Esteu aquí

bioXclusters

bioXclusters és un projecte desenvolupat amb el suport de la Unió Europea, que agrupa quatre clústers líders en biotecnologia i salut amb l’objectiu de promoure la internacionalització de les petites i mitjanes empreses d'aquestes regions. 

Baviera (Alemanya), Catalunya (Espanya), Piemont (Itàlia) i Roine-Alps (França) posen en comú el seu coneixement, habilitats, bones pràctiques i empreses innovadores en el sector de les ciències de la vida, principalment, enfocades al desenvolupament de medicaments i tecnologies mèdiques.

 

www.bioxclusters.eu

bioxclusters 568

El teu soci a Europa en salut i biotecnologia humana

El principal objectiu de bioXclusters és oferir l’oportunitat d’establir relacions amb una àmplia xarxa d’empreses europees dinàmiques i innovadores, i millorar l’accés de les pimes a tres mercats estratègics com són avui dia els Estats Units, el Brasil i la Xina, amb previsió d’ampliar-los en un futur. Els altres socis del projecte, finançat per la Unió Europea, són l’agència de promoció econòmica Enterprise Rhône-Alps International (ERAI) i els bioclústers LyonBiopole (Rhône-Alps, França), BioM (Baviera, Alemanya) i BioPmed (Piemont, Itàlia).

Les regions del projecte bioXclusters aporten un teixit de més de 1.700 empreses amb activitat, principalment, en els camps de l'oncologia, la medicina personalitzada i les malalties cardiovasculars, neurològiques, infeccioses i autoimmunològiques. Es caracteritzen per ser empreses que treballen amb plantejaments innovadors i capdavanters en projectes de recerca científica, creant un entorn dinàmic òptim per fer front a les necessitats actuals del mercat i dels pacients. 

 

                          mapa bioxclusters

Durant el 2012, es va dur a terme la primera de les trobades programades amb els experts, amb l’objectiu d’oferir informació i obrir un canal de contacte amb entitats i empreses del país. 51 pimes de la BioRegió van participar a Barcelona a la jornada Impulsant la internacionalització. El setembre es va dur a terme una missió empresarial al Brasil, amb la participació dels cinc socis del projecte, on es van visitar diverses empreses i parcs científics de São Paulo i Rio de Janeiro

El maig del 2013, els socis del bioXclusters van visitar Shanghai per descobrir i detectar els principals punts d’entrada i les oportunitats en el camp de les ciències de la vida a la Xina. En aquesta missió, els socis del projecte europeu van signar memoràndums d’enteniment amb dos dels principals parcs de biotecnologia de Shanghai, el Shanghai Juke Bioetch Park i el Zhangjian Hi-Tech Park. Els convenis contribuiran a impulsar la col·laboració entre pimes europees i xineses, a més de facilitar l’intercanvi d’informació dels mercats, els processos i els aspectes tècnics per invertir a la Xina.

La tercera missió del bioXclusters va ser a Boston (Massachusetts) a l’octubre del 2013, dirigida principalment a pimes i entitats d’investigació que treballen al camp de la medicina personalitzada. A més de visitar les institucions i empreses de referència del principal clúster de les ciències de la vida als Estats Units, els participants també van poder conèixer de primera mà les acceleradores Healthbox i Masslander i assistir a una sèrie de sessions d’assessorament amb experts nord-americans.

Biocat ha estat l’entitat responsable de dur a terme accions de comunicació per a bioXclusters com l’elaboració del pla de comunicació, el disseny de marca, la imatge gràfica del projecte, la creació dels suports a Internet (twitterlinkedin i vimeo) i els materials informatius.