Esteu aquí

ELIXIR

ELIXIR és una iniciativa que pretén construir una infraestructura europea sostenible per a la informació biològica, el suport a la investigació biològica i la seva traducció a la medicina i al medi ambient, a les bioindústries i a la societat. El seu principal objectiu és reunir els laboratoris i els centres de dades europeus líders per tal d'ajudar a coordinar la recollida, el control de qualitat i l'emmagatzematge de grans quantitats de dades biològiques produïdes pels experiments en ciències de la vida.

 

www.elixir-europe.org

ELixir logo 568

ELIXIR està creant una infraestructura –una mena de sistema de carreteres– que integra dades de la investigació d’arreu d’Europa i assegura una prestació ininterrompuda de serveis que sigui fàcilment accessible per a tots. D'aquesta manera, el lliure accés a aquestes bases de dades de ràpida expansió facilitarà descobriments que beneficiïn la humanitat.

Els principals serveis de la iniciativa, la majoria dels quals es porten a terme des dels seus diversos nodes, inclouen fonts de dades, eines, subministrament de computació, desenvolupament de normes i capacitació. Es tracta, així doncs, d’una infraestructura de recerca paneuropea d’informació biològica que proporciona les instal·lacions necessàries per als investigadors de les ciències de la vida.

El desembre de 2014, Montserrat Vendrell, directora del Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), va ser nomenada membre de l’Industry Advisory Committee (IAC) de l’ELIXIR, una organització intergovernamental amb seu a l’European Bioinformatics Institute (EBI) i l’European Molecular Biology Laboratory (EMBL). L’Industry Advisory Committee s’ha constituït per rebre consell estratègic d’alt nivell de la mà d’experts independents a l'ELIXIR, incloent pimes, proveïdors i editors.