Esteu aquí

B·Debate - International Center for Scientific Debate Barcelona

B·Debate és una iniciativa de Biocat i l'Obra Social “la Caixa” que impulsa debats multidisciplinars d’alt nivell científic, on es fomenta l’intercanvi obert de coneixement i la col·laboració entre experts de prestigi mundial, per donar resposta als grans reptes socials en l’àmbit de les ciències de la vida, tenint en compte les condicions de complexitat i evolució constant d’un món global.

Els debats potencien la integració de diferents disciplines científiques, i tracten temàtiques molt diverses com són l’envelliment, nous abordatges terapèutics per a diferents malalties, tecnologies innovadores per a un millor coneixement del genoma humà, recursos alimentaris, el canvi climàtic o noves fonts d’energia entre d’altres.

www.bdebate.org

Debat Científic BDebate

Aquestes trobades incideixen en àmbits científics clau com la nanotecnologia, l'epigenètica i el càncer, la malària, la neuroregeneració, la supercomputació i realitat virtual, l'impacte de les emissions contaminants, entre d'altres. B·Debate concep el debat com un potent i eficaç mètode de generació de coneixement.

El programa anual d’activitats s'elabora a través d'una convocatòria pública on concorren els millors centres de recerca i investigadors del país, i combina debats tancats per a grups reduïts d’especialistes, simposis oberts a la comunitat científica catalana, i conferències i xerrades adreçades al gran públic. L’objectiu de B·Debate és situar Barcelona i Catalunya com un referent científic internacional i, alhora, impulsar el coneixement i la participació social en els grans debats ètics i intel·lectuals entorn a la ciència.

Al web de B·Debate es publiquen els nombrosos materials que genera cada activitat (ponències, vídeos, entrevistes, manifestos, etc.) i aspira a convertir-se en un arxiu de referència de la ciència de frontera que es fa a Catalunya i les seves connexions amb la comunitat científica internacional.

El coneixement i els resultats obtinguts de la celebració dels debats es difon a la comunitat científica i la societat en general a través dels diferents canals i instruments de divulgació de B·Debate.

B·Debate 2020