Esteu aquí

Nota de premsa

30 empreses i entitats catalanes participen a BIO San Diego, la fira de partnering més important del món

Del dia 19 al 22 de juny 2017 BIO International Convention aplegarà 18.500 industry leaders i executius de més de 4.000 empreses i institucions internacionals provinents de 76 països

La delegació catalana, amb 46 professionals, tindrà un espai propi i diferencial

Enguany, la fira comptarà amb la intervenció de ponents com David Cameron, ex-primer ministre del Regne Unit, i Kathleen Rubins, la primera astronauta que va seqüenciar ADN a l’espai

14.06.2017

Barcelona, 14 de juny de 2017. Un total de 30 empreses i entitats catalanes participaran a BIO International Convention, la fira de partnering de referència en el sector biofarma, que enguany se celebrarà del 19 al 22 de juny al Convention Center de la ciutat de San Diego (Califòrnia, Estats Units). La delegació catalana, coordinada per Biocat, està formada per vuit empreses biotecnològiques dedicades a teràpies i diagnòstic, set dedicades a serveis de recerca i desenvolupament, sis farmacèutiques, una companyia de serveis professionals i consultoria, una dedicada al capital risc i set entitats.

La BioRegió de Catalunya comptarà amb un estand propi de més de 30 metres quadrats, dins del qual cinc empreses catalanes en tindran un de propi per a guanyar visibilitat. Per a Trifermed, una d’aquestes cinc companyies, BIO és una de les tres grans trobades estratègiques en healthcare a nivell mundial. “La combinació del partnering de BIO amb el booth al pavelló de la BioRegió de Catalunya ens permet gestionar perfectament totes les expectatives de reunions”, explica Sergi Trilla, CEO de TrifermedCBDO. Simone Calzolari, CTO de ZeClinics, apunta que l’empresa “pretén incrementar la seva visibilitat internacional com a referent en l’oferta de serveis biotecnològics d´alta qualitat per a farmacèutiques, acadèmia i altres empreses biotecnològiques”. BCN Peptides també tindrà estand propi i Jordi Piró, el seu Sales Manager, apunta que la companyia “està buscant col·laboradors per a desenvolupar Parentide, un pèptid analgèsic de llarga durada”. Piró afegeix que “aquest setembre començarà un assaig clínic de fase II per a avaluar l’eficàcia de Parentide en el dolor neuropàtic postoperatori”.

Des d’Oryzon Genomics, el seu Director de Desenvolupament de Negoci, Emili Torrell, explica que la fira permet mantenir la visibilitat de l’empresa entre perfils tecnològics que fan recerca de primer nivell. “BIO permet reunir-te amb gent que vas veient al llarg dels anys, actualitzar les activitats de recerca i les oportunitats de col·laboració o llicència”, afegeix. Torrell indica que el seu objectiu principal en l’esdeveniment de l’any és “vendre projectes a inversors i que siguin ben interpretats”. La cinquena de les empreses amb estand propi és Salvat Biotech, que vol “millorar el portfolio de productes i expandir la petjada geogràfica llicenciant oportunitats en ORL, oftalmologia, gastroenterologia i productes de consumer health”. Francesc Rosell,  Director d’International Corporate Development de la companyia, afegeix que buscaran noves associacions per a afavorir els seus actius, especialment en els Estats Units, i per donar suport amb el seu coneixement en R&D a start-ups i empreses farmacèutiques que vulguin desenvolupar els seus productes. A l’espai general d’exposició de la fira, Grífols també tindrà un estand independent.

Algunes de les empreses que formen part de la delegació catalana han participat en més de cinc edicions de BIO International Convention, com ara Bioibérica o GP Pharm. Alex de la Fuente, Business Development Manager de GP Pharm, explica que l’objectiu de la companyia és “contactar amb empreses farmacèutiques del sector per explorar possibles acords de llicència dels productes en les àrees terapèutiques d’Urologia i Oncologia”. Afegeix que “GP Pharm està interessada en possibles col·laboracions en CDMO per oferir la seva àmplia experiència en el desenvolupament i fabricació de productes injectables a terceres empreses”. També formarà part de la delegació Ability Pharmaceuticals, empresa amb un fàrmac en fase 2 per al càncer de pulmó i d’endometri que té com a objectiu “reunir-se amb les grans farmacèutiques que segueixen el projecte i buscar possibles nous partners per llicenciar el producte en nous territoris”, explica Albert Marofà, Business Development and Licensing Manager de la companyia.

Nostrum Biodiscovery és una de les empreses que visiten la fira per primera vegada, i el seu CEO, Josep Oriol Nicolás, apunta que “els nostres objectius principals a BIO aquest any seran l'expansió internacional de l’empresa i la cerca d’inversors per reforçar els projectes de disseny de fàrmacs que estem portant a terme”. Pharmacelera és una altra de les empreses que s’estrenen a BIO amb l’objectiu “d’establir contactes amb possibles clients i desenvolupar vincles amb futurs partners” que els permetin complementar la seva tecnologia, segons Enric Gibert, CEO de la companyia. D’altra banda, Marta Palacio, Directora d’Innovació de Biokit, explica que busquen “biomarcadors nous i tecnologies aplicables als productes i processos de la companyia” i que el seu model passa per “establir col·laboracions i llicències amb centres de recerca i empreses”.

