Esteu aquí

Notícia

Jaume Bosch rep el premi Fundació Lilly de Recerca Biomèdica 2013

El catedràtic de l'Idibaps-Hospital Clínic ha descobert dianes terapèutiques que han reduït la mortalitat per cirrosi del 50% al 20%.

AddToAny buttons: 
26.03.2013

Redacció

El Dr. Jaume Bosch ha estat un dels guanyadors de l’edició de 2013 dels premis Fundació Lilly de Recerca Biomèdica, concretament en la categoria de recerca clínica, per l'important tasca en el camp de l’hepatologia, l’anàlisi de la hipertensió portal i els trastorns hemodinàmics associats a les malalties hepàtiques. La hipertensió portal és la primera causa de mort i trasplantament hepàtic en malalts de cirrosi. Gràcies a les aportacions del doctor Bosch s'han descobert noves dianes terapèutiques que han permès reduir les morts relacionades amb la cirrosi des d'un 50% a menys del 20% en les dues últimes dècades. 

El doctor Bosch és catedràtic de Medicina a la Universitat de Barcelona, director Científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de les Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERhd) responsable de l’equip d'hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal i d'hemorràgies digestives per trencament de varius esofàgiques de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps)-Hospital Clínic. A més a més, presideix l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge

En la categoria de recerca preclínica, el guardonat és el professor Andrés Moya, per la seva trajectòria en l'àmbit de la genòmica i l'evolució de microorganismes. Moya va dirigir la seqüenciació del primer genoma íntegrament desenvolupat a l'Estat espanyol. És el director científic del Centre Superior d’Investigació en Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana (CSISP-FISABIO) i té una càtedra en Genètica a la Universitat de València

Els premis de la Fundació Lilly, que es convoquen des de l’any 2001 amb la intenció de contribuir al desenvolupament de la sanitat de l'Estat, han premiat científics tan rellevants com ara Xavier Estivill, Josep Maria Gatell, Maria Blasco o Manel Esteller.

Notícia relacionada (5/2/2013)  

El doctor Bosch, expert en hepatologia, a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer-Hospital Clínic.

Contingut relacionat: