Esteu aquí

Biospain Bilbao 2016

Biocat va coordinar, un any més, la participació de la delegació de la BioRegió de Catalunya a Biospain 2016, el més gran esdeveniment de biotecnologia organitzat per una associació nacional de bioindústria a Europa i un dels més grans del món pel nombre de reunions one-to-one (més de 3.000 en cada edició) i la quantitat de companyies que hi participen (més de 850). El 34% dels delegats que la visiten venen de fora d'Espanya. Bilbao va acollir al 2016 aquesta fira que es va celebrar del 28 al 30 de setembre i en què hi van assistir prop de 90 empreses catalanes.        

biospain_2016_retocada2.jpg

Biospain s’ha convertit en el més important esdeveniment de biotecnologia d’Europa amb base fixe en un país i en el cinquè en el rànquing mundial per número de reunions de desenvolupament de negoci.

La vuitena edició de Biospain va aplegar 220 expositors, més de 1.500 assistents de 28 països i 700 companyies i entitats. Aquesta edició es va caracteritzar en què, per primera vegada, es va integrar en un mateix pavelló la Fira Comercial, les cabines de partnering i les sales de conferències, facilitant els desplaçaments entre les diferents àrees amb l'objectiu d'augmentar el trànsit d'assistents que visiten la fira. 

 

Delegació catalana a Biospain 2016

Prop de 90 empreses i entitats catalanes van estar presents a la fira. D’aquestes, cinc (Iproteos, Mind the Byte, Ability Pharma, Enantia i Specipig) van tenir un paper destacat dins el pavelló d’empreses que va coordinar Biocat i que va constar d’un espai de 28 m2 (A3-A5/B2-B4).

A continuació detallem les empreses catalanes que van assistir a la fira:

 

 

Programa 

Biospain es va estructurar en una fira comercial, un espai de partnering, un fòrum d’inversors, un fòrum de formació i ocupació, conferències de temàtica diversa (sessions paral·leles) amb ponents nacionals i internacionals i el congrés científic de la mà de societats científiques. 

Prop de 50 inversors espanyols i internacionals i equips de concessió de llicències d’empreses farmacèutiques van ser-hi presents. Entre aquests, podem destacar Ysios Capital Partners, Edmond de Rothschild Investment Partners, Gilde Healthcare, biogeneración Ventures, Forbion Capital Partners, Cross Road Biotech, Lumira capital, Seventure Partners, Lundbeckfonden Ventures, Capricon Ventures, Chugai Pharmaceutical, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson Innovació, Merck Ventures, Fons Ventures, Novartis, Roche, Sanofi productes farmacèutics, entre d’altres. 

 

Ponència destacada: 'Massachussetts and Spain health ecosystems learning from each other'

El dijous 29 de setembre, el director general de BiocatAlbert Barberà, va participar com a ponent en aquesta xerrada moderada per Ernest Lara, de la Richi Foundation. En aquesta sessió, els principals representants de les organitzacions responsables de la promoció de la salut en els ecosistemes de Massachusetts, Espanya, País Basc i Catalunya van debatre sobre les millors pràctiques per treure el màxim profit dels recursos locals (talent, capital, tecnologia i xarxes ). També van compartir opinions sobre què fer per accelerar el seu creixement, així com per enfortir el pont d'innovació entre Massachusetts i Espanya.

 

Fòrum de Formació i Ocupació

Biocat també va tenir presència al III Fòrum de Formació i Ocupació que va acollir Biospain mitjançant el seu programa Design Health Barcelona (d·Health Barcelona), el primer màster en biodisseny que s’imparteix al nostre país i que té com a objectiu fomentar la innovació en salut, l’esperit empresarial i el desenvolupament professional en l’àmbit biomèdic. 

 

Amb el suport de:

accio

 


 

 

Més informació

Informació bàsica

  • Data:  28-30 de setembre de 2016
  • Organitza: ASEBIO
  • Lloc: Bilbao Exhibition Center de Barakaldo· Ronda de Azkue, 1 · Barakaldo (Bizkaia)

Biospain 2016 en xifres

  • 220 expositors
  • Més de 700 empreses i institucions
  • Més de 1.500 delegats
  • 28 països representats