Esteu aquí

Open Innovation Forum

L'Open Innovation Forum és un Programa d'Innovació Oberta que permet les empreses llançar els seus reptes d'innovació i obtenir propostes de solucions de la mà de grups i centres de recerca. És, per tant, una gran ocasió per conèixer el col·laborador adequat per solucionar reptes d’innovació.

 

www.openinnovationforum.cat

Banner Open Innovation Forum 2019

Com funciona?

El procés des de l’enviament dels reptes d’innovació segueix els següents passos:

  • Registre a la plataforma online dels participants al programa.
  • Descripció del repte per part de les empreses, que defineixen la seva necessitat que quedarà visible pels potencials solucionadors.
  • Anàlisi del repte per part dels solucionadors, els quals plantegen dubtes i sol·liciten informació rellevant.
  • Recepció de les propostes de solucions. El temps entre l'enviament del repte i la recepció de la proposta de solució serà d'aproximadament 60 dies.
  • Sessions de treball amb els grups de recerca seleccionats amb les propostes més interessants.

Edicions:

Open Innovation Forum 2021 – quarta edició

La quarta edició de l'Open Innovation Forum va donar el tret de sortida el passat mes de juliol, amb la primera trobada online entre les empreses i els grups d’investigació. 

El programa culminarà amb una segona trobada en què, mitjançant una agenda d’entrevistes concertades prèviament, les empreses i els investigadors es podran reunir per explorar noves oportunitats de col·laboració. Aquesta segona trobada tindrà lloc el proper 1 de desembre en format digital. 

La iniciativa està organitzada per Biocat, Fundació Bosch i Gimpera, UPF Ventures, Parc d'Investigació de la UAB, CIT-UPC, IDIBELL i ACCIÓ. Col·laboren ICMAB (CSIC), Institut de Recerca en Biomedicina (IRB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV), Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Xarxa d’Innovació Alimentària, XRES4S.


Open Innovation Forum 2020 – tercera edició

La tercera edició de l'Open Innovation Forum es va celebrar en dues trobades al llarg de 2020, ambdues en format virtual. La primera jornada es va celebrar el 15 de juliol de 2020, i la segona el 3 de desembre.

L'edició 2020 va comptar amb la participació de 23 empreses i 101 solucionadors. En total, al llarg de l'any, es varen dur a terme 137 reunions per intentar donar resposta als 52 reptes d'innovació plantejats per les Companyies participants.

La iniciativa ha estat organitzada per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, UPF Ventures, el Parc d'Investigació de la UAB, CIT-UPC i ACCIÓ. Col·laboren: ICMAB, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, XaRTA, XRB, Beuty Cluster Barcelona, CataloniaBio & HealthTech, FemCat, VHIR, pimec.

 


Open Innovation Forum 2019 – segona edició

La segona edició de l’Open Innovation Forum es va dur a terme en dues jornades de treball. La primera es va celebrar al CaixaForum de Barcelona el 3 d’abril de 2019, la segona va tenir lloc el 19 de novembre de 2019 al Parc Científic de Barcelona (PCB).

La darrera edició de l’Open Innovation Forum, el 2019, va comptar amb prop de 80 reptes de 33 empreses i més de 100 solucionadors inscrits, i al llarg de l’any s’hi van celebrar prop de 180 reunions.

La iniciativa va ser organitzada per Biocat, ACCIÓ, Universitat de Barcelona, Fundació Bosch i Gimpera, Universitat Autònoma de Barcelona, Parc de Recerca UAB, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya i IDIBELL.

 


Open Innovation Forum 2017 – primera edició

La primera edició de l’Open Innovation Forum es va celebrar a la Fira de Barcelona (Gran Via) el 5 d’octubre de 2017. A la trobada van assistir 150 participants de 54 organitzacions que van dur a terme 131 reunions per plantejar 76 reptes, entre els quals es trobava el desenvolupament d’eines de geolocalització per a productes farmacèutics, noves tècniques d’encapsulació d’aromes, fragàncies i bioactius, materials d’impressió 3D, noves molècules per al sector cosmètic i eines per preveure el cost elèctric de mercat.

La iniciativa va ser organitzada per la Fundació Bosch i Gimpera, el Parc de Recerca UAB, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’IQS Tech Factory, ACCIÓ i Expoquimia-World Chemical Summit.

 
Amb el suport de: