Esteu aquí

Consell Europeu de BioRegions (CEBR)

Per a construir un sector de la biotecnologia europea competitiva en l'escenari mundial, es va crear el Consell Europeu de BioRegions (CEBR), del qual Biocat en forma part.

El CEBR està format per una xarxa de professionals de suport a la biotecnologia que recolzen la seva biocomunitat local a través de serveis directes, incloent el networking, la incubació, l’associació i la promoció del clúster. 

www.cebr.net

És la primera xarxa d’aquest tipus que posa en contacte aquestes organitzacions i els seus membres desenvolupen i implementen noves activitats arreu d’Europa. Els seus objectius són els següents:

  • Reduir la fragmentació de les societats i regions a Europa
  • Crear un camp de joc anivellat perquè funcioni l'empresa
  • Transformar la competitivitat en la cooperació entre les regions
  • Crear una plataforma per a iniciatives de biotecnologia de la UE, inclosos els projectes finançats per la CE
  • Crear xarxes, col·laboracions, recomanacions per a la política i l’intercanvi de millores pràctiques entre biocomunitats regionals

El 2014, el CEBR va crear el Global Cluster Biomarker Programme, un directori d'actors en biomarcadors tant del món empresarial com acadèmic. L'objectiu és la creació d'aliances entre totes les agrupacions i organitzacions que el formen, contribuint a la difusió del potencial dels biomarcadors per a la recerca clínica i d'altres aplicacions.

Biocat ha promogut la formació d’aquest directori, conjuntament amb el BioM Biotech - Clúster de desenvolupament GmbH AG (Alemanya), el Clúster de Salut de Wallonia (Bèlgica), Genopole Evry (França), Berlin-Branderburg- Regió de la capital Alemana (Alemanya), el Clúster de Biosalut de Luxemburg, el Parc Tecnològic Heidelberg (Alemanya) i UppsalaBio (Suècia).