Esteu aquí

Health & Bio Team Dating

Biocat organitza, conjuntament amb BStartup del Banc Sabadell i CataloniaBio & HealthTech, el Health & Bio Team Dating, una trobada entre científics i grups de recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut amb professionals de l’àmbit del negoci amb l’objectiu de formar equips que puguin donar pas a noves sinèrgies empresarials, així com startups.  

Les anteriors edicions es van aconseguir més de 530 reunions amb més de 250 projectes i professionals empresarials, 35 CEO/mentors, 16 projectes i més de 80 meetings. El 85% dels participants van trobar contactes estratègics i nous negocis gràcies a la iniciativa i alguns equips van aconseguir arribar a diversos acords.

health & bio team dating

Health & Bio Team Dating va néixer al 2015 a partir d’una realitat: Catalunya compta amb un ecosistema ric en grans científics, emprenedors, inversors i institucions però té una manca de col·laboracions entre els diferents col·lectius. Així, per una banda, hi ha molts projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves start-ups, però els hi falta una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. Per altra banda, hi ha molts experts en gestió i direcció amb el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los.

De la necessitat de combinar una recerca científica d’excel·lència amb l’expertesa de desenvolupament de negoci es van crear aquestes trobades, en les quals els investigadors presenten la seva recerca a professionals amb experiència empresarial interessats en fer créixer aquests projectes com a mentors, emprenedors o business developers. Aquest any arriben a la cinquena edició i volen dinamitzar i promoure la transferència tecnològica i el coneixement, així com desenvolupar l’ecosistema bioemprenedor català.

Mitjançant reunions d'speed dating de 30 minuts, científics i executius es presenten per tal de donar pas a noves sinèrgies empresarials i formar equips que permetin crear i dirigir empreses d'èxit en els següents àmbits.

  • Salut digital
  • Tecmed
  • Diagnòstic
  • Fàrmacs
  • Dispositius mèdics
  • Agroalimentació

 

Casos d'èxit:

Cas èxit 1: Leukos Biotech

Ruth M. Risueño: "Al Health & Bio Team Dating vaig trobar un CEO per a la nostra empresa"

Un cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el de la Dra. Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech (spin-off de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras), i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO a l’empresa arran de la seva trobada a l’esdeveniment el 2015. La companyia està acabant el desenvolupament  preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) i ha aconseguit aixecar un ronda d’inversió de 3,5 milions d’euros. 

> Llegeix aquí el testimoni de Leukos Biotech

Cas èxit 2: DNANutricoach

Valentini Konstantinidou: "Health & Bio Team Dating és una gran incubadora de contactes de la qual surten resultats inesperats"

Un altre dels equips sorgits de l’anterior edició és el format per la Dra. Valentini Konstantinidou i Chenghan Yang, que arran de la seva trobada al Health & Bio Team Dating van signar un acord perquè estudiants de l’MBA de l'IESE col·laborin amb l'start-up fundada per Konstantinidou: DNANutricoach

> Llegeix aquí el testimoni de DNANutricoach

Cas èxit 3: Elem Biotech

Mariano Vázquez: “Al Health & Bio Team Dating vaig trobar ‘seed capital’ i un mentor”

Un tercer cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el d’Elem Biotech, spinoff del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) que fa simulacions virtuals d’òrgans i teixits per a la recerca de fàrmacs. L’investigador Mariano Vázquez, cofundador d’Elem Biotech, va assistir al Health & Bio Team Dating. Durant la trobada es va reunir amb Genesis Biomed i va conèixer en Josep Lluís Falcó, que s’ha incorporat a Elem Biotech com a mentor i inversor

> Llegeix aquí el testimoni d’Elem Biotech

Cas èxit 4: MiWEndo

Ignasi Belda: “Si no hi hagués anat al Health & Bio Team Dating, probablement ara estaria dedicant-me a una altra cosa”

Un altre cas d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating és el Miwendo Solutions, una spinoff de la UPF en col·laboració amb la UPC, l’Hospital Clínic i ICREA que està desenvolupant un projecte per aplicar la tecnologia de microones a les endoscòpies per millorar la identificació de pòlips malignes, precursors de càncer colorectal. Ignasi Belda i Marta Guardiola, CEO i co-fundador i CTO i co-fundadora, respectivament, que van ser presentats durant l’edició del 2018 de Health&Bio Team Dating.

> Llegeix aquí el testimoni de MiWEndo

 


Organitzadors: