Esteu aquí

Open Innovation Forum

L'Open Innovation Forum és un Programa d'Innovació Oberta que permet les empreses llançar els seus reptes d'innovació i obtenir propostes de solucions de la mà de grups i centres de recerca. És, per tant, una gran ocasió per conèixer el col·laborador adequat per solucionar reptes d’innovació.

 

www.openinnovationforum.cat

Banner Open Innovation Forum 2019

Com funciona?

El procés des de l’enviament dels reptes d’innovació segueix els següents passos:

  • Registre a la plataforma online dels participants al programa.
  • Descripció del repte per part de les empreses, que defineixen la seva necessitat que quedarà visible pels potencials solucionadors.
  • Anàlisi del repte per part dels solucionadors, els quals plantegen dubtes i sol·liciten informació rellevant.
  • Recepció de les propostes de solucions. El temps entre l'enviament del repte i la recepció de la proposta de solució serà d'aproximadament 60 dies.
  • Sessions de treball amb els grups de recerca seleccionats amb les propostes més interessants.

Edicions:

Open Innovation Forum 2020 – tercera edició

Ja està oberta la convocatòria per participar a la 3a edició de l'Open Innovation Forum, el programa que permet a les empreses llançar els seus reptes d'innovació i obtenir propostes de solucions de la mà de grups i centres de recerca.

L'Open Innovation Forum està obert tot l’any i s’estructura en sis àmbits de coneixement (Salut i Ciències de la Vida, Alimentació, Química, Energia i Recursos, Sistemes Industrials i Mobilitat).

Durant 2020 s’organitzaran dues trobades: una el 15 de juliol, i una altra el 3 de desembre, les dues en format virtual.

La iniciativa està organitzada per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, UPF Ventures, el Parc d'Investigació de la UAB, CIT-UPC i ACCIÓ. Col·laboren: ICMAB, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, XaRTA, XRB, Beuty Cluster Barcelona, CataloniaBio & HealthTech, FemCat, VHIR, pimec.

 


Open Innovation Forum 2019 – segona edició

La segona edició de l’Open Innovation Forum es va dur a terme en dues jornades de treball. La primera es va celebrar al CaixaForum de Barcelona el 3 d’abril de 2019, la segona va tenir lloc el 19 de novembre de 2019 al Parc Científic de Barcelona (PCB).

La darrera edició de l’Open Innovation Forum, el 2019, va comptar amb prop de 80 reptes de 33 empreses i més de 100 solucionadors inscrits, i al llarg de l’any s’hi van celebrar prop de 180 reunions.

La iniciativa va ser organitzada per Biocat, ACCIÓ, Universitat de Barcelona, Fundació Bosch i Gimpera, Universitat Autònoma de Barcelona, Parc de Recerca UAB, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya i IDIBELL.

 


Open Innovation Forum 2017 – primera edició

La primera edició de l’Open Innovation Forum es va celebrar a la Fira de Barcelona (Gran Via) el 5 d’octubre de 2017. A la trobada van assistir 150 participants de 54 organitzacions que van dur a terme 131 reunions per plantejar 76 reptes, entre els quals es trobava el desenvolupament d’eines de geolocalització per a productes farmacèutics, noves tècniques d’encapsulació d’aromes, fragàncies i bioactius, materials d’impressió 3D, noves molècules per al sector cosmètic i eines per preveure el cost elèctric de mercat.

La iniciativa va ser organitzada per la Fundació Bosch i Gimpera, el Parc de Recerca UAB, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’IQS Tech Factory, ACCIÓ i Expoquimia-World Chemical Summit.

 
Amb el suport de: