Esteu aquí

BioMan4R2

El projecte BioMan4R2 del programa europeu SMP COSME ofereix suport financer i connexions a les petites i mitjanes empreses dels sectors de fabricació de productes biològics i tecnologies mèdiques que vulguin incrementar la seva resiliència, sostenibilitat i competitivitat. 

El programa BioMan4R2 pretén millorar els processos de fabricació, transferir les tecnologies mèdiques disruptives, reforçar la competitivitat i sostenibilitat de l’ecosistema de salut Europeu, tot potenciant la col·laboració a llarg termini entre pimes, fons d’inversió, recerca, organitzacions clíniques i de coneixement, parcs científics i tecnològics i altres companyies d’aquests sectors. 

Ets una pime? Aprofita les oportunitats que t’ofereix BioMan4R2

 Suport financer per incentivar la resiliència, sostenibilitat i competitivitat

El projecte disposa de vouchers (xecs) que podran utilitzar-se en activitats per a projectes col·laboratius d’innovació que donin suport a la transformació empresarial, com plans de formació, suport a viatges per explorar mercats d’altres països, continuïtat empresarial i plans de resiliència.  Cada empresa podrà sol·licitar més d’un voucher, però no podrà excedir el límit de finançament establert de 60.000€. 

Existeixen 2 tipus de vouchers :

1. Innovation voucher (60.000€)

Són vouchers per a projectes cooperatius entre pimes i col·laboradors de sectors diferents amb reptes comuns de resiliència, sostenibilitat o transformació digital, i valoració i validació de productes ja existents. Tenen un valor de 60.000€. El 60% de l’import serà transferit després de la signatura de l’acord financer i el 40% restant, un cop acceptat l’informe final.

2. Business transformation vouchers (15.000€)

Són vouchers que donen suport a les pimes a través de formació en captació de tecnologia, digitalització i models de negoci sostenibles de proveïdors, desenvolupar programes de formació per pimes en digitalització i habilitats digitals. A més, ajuda a implementar i dur a terme acords de negoci i formar part de projectes cooperatius comercialment viables, anàlisi de la resiliència, plans de continuïtat de negocis, estratègies d’accés al mercat, consell en reptes de reembors o regulatoris. Tenen un valor de 15.000€ i seran transferits després de la signatura de l’acord financer complet. 

 Mapatge d’actors pel Programa de Suport a pimes

Es tracta d’una base de dades oberta depositada en la plataforma BioMan4R2 on les pimes poden conèixer actors clau de la quàdruple hèlix, proveïdors de serveis i infraestructures de l’ecosistema BN.


El projecte BioMan4R2 en detall

La primera fase del projecte BioMan4R2 es centra en preparar i construir l’excel·lència de l’Euroclúster per abordar les necessitats crítiques del sector BMT. El projecte té 3 tasques principals:

 • Anàlisi de les necessitats de Resiliència del sector BMT.
 • Mapatge dels actors clau i proveïdors de serveis.
 • Configurar el Programa de Suport a pimes.

 

L’objectiu de la segona fase del projecte és incrementar la resiliència, sostenibilitat i competitivitat dels sectors de biomanufacturing i tecnologies mèdiques en EU mitjançant el Programa de Suport a pimes. Els objectius d’aquesta segona fase són:

 • Construir nous models de col·laboració entre les organitzacions dels clústers de biomanufacturing Europeus i altres actors clau del sector farmacèutic/biomèdic i tecnologies mèdiques.
 • Facilitar la signatura d’acords de cooperació entre entitats Europees i entitats en tercers països.
 • Facilitar la implementació i adopció d’innovació en processos de negocis, contribuint a la transformació verda i digital.
 • Millorar les habilitats de gestió de clústers del consorci per proveir millors serveis i atreure més talent al BMT.
 • Millorar i transformar els productes de BMT de forma que es redueixi la dependència en les cadenes de valors actuals, així com introduir nous productes innovadors.

 

BioMan4R2 permet a les pimes portar les seves innovacions i crear les seves xarxes en els mercats estrangers dels països i regions representats en el projecte:

 • Turku, Finlàndia
 • Stuttgart i Neckar-Alb, Alemanya
 • Noord Brabant, Limburg i Zeeland, Països Baixos
 • Catalunya, Espanya
 • Silèsia, Polònia
 • Île-de-France, França

Membres del projecte: 

Les regions d’Europa sòcies d’aquest projecte, juntament amb Biocat, són: Turku Science Park Oy Ab (FI, líders), Bioregio STERN (DE), LifetecZONe  (NL), Upper Silesian Accelerator for Commercial Enterprises Ltd (PL), Medicen Paris Region (FR), Council of European Bioregions (BE) i Biocat (CAT).

Per a obtenir més informació sobre aquest projecte i altres possibilitats de rebre suport en internacionalització de la teva empresa, posa’t en contacte amb Albert Guerrero, Àrea de Relacions Internacionals a Biocat (aguerrero@biocat.cat).