell dels projectes que s'estan duent a terme aquí. Una altra cosa que m’impressiona és la forma en què els proveidors públics de salut estan oberts a la innovació: ja ens agradaria veure això a tots els països!

D'altra banda, el node espanyol ha estat reduït i escàs en recursos. Per això, he treballat activament per augmentar els seus recursos per tal d’ampliar el suport als socis locals. Això significa tenir gent al terreny que pugui ajudar els socis espanyols d’EIT Health a navegar per l’entorn de l’EIT, de forma que els socis puguin centrar els seus esforços en innovació i no en burocràcia.

 

Quins són els principals reptes actuals per a EIT Health?

Actualment tenim un nivell d'administració i burocràcia extremadament elevat: els socis ho perceben, però nosaltres també. Estem negociant amb l'EIT un Pla de Negoci de tres anys, la qual cosa reduiria considerablement l'administració.

Un altre repte està relacionat amb l’entorn i tots els canvis que està vivint Europa. Depenem del marc europeu, motiu pel qual hem de posicionar l'EIT i l'EIT Health tan forts com puguem, centrant-nos en la creació d'impacte per tal que Europa ens percebi com una iniciativa útil on invertir. Els pressupostos futurs depenen de les negociacions del nou Programa Marc (FP9), que ja han començat.