Esteu aquí

HealthTIES

HealthTIES és un consorci internacional en tecnologies mèdiques format per quatre regions europees que es va dirigir a donar resposta als principals reptes de salut als que s’enfronta l’Europa del segle XXI: l’envelliment de la població i la sostenibilitat dels sistemes sanitaris. L’objectiu era el d’implicar científics, metges, enginyers, socis industrials i proveïdors de serveis en un mateix projecte.

El consorci, que va estar en funcionament fins el 2013, estava finançat pel programa Regions of Knowledge del 7è Programa Marc de la Comissió Europa

 

vrr.healthties.eu

HealtTIES 568

En van formar part quatre de les principals regions europees d’aquest àmbit: Life Science Zurich Business Network (Suïssa), Medical Delta (Països Baixos), Oxford i Thames Valle (Regne Unit) i Biocat (Catalunya). Més endavant, també s’hi va unir la regió Észak-Alföld (Hongria), que va participar com a regió a potenciar.  

HealthTIES va potenciar la innovació en tecnologies de la salut, la transferència des de la idea al producte (de la ciència al mercat), la col·laboració en recerca, formació i infraestructures. A més, també es van realitzar programes educatius conjunts que incloïen formació en emprenedoria pels seus membres. Dintre del consorci, Biocat va ser l’encarregat de la metodologia d’avaluació de les tecnologies mèdiques a Europa i, també de la difusió i divulgació del projecte.

Les malalties cardiovasculars, el càncer, les malalties neurodegeneratives i les infeccions van ser les quatre àrees terapèutiques principals a les que es va dedicar HealthTIES.