Esteu aquí

Programes d'Acceleració

L’impuls i el foment de l’emprenedoria, el suport a la creació d’empreses, i la col·laboració amb programes de valor afegit que ajuden a convertir projectes en empreses de base tecnològica és una de les principals àrees d’actuació de Biocat. 

L’objectiu d’aquesta línia de treball és contribuir a l’aflorament de noves start-up en els camps de la biotecnologia, les tecnologies mèdiques i el digital health, així com l’acceleració de projectes ja existents, mitjançant una sèrie de serveis d’incubació, formació, mentoring, networking i accés a finançament.

programes d'acceleració

L’èxit de programes com BioEmprenedorXXI, que ha aixecat més de 42 millions d’euros en 7 edicions i que ha ajudat a la generació de 62 empreses i 250 llocs de treball, demostren l’elevat potencial de creixement empresarial que disposa la BioRegió de Catalunya. En el marc d’aquesta iniciativa, Biocat, Barcelona Activa i “la Caixa” van ser les encarregades de posar en marxa i/o desenvolupar més de 100 projectes de base tecnològica, alhora que reconeixien la qualitat i l’excel·lència dels participants amb el lliurament del Premi BioEmprenedorXXI.

Altres iniciatives privades com Health-U (Sanofi), Grants4Apps (Bayer) o IQS Next Tech també estan ajudant de manera efectiva a enriquir l’ecosistema emprenedor català. 

Les empreses que participen en un programa d’acceleració es beneficien dels següents tipus de serveis: 

 
Formació

Els participants reben formació pràctica en les diferents àrees del seu pla de negoci: estratègia, màrqueting, anàlisi financera, legal i aspectes fiscals. A més d'aquesta formació, també hi ha sis sessions cara a cara sobre la propietat intel·lectual, els models de negoci, valoració, desenvolupament de negocis, accés als mercats, i formació específica millorar la presentació del projecte en públic (elevator pitch) així com per desenvolupar i millorar les habilitats directives necessàries per dirigir amb èxit una empresa.

Tutories personalitzades

Des del primer dia, els participants tenen un tutor que els assessora de manera personalitzada en les seves decisions, en el pla de negoci i en la viabilitat de la seva empresa. Els tutors també ajuden als participants en el network i a trobar la informació que necessiten per què la seva empresa progressi positivament. 

Networking

Se celebren conferències, menjars i activitats de networking amb figures rellevants del sector per tal d'intercanviar coneixements i experiències.

Fòrums d'inversió

S'organitzen seminaris intensius per identificar les diferents fases en el desenvolupament d'una empresa i el finançament més adequat per a cada pas, amb la participació d'entitats de capital risc, inversors privats i establiments financers públics i privats. 

Mentoring

Els participants reben assessorament especialitzat en els seus projectes per part de mentors i professionals de reconegut prestigi.