Esteu aquí

Boost4Health

El projecte Boost4Health del programa europeu Interreg del Nord-oest  pretén donar suport a les pimes de ciències de la vida i salut humana i animal per créixer internacionalment a través d’introduir les seves innovacions al mercat europeu. Aquesta aliança, formada per 11 organitzacions líders en competitivitat e innovació empresarial, entre les quals hi destaca Biocat, ofereix suport pràctic i financer a les pimes per tal de millorar la cooperació entre els actors de la recerca i la innovació del nord-oest d’Europa del sector salut, així com impulsar la transferència de tecnologia al mercat i donar suport a la internacionalització de les petites i mitjanes empreses.

 

boost4health

Boost4Health ofereix tant suport financer com de formació i assessorament a les petites i mitjanes empreses que volen explorar el seu potencial de creixement internacional. Amb aquest fi, Boost4Health està construint una comunitat forta i vibrant en ciències de la vida a la regió del nord-oest d’Europa a través de la cooperació entre organismes regionals, instal·lacions de validació clínica i pimes en una plataforma online i oberta a l’emprenedor. D’aquesta manera, es vol assegurar que el sector de ciències de la vida del nord-oest d’Europa pot explotar tot el seu potencial de coneixement i experiència i posicionar així aquesta regió com un centre clau en el sector de les ciències de la vida.

Boost4Health permet a les pimes portar les seves innovacions als mercats estrangers de les regions Boost4Health: 

 

 • Wallonia, Bèlgica
 • Dinamarca (tot el país)
 • Bretanya, França
 • Pays de la Loire, et Centre, França
 • Hauts-de-France, França
 • BioRegio STERN a Baden-Wurttemberg, Alemanya
 • Província de Brabante Septentrional, Països Baixos
 • Província de Gelderland, Països Baixos
 • Província de Overijssel, Països Baixos
 • Catalunya, Espanya
 • Comtat de Kent, Regne Unit
 • Gran Manchester, Regne Unit

 


Oportunitats per les pimes:

 

Per aconseguir els seus objectius, Boost4HEalth ha posat en marxa les següents accions:

Suport financer per incentivar la col·laboració transnacional

El projecte disposa de 1.240.000,00 euros que es destinaran directament a pimes a traves de micro-finançament amb l’objectiu de dur a terme activitats d’internacionalització i validació. El finançament es farà a través de l’emissió periòdica de vouchers:

1. Vouchers per viatge (500€)

Es possible sol·licitar vals de viatge per a congressos, fires, assistir als esdeveniments Boost4Health o viatjar a les regions Boost4Health (amb motius de missió tecnològica) per visitar experts i proveïdors. Una pime pot rebre un màxim de dos vouchers de viatge durant la vida del projecte Boost4Healt (fins 2019). Amb un sol voucher de viatge (és a dir, un màxim de 500 € reemborsats), diverses persones de la mateixa pime poden viatjar amb la mateixa finalitat.

2. Vouchers per internacionalització

Per tal de poder accelerar la internacionalització, Boost4Health ofereix dos tipus de bons:

 • Vals d'investigació de mercat (fins a 3.000 €) per explorar un nou mercat i,
 • Vals de validació de producte (fins a 5.000 €) que pot cobrir assessorament tècnic, creació de prototips i demostració.

Una pime pot rebre un màxim de dos vouchers d'internacionalització durant la vida del projecte Boost4Health. En concret, una pime pot rebre un voucher de validació de producte i un voucher d'experiència en mercat; o bé dos vouchers d'experiència al mercat (per a dues àrees d'experiència diferent, tot i que siguin complementàries)

Com sol·licitar els vouchers?

Per sol·licitar algun voucher de viatge o internacionalització, visita el web de Boost4Health i inscriu-te com a pime. Un cop registrat, podràs sol·licitar el tipus de voucher que més t’interessi. Si ets una empresa que pot prestar serveis a pimes innovadores del sector, inscriu-te com a proveidor de serveis.

