Esteu aquí

Xarxes i projectes europeus

2016-2022

Boost4Health és un projecte europeu del programa de suport transnacional Interreg del Nord-oest que estimula la capacitat de creixement internacional i la innovació de les pimes de les ciències de la vida de 9 regions del nord-oest d’Europa sòcies, a les que s’afegeix també Catalunya, per tal de millorar la competitivitats de les regions.

2016-2019

Onconet és un projecte del programa transnacional Interreg Sudoe que pretén establir una xarxa d’excel·lència permanent en oncologia a través de la mobilització d’actors sanitaris de l’espai sud-oest d’Europa al voltant de la prevenció, la diagnosi, l’assistència i la investigació translacional. 

2015-2017

bioXclusters plus és la continuació del consorci bioXclusters que es va desenvolupar del 2012 al 2014. En aquest projecte, que compta amb el suport de la Unió Europea, hi participen els 4 principals clústers de salut d’Europa. 

2012-2015

Bilat USA 2.0 és un projecte del 7è Programa Marc (7PM) de la Comissió Europea que promou la cooperació científica, tecnològica i en innovació entre Europa i els Estats Units. A més de Catalunya, hi participen vuit països europeus i quatre entitats de prestigi nord-americanes.

2013-2015

Transbio SUDOE és la continuació del projecte Interbio, té per objectiu unir centres de recerca, plataformes tecnològiques, universitats i empreses de vuit regions d’Espanya, França i Portugal en una xarxa interdisciplinar per transformar amb més eficàcia els resultats de la recerca biotecnològica en realitats econòmiques.

2012-2013

bioXclusters és un projecte desenvolupat amb el suport de la Unió Europea que té com a missió reforçar i promoure la competitivitat internacional de les pimes biotecnològiques en tres mercats estratègics com són els Estats Units, la Xina i el Brasil.

 

2012-2014

L’ETTBio és un programa de cooperació internacional Interreg IVC dirigit a identificar, intercanviar i comunicar les bones pràctiques que permetin la transferència de tecnologia en biotecnologia amb l’objectiu final de millorar les polítiques regionals en aquest àmbit. Incorpora deu socis corresponents a set regions europees.

2010-2013

HealthTIES és un consorci format per quatre regions europees i que vol impulsar la innovació en tecnologies mèdiques i aproximar la recerca en aquest àmbit a les necessitats dels pacients.

 

2009-2012

Interbio és un programa de cooperació interregional que té com a objectiu fomentar la cooperació transnacional, la transferència de tecnologia i la innovació en els camps de la biotecnologia i ciències de la vida al sud-oest d'Europa. 

2009-2011

Bio-CT tenia com a objectiu impulsar la valorització de projectes, a més de la creació d’empreses biotecnològiques. En total, hi van participar entitats d’Alemanya, França, Hongria, Itàlia, Regne Unit i Catalunya.

2006-Actualitat

El CEBR està format per una xarxa de professionals de suport a la biotecnologia que recolzen la seva biocomunitat local a través de serveis directes, incloent el networking, la incubació, l’associació i la promoció del clúster. 

2014-2018

ELIXIR és una iniciativa que pretén construir una infraestructura europea sostenible per a la informació biològica, el suport a la investigació biològica i la seva traducció a la medicina i al medi ambient, a les bioindústries i a la societat. 

2011-Actualitat

BioNanoMed Catalunya va néixer amb l'objectiu d'impulsar i desenvolupar la bioteconologia a la BioRegió i va unir un total de 18 empreses, centres, hospitals i instituts de recerca.

2011-Actualitat

Oncocat és una xarxa catalana impulsada per Biocat que va sorgir el 2011 per tal d’afavorir la coordinació entre les empreses i entitats de recerca catalanes dedicades a l’oncologia. 

L’Aliança de Clústers Europeus de Diagnòstic (EDCA) és una aliança europea formada per nou clústers que uneixen forçes per impulsar la innovació en el camp del diagnòstic mèdic a Europa.