Esteu aquí

Nota de premsa

100 empreses catalanes participen a Biospain 2018

La BioRegió de Catalunya compta amb un pavelló propi, coordinat per Biocat, a la fira biotecnològica que es celebra des d’avui a Sevilla

25.09.2018

Barcelona, 25 de setembre de 2018.- Un centenar d'empreses i entitats catalanes participen des d’avui a  Biospain 2018, un dels esdeveniments més importants del sector biotecnològic, organitzat per ASEBIO i que enguany es celebra a Sevilla del 25 al 27 de setembre. La BioRegió de Catalunya –el sector català de les ciències de la vida i de la salut- està formada per més de 1.000 empreses i cada setmana se'n crea una de nova. 

La BioRegió de Catalunya compta amb un pavelló propi a Biospain, coordinat per Biocat, que acull els estands de Compliance ServicesCSV ExpertsDR HealthcareEnantiaGrifols Engineering i Specipig. També hi tenen visibilitat les empreses AbilityPharmaAnaxomicsCapitall CellXRB (Xarxa de referència en Biotecnologia)IQSLeitatMolomics i Parc Científic de Barcelona. Altres deu companyies de la BioRegió participen pel seu compte a la fira amb estand propi, concretament AsphalionDraconis PharmaGenesis BiomedGesfilter, InnoquaKymos Pharma ServicesLead Molecular DesignNeumoTerrmo Fisher Scientific i Tecnoproducts.

La llista completa d’empreses i entitats catalanes presents a la fira inclou un centenar de companyies, sobretot farmacèutiques i biotecnològiques, i entitats de recerca com ara universitats i instituts hospitalaris.

D’altra banda, diverses empreses catalanes faran presentacions davant dels més de 60 inversors confirmats a l’esdeveniment. Entre d’elles figura AbilityPharma, que acaba de llançar una ronda d'inversió d’1 milió d'euros a través de la plataforma de crowdfunding Capital Cell per seguir desenvolupant ABTL0812, un fàrmac que provoca la "autodigestió" (autofàgia) de les cèl·lules canceroses.

El Centre Tecnològic Leitat presentarà a Biospain la seva nova cartera de tecnologies biomèdiques i hi buscarà nous clients i socis per a futurs serveis i projectes col·laboratius nacionals i internacionals. Entre d’ells destaca nTRACK, projecte H2020 que desenvolupa un sistema amb nanopartícules d’or i cèl·lules mare per a la regeneració muscular.

També presentarà novetats a la fira l’Institut Químic de Sarrià (IQS): en concret, una planta pilot de bioprocessos que ofereix a la indústria serveis per al desenvolupament de processos de producció sostenibles, des de la modelització amb mètodes bioinformàtics, el disseny de processos biocatalítics i l’optimització a escala de laboratori fins a l’escalat del procés i la seva validació.

Per la seva banda, la catalana Compliance Services aprofitarà la fira per presentar el seu canvi de marca, que sota el nou nom COMSER pretén agrupar les diverses divisions de la companyia: auditoria, qualificacions i la divisió mes innovadora  de liofilització.

L’anterior edició de Biospain, celebrada el 2016 a Bilbao, va aplegar 800 empreses (de les quals 103 catalanes), 1.800 delegats de 29 països i 233 expositors i s’hi van celebrar més de 3.000 reunions de partnering.

La propera cita destacada del sector tindrà lloc a Barcelona la propera primavera. Bio€quity Europe, el principal esdeveniment d’inversors dedicat a la indústria biofarmacèutica europea, tindrà lloc per primer cop a Barcelona els dies 20 i 21 de maig de 2019.

 

Sobre Biocat

Biocat és l'organització que impulsa l'ecosistema de la salut i les ciències de la vida a Catalunya i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social. Va néixer el 2006 sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els estaments que configuren la BioRegió de Catalunya: empreses (biotecnològiques, farmacèutiques, tecnologies mèdiques i de serveis), Administració, universitats, hospitals, centres i instituts de recerca, parcs científics i entitats de suport al sector.

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més d’11M € en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 persones, i ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball.

 Descarrega la nota de premsa

Data de la convocatòria: 
25.09.2018