Des de Readycell, veterans en la fira, busquen enfortir la seva presència als Estats Units, “aprofitar per a consolidar relacions ja establertes i detectar nous potencials clients i col·laboradors al territori”, explica Miquel Arrieta, Products and Operations Manager. Spherium Biomed també repeteix enguany i pretén trobar “partners internacionals per a llicenciar projectes clínics o preclínics, així com continuar amb una tasca sistemàtica d’avaluació i adquisició de portfolio d’universitats i centres de recerca de tot el món”, diu Maribel Berges, Managing Partner & CFO/CBDO. Teresa Tarragó, CEO d’Iproteos, resumeix així els objectius de la companyia a BIO d’enguany: “promoure la nostra plataforma tecnològica entre les empreses farmacèutiques del sector i realitzar contactes amb inversors i empreses interessades en el nostre projecte per al tractament dels símptomes cognitius de l'esquizofrènia”.

Olga Rue, CEO d’Archivel Farma, explica que la seva participació a BIO té com a objectiu presentar el projecte que estan desenvolupant “a potencials partners per arribar a acords de co-desenvolupament i llicència comercial de la vacuna RUTI per les seves diferents indicacions”. Ignasi Miquel, Strategic Alliances Director de Thrombotargets, explica que l’objectiu de la companyia és “avançar en les converses encetades amb diversos potencials llicenciataris, i trobar-ne de nous per a tenir coberts els principals territoris a nivell mundial per al nostre producte TT-173, un hemostàtic tòpic per aturar les hemorràgies al quiròfan, basat en Factor Tisular humà recombinant, actualment en Fase Clínica II/III de desenvolupament”. Montserrat Vendrell, partner a d’Alta Life Sciencies, apunta que pretenen trobar-se “amb empreses tant de l’Estat com d’arreu, contactar amb inversors internacionals i assistir a les xerrades i taules rodones on es discuteixen les darreres tendències del sector”.

Al seu torn, Esteve apunta que “busca tractaments innovadors per a necessitats mèdiques no cobertes amb una diferència clara de mercat en àrees terapèutiques com oftalmologia, CNS, cardiovascular, diabetis, respiratòria i dolor”. Marc Parés, Corporate Developer de la companyia afegeix que també busquen nous socis potencials als Estats Units. Jordi Sabé, Senior Vice President d’Almirall explica que “aquests congressos internacionals representen una gran oportunitat per consolidar-se com a soci d'elecció global en l'àrea de la dermatologia mèdica i estètica, així com reforçar la relació amb els pacients i clients arreu del món”.

També viatjaran a San Diego representants del Parc Científic de Barcelona (PCB). Anna Serra, directora de Comercialització i Comunicació, explica que el PCB “té com a principals objectius presentar la seva oferta d’espais i serveis a la comunitat biotecnològica de tot el món així com el Fons d’inversió en el que està treballant per cobrir costos d’adequació dels nous espais. A més, BIO permetrà al PCB difondre les seves activitats i presentar-se com un dels nuclis més importants de l’ecosistema català en ciències de la vida”. Al seu torn, el Centre de Regulació Genòmica (CRG) té la intenció de “promoure una transferència de tecnologies del CRG mitjançant acords de llicències o col·laboracions amb empreses del sector”. Pablo Cironi, cap de l’Oficina de Transferència de Tecnologia del CRG, apunta que tenen fixades a l’agenda reunions amb potencials inversors. Laia Arnal, directora de desenvolupament de negoci de la Fundació Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), explica que “BIO és un magnífic aparador internacional per mostrar el millor de l’activitat biotecnològica que es fa al VHIR”. “Durant el gran esdeveniment promourem la nostra tecnologia i invencions per cercar potencials llicenciataris, partners o inversors interessats en la seva comercialització”, afegeix.

Thiago Oliveira Bothelho, Industrial Liason Officer de l’Institute for Research in Biomedicine (IRB), valora que BIO representa “un potencial enorme, una gran oportunitat per arribar a moltes empreses fora d’Europa on esperem trobar noves col·laboracions presentant les tecnologies i capacitats de l’IRB”. Oliveira afegeix que la fira “també és un entorn ideal per posar-se al dia de les principals tendències del sector i per enfortir relacions ja existents, tant en l’àmbit públic com en el privat”. L’Institut Germans Tries i Pujol (IGTP) espera que la seva presència a la fira permeti “presentar la Institució i la seva cartera tecnològica a nivell internacional, així com fer reunions amb potencials llicenciatàries de les tecnologies de l’IGTP, establir col·laboracions i contactar amb inversors i altres agents del sector”.

