Esteu aquí

MOEBIO

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament del talent des de 2008. El 2013, amb l'objectiu d'augmentar l'impacte d'aquestes activitats estratègiques, Biocat va llançar Moebio, una nova iniciativa que reuneix diferents programes de formació per accelerar l'emprenedoria i la innovació en l'àmbit sanitari, que compta amb el suport de l'EIT Health. Moebio és un dels programes acceleradors pioners a Europa, segons les classificacions de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital, Tech EU i HealthStartup.

www.moebio.org

dhealth home

Moebio reuneix diversos programes formatius de llarga i curta durada que tenen l’objectiu comú de promoure l’emprenedoria en l’encreuament de la tecnologia, les biociències, la salut i la gestió empresarial. Aquesta experiència està dissenyada per oferir programes avançats capaços d'abordar els desafiaments actuals de salut des d'una perspectiva global. D’aquesta manera, Moebio compta amb un consell assessor format per experts internacionals: Christer Windeløv-Lidzélius (de l'escola d'emprenedoria danesa KaosPilot), John Collins (CIMIT, Boston), Dan E. Azagury (Ciel Medical, Ginebra), Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem), Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley), David Maltz (Novartis, Silicon Valley), Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), Menno Van Dijk (The Amsterdam School of Creative Leadership), NEO Kok-Beng (Stanford Biodesign, Singapur), Lluís Torner (ICFO, Barcelona), Xavier Verdaguer (Imagine, Barcelona-Silicon Valley), entre d'altres.

 

Programes de formació de Moebio:

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és un programa de 3 mesos de durada que ajuda equips de recerca i emprenedors a llançar al mercat les seves innovacions a les àrees de dispositius mèdics, diagnòstic, i digital health que contribueixin a una millora de la salut i l'atenció al pacient. Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 20 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps a la fase següent. 

La 5ª edició de CRAASH Barcelona 2022 s’ha organitzat en format híbrid i s’adreça de forma exclusiva a projectes sorgits de centres i instituts de recerca, universitats o impulsats per un emprenedor/a establert (o vinculat) a la BioRegió. Els projectes han d’estar relacionats amb l’àmbit dels dispositius mèdics, digital health o diagnòstic i tenir un TRL 3-5 (prova de concepte / assajos clínics inicials).

El programa es divideix en tres fases:

  • Primera fase (validació): els equips aprendran a validar el seu model de negoci a través d'interaccions amb stakeholders rellevants i la metodologia Lean startup. En aquesta fase, se’ls assigna un mentor -un emprenedor d'èxit en el sector sanitari, un expert en finançament públic i privat o un expert en comercialització-que els acompanyarà al llarg de tot el programa. Aquesta fase combinarà el format presencial i el format online i s’iniciarà al setembre.
  • Segona fase (immersió a Europa): permetrà als participants capbussar-se en els ecosistemes català, espanyol i holandès de salut i ciències de la vida i podran conèixer de primera mà els seus principals agents. Els equips perfeccionaran la seva presentació davant d’inversors, i podran establir connexions amb startups de primer nivell mitjançant una col·laboració amb l’acceleradora alemanya MedTech. Aquesta fase es farà íntegrament online i tindrà dos mesos de durada: de l’octubre fins el novembre.
  • Tercera fase (immersió als Estats Units): els participants realitzaran una inmersió virtual a Boston per conèixer un dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut més forts del món. Aquesta fase es realitzarà de forma virtual al mes de desembre. Pasat un any, els equips que vulguin viatjar a Boston podran presentar la seva candidatura per conèixer presencialment els principals stakeholders i presentar els seus projectes davant d’inversors americans. 

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT.
 

d·HEALTH Barcelona

Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) és un programa de postgrau de 6 mesos per a desenvolupar emprenedors i futurs líders en innovació sanitària. El curs, inspirat en el prestigiós programa Stanford University's Biodesign Fellowship, centra el seu enfocament en la innovació basada en les necessitats, i guia a equips multidisciplinaris d'alumnes a través d’un cicle complet d’innovació, des de la identificació de necessitats fins al disseny i prototipat d’una solució viable, així com la recerca de finançament

"Probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa" segons Health Startup Europe, el programa compta amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, l'Institut Guttmann, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Universitari de Bellvitge. 

La 7ª edició d’aquest postgrau d’innovació en salut, que es va dur a terme durant el 2020, va estar marcada per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, tant la immersió clínica com la resta de programa es van transformar al format virtual. Fruit d’aquesta remodelació, els equips  van detectar més de 1.000 necessitats clíniques no resoltes d’entre les quals cadascun va seleccionar-ne una sobre la qual va dissenyar un prototip de solució i van desenvolupar un model de negoci.

d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships d’EIT Health, el principal consorci europeu en salut, que ofereix als alumnes oportunitats de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea d'EIT Alumni un cop finalitzat el programa. 

De les edicions anteriors han sorgit ja diversos projectes empresarials i el 95% dels exalumnes han trobat feina en el sector salut

d·HEALTH Barcelona Part Time

d·Health Barcelona Part Time és un programa de desenvolupament de talent, inspirat en el d·Health Barcelona, però amb un nou format híbrid Part Time, la qual cosa el fa més compatible amb l’activitat laboral. Té una durada de sis mesos i mantè una immersió clínica de dues setmanes en quatre hospitals de referència de Catalunya.

El programa ofereix l’accés a un ambient innovador i emprenedor, la validació d’una necessitat clínica no coberta, formació per part d’experts del sector, el disseny d’una solució que millori la qualitat de vida dels pacients i l’adquisició de les competències necessàries per impulsar la carrera professional.

Tots els participants s’agruparan en equips multidisciplinaris de 3 o 4 persones amb les quals prepararan la immersió clínica, rebran suport i assessorament d’experts de l’ecosistema, i formació en l’elaboració d’un pitch.

Els centres participants són: l’Hospital Universitari de Bellvitge – Unitat Neurologia-, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol – Unitat de Nefrologia-, l’Hospital Universitari Parc Taulí – Unitat d’Oncologia, i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron – Unitat de Rehabilitació-.

Convocatòria oberta – Apunta’t ara!
 

Short Programs

El 2014 es van posar en marxa també els MOEBIO Short Programs, càpsules formatives creades a partir del programa d·HEALTH Barcelona —que s'obren al conjunt dels membres de la BioRegió— i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

 

Els programes de Moebio compten amb el suport de:

 

d·HEALTH Bcn Part Time

T'has plantejat emprendre en salut, però no saps per on començar? d·HEALTHbcn Part Time et guia des del principi:

- Immersió clínica per descobrir necessitats clíniques

- Prototipat

- Creació d'un model de negoci

- Pitch davant inversors