Esteu aquí

BIO-Europe Spring Barcelona 2013

BIO-Europe Spring (BES), l’edició de primavera del congrés de partnering més important que es fa a Europa de la indústria biotecnològica i farmacèutica, es va celebrar de l'11 al 13 de març de 2013 a Barcelona gràcies al suport i la implicació de l’Ajuntament de Barcelona i Biocat com a coordinadors del Comitè Amfitrió.

La capital catalana ja va acollir aquest esdeveniment el 2010, amb xifres rècord de participació i un benefici econòmic estimat per a la ciutat de 2,2 milions d'euros.

El BES està organitzat per EBD Group, una empresa especialitzada en partnering entre els agents clau del sector de les ciències de la vida d'arreu del món.L'esdeveniment va comptar també amb el suport d'empreses de la BioRegió de Catalunya com Almirall, Amgen, Biokit, Reig Jofré, Ysios Capital i Cuatrecasas, Gonçalves Pereira.

Aquest congrés és una excel·lent oportunitat per reafirmar la posició estratègica de Catalunya i Barcelona com a centre de negocis internacional capdavanter en ciències de la vida i en innovació, atraure inversió estrangera i aprofitar els beneficis que tenen els amfitrions i les empreses locals abans i durant el congrés.

El BES atrau anualment els principals líders dels sectors biotecnològic, farmacèutic i financer i d'empreses emergents destacades d'Europa (70%), Amèrica del Nord (19%) i països asiàtics (11%), que hi duen a terme més d'11.000 reunions one-to-one. En l'última edició a Àmsterdam, hi van participar 2.157 delegats de 44 països, 1.304 empreses —26 de Catalunya, que va suposar més de la meitat de la presència espanyola— i 67 expositors.

Tot i que el punt fort de BIO-Europe Spring són les reunions de partnering, sempre ofereix un programa de conferències i debats sobre temes clau del sector i activitats per fomentar el networking entre els assistents. En aquesta edició hi ha va haver una presència destacada d'empreses i entitats catalanes que van participaran com a ponents en el programa oficial.

L'acte de benvinguda va anar a càrrec de Carola Schropp, presidenta d'EBD Group; Montserrat Basora, directora de Creació d'Empreses de Barcelona Activa; Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, i David Thomas, director de Recerca i Anàlisi de la Biotechnology Industry Organization (BIO).

 

Estructura del congrés

  • Reunions de partnering
  • Programa de conferències i workshops
  • Presentacions d'empreses
  • Exposició comercial i de serveis

 

Exposició

En l'espai d'exposició del BIO-Europe Spring 2013 hi van ser representades 63 empreses i entitats, cinc de les quals de Catalunya: 

 

 

De la resta de l'estat espanyol hi van ser presents  Fundación Pública Andaluza Progreso y Salud (estand 44) i IMG Pharma Biotech (estand 57). 

Documents relacionats