Esteu aquí

bioXclusters plus

El projecte d’internacionalització bioXclusters plus és la continuació de l’aliança bioXclusters, en què ja va participar Biocat durant el període comprès entre 2012 i 2014. Aquest nou programa, desenvolupat amb el suport de la Unió Europea, té l’objectiu de convertir-se en el meta-clúster més competitiu d’Europa, capaç d’adreçar els reptes relacionats amb la salut i el creixement de les pimes del sector, posant l’èmfasi en la medicina personalitzada com a eina per donar resposta al futur de la salut global durant els propers anys.

 

Més informació i últimes notícies: bioxclusters.eu

bioxclusters+

Millorar el posicionament internacional, enfortir les relacions amb mercats ja explorats (EUA, Xina i Brasil), obrir nous mercats (Japó, Austràlia i altres), proporcionar eines a mida per promoure la internacionalització de les empreses, identificar àrees d’intercanvi tecnològic i de col·laboració amb altres bioregions són les principals àrees d’actuació en què incideix bioXclusters plus.

Aquest projecte està impulsat conjuntament pels principals clústers de salut d’Europa: Biocat (Catalunya), BioM (Bavaria), bioPmed (Piemonte) i Lyonbiopole (Auvergne-Rhône-Alpes).

El consorci se centra en aquesta segona etapa en les teràpies regeneratives, el digital health i la nutrició. A més, estableix col·laboracions amb altres clústers de salut europeus per promoure el know-how, la transferència tecnològica i la fertilització creuada amb altres sectors tecnològics (TIC, microsistemes, nanotecnologia, nous materials, ...) per ajudar a aconseguir solucions d'avantguarda en medicina personalitzada.

bioXclusters plus rep fons del programa europeu Competitivitat de les Empreses i per a les Petites i Mitjanes Empreses (COSME). El consorci representa 3.300 pimes europees que operen en les àrees de la salut personalitzada. També representa 200 grans companyies dels sectors de la biotecnologia i farmacèutica. Agrupa 23.000 investigadors del sector públic i més de 358.000 llocs de treball tant en el sector públic com en el privat.

 

Missió a Japó

Entre les primeres accions desenvolupades dins del projecte bioXclusters plus trobem la missió empresarial al Japó que s’organitza a l’octubre de 2016 amb la finalitat de conèixer les oportunitats de negoci del mercat japonès, que representa el segon mercat farmacèutic del món, líder en importacions del sector.