Esteu aquí

Summer School on Medicines

La Summer School on Medicines (SSM) és un programa adreçat a estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida (graduats, màster, doctorands i postdoctorands), investigadors i professionals de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, entre d'altres.

Ofereix una formació de 50 hores basada en presentacions d’experts, l'estudi de casos d’èxit, seminaris i visites a empreses i instituts de recerca. El professorat està compost per experts de la indústria biofarmacèutica i d’entitats de recerca de diversos països, com ara Canadà, Brasil, França i Espanya.

Els organitzadors de l’SSM són Biocat, el Parc Científic de Barcelona, la Universitat de Montreal, la Universitat Paul Sabatier Toulouse III i Sao Paulo School of Advanced Science. A més, el programa compta amb el suport de la Universitat de Barcelona, el Groupe de recherche universitaire sur le médicament (GRUM), el CAPTOR Project – Investissement d’Avenir i la INNABIOSANTE Foundation – Toulouse Cancer.

L’SSM té una durada d’una setmana i cada any es realitza en una ciutat diferent: Montreal, Tolouse, Sao Paulo o Barcelona. Al llarg d'aquesta setmana, els participants assisteixen a presentacions, realitzen estudis de casos i interactuen amb experts del sector i de la indústria per descobrir tota la cadena de valor dels medicaments: des de la idea inicial fins que arriba al mercat. A més a més, els participants visiten les seus representatives del sector a la ciutat on estan.


SSM11 (edició 2019)

  • Quan? Del 8 al 15 de juny de 2019
  • On? Université de Montréal, Montreal (Canadà)
  • Visita la pàgina web 
  • Consulta el programa
  • Inscripcions (Obertes des del 15 de març)
  • Beques per a alumnes. Per poder sol·licitar una beca s'ha omplir un formulari i enviar-lo per correu electrònic a la persona responsable de cada regió. Més informació a partir del març de 2019.

Organitzada per Biocat i el Parc Científic de Barcelona, i en col·laboració amb la Universitat de Montreal, CNRS-INSERM-CRCT i la Universitat Paul Sabatier, la 11a Summer School on Medicines (SSM1) ofereix un programa únic de capacitació de 50 hores a Barcelona. Els estudiants que participen en l'SSM11 també es beneficiaran d'unes visites personalitzades a empreses farmacèutiques


Cada any, des de 2009, l’SSM ha involucrat més de 60 estudiants, professor i empreses de recerca, convertint-se en un referent en formació del seu àmbit. Els seus objectius són:

  • Proporcionar una perspectiva en profunditat del procés de descobriment de fàrmacs d’avui en dia: des de la recerca bàsica de vies per a curar la malaltia fins al disseny racional de molècules segures i eficaces amb propietats similars als medicaments apropiats.
  • Oferir una visió general del desenvolupament de fàrmacs i de la prova de concepte per al registre.
  • Discutir sobre la documentació per accedir al mercat després del registre i la integració en el pla general de desenvolupament del producte. 

El programa està adreçat a estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida (graduats, màster, doctorands i postdoctorands), investigadors i professionals de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, entre d'altres.