Esteu aquí

Summer School on Medicines

La Summer School on Medicines (SSM) és un programa adreçat a estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida (graduats, màster, doctorands i postdoctorands), investigadors i professionals de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, entre d'altres.

Ofereix una formació de 40 hores basada en presentacions d’experts, l'estudi de casos d’èxit, seminaris i visites a empreses i instituts de recerca. El professorat està compost per experts de la indústria biofarmacèutica i d’entitats de recerca de diversos països, com ara Canadà, França i Espanya.

Els organitzadors de l’SSM són Biocat, el Parc Científic de Barcelona, la Universitat de Montreal i la Universitat Paul Sabatier Toulouse III. A més, el programa compta amb el suport de la Universitat de Barcelona, el Groupe de recherche universitaire sur le médicament (GRUM). el CAPTOR Project – Investissement d’Avenir i la INNABIOSANTE Foundation – Toulouse Cancer.

L’SSM té una durada d’una setmana i cada any es realitza en una ciutat diferent: Montreal, Tolouse o Barcelona. Al llarg d'aquesta setmana, els participants assisteixen a presentacions, realitzen estudis de casos i interactuen amb experts del sector i de la indústria per descobrir tota la cadena de valor dels medicaments: des de la idea inicial fins que arriba al mercat. A més a més, els participants visiten seus representatives del sector a la ciutat on estan.


SSM9 (edició 2017)

Organitzada per Biocat i el Parc Científic de Barcelona, i en col·laboració amb la Universitat de Montreal, CNRS-INSERM-CRCT i la Universitat Paul Sabatier, la 9a Summer School on Medicines (SSM9) ofereix un programa únic de capacitació de 40 hores a Barcelona. Els estudiants que participen en l'SSM9 també es beneficiaran d'unes visites personalitzades a empreses farmacèutiques

Com a novetat, aquest any la SSM9 ofereix conferències “Beyond the pill”, on es parlarà de la necessitat de la indústria farmacèutica per valoritzar els seus productes, posant èmfasi en les noves tecnologies, dispositius mèdics i diagnòstics, nanomedicaments, medicina de precisió i genòmica.


Des del 2009, l’SSM ha involucrat a prop de 250 alumnes i s’ha convertit en un referent en formació del seu àmbit. Els seus objectius són:

  • Proporcionar una perspectiva en profunditat del procés de descobriment de fàrmacs d’avui en dia: des de la recerca bàsica de vies per a curar la malaltia fins al disseny racional de molècules segures i eficaces amb propietats similars als medicaments apropiats.
  • Oferir una visió general del desenvolupament de fàrmacs i de la prova de concepte per al registre.
  • Discutir sobre la documentació per accedir al mercat després del registre i la integració en el pla general de desenvolupament del producte. 

El programa està adreçat a estudiants de l’àmbit de les ciències de la vida (graduats, màster, doctorands i postdoctorands), investigadors i professionals de la indústria biofarmacèutica i de les agències reguladores, entre d'altres.

La darrera edició (SSM8, al 2016) va tenir lloc a Toulose (Canadà). El 2014, Biocat va organitzar la sisena edició (SSM6) —que va acollir la ciutat de Barcelona per quart cop— amb una valoració molt positiva. Hi van participar 49 alumnes de diferents nacionalitats, més de 30 professors i experts del Canadà, Suïssa, França i Espanya.