Esteu aquí

EIT Health

El projecte europeu EIT Health és un consorci amb nodes a Barcelona, París (França), Londres (Regne Unit), Rotterdam (Benelux), Estocolm (Suècia/Dinamarca) i Heidelberg (Alemanya). Està format per més de 50 partners principals i 90 partners associats procedents de 14 països de la Unió Europea, compromesos amb la innovació en salut i el seu impacte en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Biocat, que treballa en l'impuls d'aquesta iniciativa des del 2009, és membre associat d'EIT Health i ha participat activament en la redacció i coordinació de la proposta del node espanyol.

www.eithealth.eu

EIT 568 bona

L'aposta europea de Biocat

El 2008 la Unió Europea va fundar l’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme independent per fomentar la innovació i la iniciativa emprenedora en el conjunt d'Europa a través de les Comunitats de Coneixement i Innovació (KIC) en diverses disciplines. Entre elles, el febrer de 2014 es va obrir un procés de participació per seleccionar una KIC en innovació en salut i envelliment actiu. 

Catalunya és capdavantera en recerca, té universitats i escoles de negoci de prestigi internacional i un teixit industrial i de serveis en l’àmbit de la salut dels més dinàmics del sud d’Europa. Per això Biocat, amb el suport del Govern de la Generalitat i del Govern de l’Estat Espanyol, ha impulsat i coordinat des de 2009 la candidatura catalana per la KIC en salut. El 9 de desembre de 2014, aquesta candidatura va ser seleccionada com a KIC de salut, l'EIT Health, amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB).

 

L'estructura de l'EIT Health

El consorci EIT Health comprèn un total de 144 empreses líders, universitats i centres d’investigació de 14 països europeus i pretén generar prop de 80 noves idees de negoci fins a finals del 2016 i arribar a les 140 abans del 2018. En resum, s’espera generar unes 70 start-up per any i implicar a un milió d’estudiants en els programes impulsats per l’EIT Health.

L'EIT Health compta amb nodes a Espanya, França, Regne Unit, Bèlgica, Suècia i Alemanya. La Universitat de Barcelona, amb el suport de Biocat, lidera el node espanyol, format per un total de 25 entitats: empreses, universitats, centres de recerca, hospitals i centres tecnològics. Entre els core partners es troben Ferrer, l'IESE, la Universidad Politécnica de Madrid, l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) de la xarxa CERCA, l'Institut de Biomecànica de València, l’Hospital Clínic i el consorci d’Hospitals de Madrid.

Dins del node espanyol, a més de Biocat hi ha d’altres partners associats: GMV, Societat de prevenció FREMAP, Linkcare, PAU Education, BIOPOLOIS SL, Inveniam innovation, Fundació La Caixa, LEITAT, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Servicio madrileño de Salud (SERMAS), Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Agencia Informacio Avaluacio i Qualitat en Salut, SEDECAL, OSM, Alphasip i Telefónica.

La participació de la BioRegió de Catalunya en l'EIT Health situa Barcelona en el marc d’una aliança europea de coneixements i emprenedoria que reforçarà la projecció internacional de la ciutat i impulsarà l’economia catalana.