Les properes dates de tall de la convocatòria de vouchers d'internacionalització seran: 30 de setembre de 2017, 15 de gener de 2018, 9 d'abril de 2018, 31 de maig, 8 de juny de 201827 de juny de 2018 i 24 de juliol de 2018 (a partir del 25 d'agost es notificarà).

Els vouchers de viatge es poden sol·licitar de Juny a Septembre de 2017, d'Octubre de 2017 a Març de 2017, i d'Abril a Septembre de 2018.

Pots consultar aquí els criteris de selecció i altres detalls de la convocatòria de vouchers Boost4Health.

 

Matchmaking per impulsar l’acceleració internacional

Les pimes podran ampliar la seva xarxa de partners i contactes en esdeveniments internacionals de matchmaking/reunió. Aquests estaran organitzats en col·laboració amb destacats esdeveniments de ciències de la vida i la salut a les regions associades com ara BIO-Europe, Medica, Nordic Life Sciences o BIO-Europe Spring.

Pots subscriure’t a la newsletter online de Biocat per estar al dia d'aquests esdeveniments.

 

Marketplace - Base de dades de proveïdors de serveis 

Es tracta d'una base de dades online on les pimes podran conèixer i contactar proveïdors de serveis per validar els seus productes, obtenir assessorament d'experts i introduir-se a mercats internacionals segons les seves necessitats. Els serveis oferts a la web podran ser subvencionats amb els vals d’internacionalització: investigació de mercat  i validació de producte.

En aquesta base de dades es poden buscar proveïdors de serveis externs filtrant per solució, sector d'activitat, regió o tipus de proveïdor. 

Les empreses que poden prestar serveis a pimes innovadores del sector, poden inscriure's com a proveidor de serveis i aconsegueix clients de les regions Boost4Health.

> Consulta la base de dades de proveïdors de Boost4Health

 

Formació i coaching

Els socis de Boost4Health poden oferir a les pimes serveis de coaching a mida per guiar i convertir la decisió d'internacionalitzar-se en una estratègia clara. Els coachs de Boost4Health poden ajudar en:

 • Desenvolupament del model de negoci
 • Presentació als inversors (formació en pitch)
 • Col·laboració internacional
 • Normes i regulacions específiques de cada país
 • Mercat i comercialització
 • Exportació
 • Validació del producte en un altre país

 

Formació gratuïta amb MOEBIO Short Programs:

Les companyies participants al projecte Boost4Health poden gaudir de la formació dels MOEBIO Short programs de manera gratuita. Els MOEBIO Short Programs són càpsules formatives creades a partir del programa i que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

Per gaudir gratuïtament dels MOEBIO Short Programs, les pimes hauran de registrar-se al web boost4health.eu i marcar el seu interés en rebre coaching, on Biocat proporcionarà el procediment per gaudir de la formació i un codi de registre vàlid fins a 3 dies laborables de l’inici de l’activitat. Aquelles inscripcions que facin servir el codi de gratuitat sense participar al projecte Boost4Health no podrán accedir a l’aula. 

 


Assessorament sobre internacionalització:

 

Per rebre assessorament sobre internacionalització a la regió del NordOest d’Europa, posa't en contacte amb Roi Villar, cap d'internacionalització de Biocat (rvillar@biocat.cat).

 


Membres del projecte:

 

Les regions del nord-oest d’Europa sòcies d’aquest projecte, juntament amb Biocat, són: Biopeople (Dinamarca), Eurosanté (França), Pays de la Loire Atlanpole Biotherapies (França), ID2Santé, Innovation and development of the health sector in Bretagne (França), University of Liége, ULg (Bèlgica), East Netherlands Development Agency, Oost NV (Països Baixos), Kent County Council, KCC, (Regne Unit), Brabant Development Agency, BOM (Països Baixos), BioRegio STERN Management, STERN (Alemanya) i GM usiness Support Ltd, MGC(Regne Unit).

 

Logos partners Boost4Health