El 2009 es va posar en marxa el projecte Bio-CT (European Biotechnologies Common Tools) que tenia com a objectiu impulsar la valorització de projectes, a més de la creació d’empreses biotecnològiques. Hi van participar entitats d’Alemanya, França, Hongria, Itàlia, Regne Unit i Catalunya.
El programa, inclòs en el marc de Regions of Knowledge del 7è Programa Marc de la UE, va finalitzar el 2011 amb molts bons resultats. Durant aquests anys, es van establir accions transnacionals per millorar la competitivitat de recerca i la transferència a la fase industrial.
Amb aquest objectiu, les bioregions van compartir recursos, focalitzant-se sobretot en la creació d’una xarxa de sistemes d’incubació i predesenvolupament, facilitant l’accés a les grans infraestructures i, principalment, incorporant els recursos humans necessaris de personal d’investigació.
En el marc de Bio-CT, Biocat va liderar el bloc de recursos humans, focalitzant-se en la identificació i la proposta de mesures per a la captació i la tornada de talent cap a Europa. També va promoure la mobilitat d’investigadors entre països i entre acadèmia i indústria.
El projecte va finalitzar amb l’elaboració d’un Pla d’acció orientat a facilitar la maduració de projectes industrials en les bioregions promotores que, a més de Biocat, han estat Genopole Paris (França), BioTOP Berlin (Alemanya), Innova Debrecen (Hongria) i Biopark del Canavese (Itàlia).