Esteu aquí

INNAXE

El projecte INNAXE del programa europeu Horizon 2021 té com a objectiu enfortir la interconnexió dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut per incrementar la seva eficiència i capacitats d’innovació, amb el focus en els reptes i oportunitats de la twin transformation.

Els sis clústers europeus que formen part d’INNAXE treballaran per avaluar l’impacte de les accions i programes que duen a terme en els seus respectius ecosistemes per interconnectar actors i impulsar la innovació. 

Logo Innaxe

El projecte INNAXE en detall

INNAXE (acrònim de “Inclusive & aligned INNovation Agendas across Europe) busca mesurar l’impacte que les activitats de dels diferents clústers tenen sobre els seus ecosistemes, sempre amb la vista posada a un millor servei als seus agents per fer front a les seves necessitats. 

Durant la primera fase del projecte,  que desenvoluparà de 2022 a 2024. els socis acordaran un conjunt d’indicadors per mesurar el rendiment d’innovació dels ecosistemes de ciències de la vida i tecnologies de la salut i els utilitzaran per comparar entre regions.

En la segona fase el consorci es posarà en contacte amb les autoritats regionals, els agents públics i privats de les seves regions per involucrar-los en les activitats de reflexió i co-creació del projecte. 

Finalment, s'elaborarà un pla d’acció conjunt incloent accions identificades com d’alt impacte per uns ecosistemes de les ciències de la vida i la salut en Europa més interconnectats, inclusius, sostenibles, dinàmics i competitius.

 El projecte INNAXE té 5 tasques principals:

  • Mapar i mesurar els punts forts, febles, les capacitats i necessitats dels ecosistemes dels socis.
  • Avaluar l’impacte dels programes i serveis dels socis en els seus ecosistemes en termes de connexió, acceleració, escalat de la innovació, talent i competitivitat. 
  • Comparar pràctiques amb altres clústers de manera estandarditzada per a trobar aquelles pràctiques més valuoses, contribuint en últim terme a reduir la fragmentació entre regions innovadores líders i modestes. 
  • Enfortir el diàleg i escalar la connexió entre actors que participen en la innovació a tots els nivells de la quàdruple hèlix, i entre ecosistemes, buscant millorar les estratègies a nivell ecosistema per a una innovació inclusiva.
  • Definir i preparar la implementació d’un pla d’acció conjunt a llarg termini (5 anys) per fomentar la interconnexió, inclusió, sostenibilitat, dinamisme i competitivitat dels ecosistemes innovadors arreu de la UE.

Enquestes dirigides a clústers i actors locals clau de la indústria i acadèmia

Per comparar les pràctiques dels clústers, els socis d’INNAXE faran una enquesta dirigida a clústers, per rebre informació rellevant sobre les seves organitzacions i les accions que duen a terme. 

A més, com a tasca de validació, els socis realitzaran una enquesta dirigida a actors de la quàdruple hèlix per a la validació de les accions incloses en el programa conjunt.

INNAXE permet crear xarxes a nivell europeu (CEBR) i concretament en els mercats estrangers dels països i regions representats en el projecte:

  • Île de France, França
  • Rhine-Neckar, Alemanya
  • Catalunya, Espanya
  • Bulgària
  • Dinamarca

Per a obtenir més informació sobre aquest projecte i altres possibilitats de rebre suport en la internacionalització de la teva empresa, posa't en contacte amb Albert Guerrero, Àrea de Relacions Internacionals a Biocat (aguerrero@biocat.cat).


Membres del projecte

Medicen, França; BioRN, Alemanya; HLSC, Bulgària; DLSC, Dinamarca; Council of European Bioregions i Biocat, Catalunya, qui lidera el projecte.