Participen també amb la delegació catalana l’agència de la Generalitat Catalonia Trade & Investment (a través de la seva oficina de Nova York) i les empreses Intelligent Pharma, Uriach, i Grupo Ferrer Internacional.

Biocat presenta la BioRegió al món: epicentre de la innovació i raons per invertir

Els assistents a la fira d’enguany podran gaudir d’unes jornades plenes d’activitats destinades al partnering de més alt nivell. Durant el dia podran tenir reunions one-on-one amb CEO’s d’empreses biotec i farma de tot el món i assistir també a les diverses keynotes que s’organitzaran a l’espai de la fira. Cada nit, s’organitzen recepcions destinades a facilitar les trobades que més interessin als participants.

La BioRegió ha preparat diversos actes amb l’objectiu de visibilitzar el sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya. Biocat coordina dues trobades clau per promoure les empreses catalanes, començant dilluns 19 amb l’International Cancer Cluster Showcase (ICCS). Aquest esdeveniment satèl·lit en el marc de  BIO compta amb ACCIÓ i Biocat com a partners i permetrà a diverses bioregions internacionals exposar les seves novetats en oncologia, així com presentar projectes empresarials avantguardistes. Hi haurà presentacions de clústers i companyies i també una recepció de networking. Biocat realitzarà una presentació dels principals actius de la BioRegió de Catalunya. Posteriorment, dues empreses catalanes exposaran els seus projectes empresarials més innovadors en l’àmbit oncològic: Ability Pharmaceuticals ZeClinics.

Per subratllar les oportunitats que ofereix la BioRegió a empreses de tot el món i per atraure inversió estrangera al país, Biocat participarà dimecres 21 al Global Innovation Hub on s’explicaran les principals 5 raons per invertir a Catalunya.

També dimecres els assistents tindran l’oportunitat d’assistir a la presentació que Oryzon Genomics farà.  Aquesta companyia és líder a nivell europeu en el desenvolupament de teràpies innovadores basades en epigenètica i compta amb una oficina corporativa als Estats Units. L’organització de la fira destaca la seva tasca en l’àrea epigenètica com una eina altament competitiva i productiva i n’aplaudeix l’esforç per desenvolupar solucions que ajudin aquells pacients amb malalties serioses i necessitats mèdiques no cobertes com les derivades del càncer o de malalties neurodegeneratives i neuroinflamatòries.

Al seu torn, la delegació espanyola coordina el dilluns 19 el panell Biotech IP for Business Development Licensing & Fund-raising, on ponents destacats de la indústria biotecnològica, entitats de capital risc i royalty funding debatran la importància de la propietat intel·lectual per al desenvolupament empresarial. L’ICEX també ha organitzat una Hospitality Reception que el dimarts 20 convidarà tots els delegats assistents al Pavelló Espanyol. També dins el marc de la fira, el dimecres 21 la delegació espanyola es reunirà amb la Delegació Oficial de l’Estat de Texas. La trobada estarà liderada per Rolando Pablos, Secretari d’Estat de Texas, i Bryan Daniel, Director Executiu de l’Equip de Desenvolupament Econòmic del Governador. L’esdeveniment pretén explicar les oportunitats que ofereix l’estat de Texas a les empreses del sector biotecnològic i de les ciències de la vida.

La BioRegió de Catalunya, creixement imparable

El sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya està experimentant un creixement continu. Segons les darreres xifres del directori Biocat, pel que fa a la part privada, la BioRegió compta ja amb 871 empreses, de les quals 249 són biotecnològiques, 51 farmacèutiques, 89 de tecnologies mèdiques innovadores, 91 healthtech, 218 proveïdores i enginyeries, 144 de serveis professionals i consultoria i 29 entitats d’inversió actives en el sector de les ciències de la vida i la salut. La BioRegió compta també amb 14 parcs científics i tecnològics, 12 universitats, 104 hospitals, dels quals 18 són universitaris (font Directori Biocat, febrer 2017). El sector compta amb més de 100.000 professionals altament qualificats.

Tot i ser un dels països més petits d’Europa per població, Catalunya se situa entre els 4 països europeus amb més empreses del sector salut per habitant. En concret, és el primer país d’Europa en empreses farmacèutiques per càpita. Catalunya és també el tercer país europeu en companyies biotecnològiques per habitant (per darrere de Suècia i Suïssa) i el quart en empreses de tecnologies mèdiques (per darrere de Suècia, Suïssa i Dinamarca).

 

PDF icon Descarrega la nota de premsa

 

PER A MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES AMB DELEGATS:

Anna Rovira · arovira@biocat.cat · +34 606 816 380

http://www.biocat.cat/ca/fem/internacionalitzacio/fires/bio-international-convention/bio-san-diego-2017

http://www.biocat.cat/ca/actualitat-del-sector/sala-de-premsa · Segueix-nos a: Twitter, Vimeo, LinkedIn

Data de la convocatòria: 
14.06.2017