Esteu aquí

Nota de premsa

42 empreses biotecnològiques catalanes seran a la convenció BIO Washington 2011

La fira biotecnològica més important del món es farà entre el 27 i el 30 de juny a la capital nord-americana.

Biocat coordina la representació catalana que suposa el 50% del total de l’Estat espanyol.

18.05.2011

Un total de 42 empreses catalanes i 17 institucions formen la delegació catalana que participarà entre el 27 i el 30 de juny a la convenció BIO (Biotechnology Industry Organisation) de Washington, la més important del món en l’àmbit de la biotecnologia. La representació catalana a aquesta convenció suposa el 50% de la representació espanyola.

Biocat, com ha fet en les últimes quatre edicions, coordinarà la participació de la delegació d’empreses i entitats catalanes del sector biotecnològic i biomèdic de la BioRegió de Catalunya. La representació catalana forma part del pavelló espanyol que està coordinat per l’ICEX en col·laboració amb Genoma España, Asebio i les tres BioRegions amb espai propi, la de Catalunya, la del País Basc i la d’Andalusia.

El pavelló de la BioRegió de Catalunya ocuparà 250 metres quadrats i comptarà amb 27 estands individuals i un espai de 42 metres quadrats de Biocat que es posa a disposició de les 16 institucions de recerca i organismes relacionats amb la biotecnologia que formen part de la delegació així com de les 15 empreses que hi assisteixen sense un estand propi. Les empreses catalanes que han confirmat la seva presència són principalment biotecnològiques, tot i que també n’hi ha de farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de suport al sector.

Per a les empreses i entitats de recerca catalanes, la BIO és l’aparador mundial de la indústria biotecnològica, el lloc on fer prospecció de nous mercats i establir contactes amb clients, socis o inversors. A banda de l’espai d’exposició, la BIO ofereix tota una sèrie d’activitats com són les sessions de partenariat; la presentació dels reconeguts informes sectorials Ernest & Youg i Burrill; un ampli programa de conferències i debats amb ponents com l’exprimer ministre britànic,Tony Blair, i actes diversos per incentivar el networking.   

Biocat promourà la participació catalana amb accions dirigides a empreses i entitats locals, delegacions internacionals i investigadors catalans de la zona, amb la finalitat d’impulsar la competitivitat, enfortir els lligams internacionals i atraure talent per al sector, aquest cop en un dels principals focus de negoci mundial. Aquest any també les entitats promotores del pavelló estatal potenciaran la participació de les empreses al Business Forum, l’espai de partnering clau per treure el màxim rendiment de la presència a la BIO.

De la química computacional a les solucions biotecnològiques per a la millora de la salut

La majoria d’empreses catalanes que assitiaran a la BIO presentaran projectes i propostes innovadores en els diferents sectors biotecnològics que representaran iniciar o intensificar la seva internacionalització. Entre elles Intelligent Pharma, una empresa especialitzada en oferir serveis computacionals per a satisfer les necessitats de recerca dels bioclients i oferir-los el suport que requereixen per als seus projectes. Aquesta empresa viatja per quart any consecutiu a la BIO amb l’objectiu d’internacionalitzar la companyia. Un cop consolidada l’activitat en el mercat espanyol, a principis de 2010, Intelligent Pharma va començar el pla d’internacionalització i després de tancar diversos contractes amb empreses americanes, mexicanes i angleses ara viatja amb l’objectiu d’obrir una delegació als Estats Units.

Per la seva banda, AB-Biotics, empresa biotecnològica dedicada al desenvolupament dels ingredients d'aliments funcionals que produeix i desenvolupa microorganismes capaços d'induir la fermentació en processos industrials, presentarà a Washington dos productes nous: l’ingredient funcional AB-LIFE, capaç de reduir en un 14% els nivells de colesterol i que obre la porta a la teràpia probiòtica per a les malalties cardiovasculars, i l’I3.1, un probiòtic per a millorar la qualitat de vida dels pacients amb síndrome de colon irritable. AB-Biotics està estudiant la possibilitat d’adquirir algun laboratori nord-americà per tal de millorar la introducció dels seus productes en aquest país.

Bionure que treballa en el desenvolupament de fàrmacs neuroprotectors, amb especial atenció en l'esclerosi múltiple (MS) i glaucoma, viatja per primer cop a la BIO. El seu objectiu és contactar amb possibles socis per codesenvolupar el seu projecte principal, el G79 per al tractament de l’esclerosi múltiple, el glaucoma i el Parkinson. També treballarà per buscar acords amb altres companyies per llicenciar o desenvolupar de forma conjunta el G79 en altres malalties neurodegeneratives.

Neurotec Pharma és una empresa dedicada al desenvolupament de nous productes terapèutics en el camp de les malalties agudes i cròniques del sistema nerviós central. Actualment està desenvolupant un tractament oral (NT-KO-003) per l'esclerosi múltiple (EM) i l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que generarà un nou mecanisme d'acció basat en la inhibició de la reactivitat microglial. Neurotec ja té un acord de codesenvolupament amb la companyia Advancell de Barcelona, que també serà a Washington, per llicenciar el fàrmac en finalitzar la fase clínica l’any 2013 a una empresa farmacèutica que continuarà el desenvolupament fins a portar-lo al mercat.

A l'anterior edició hi va assistir una extensa representació de la BioRegió de Catalunya (46 empreses i entitats) i el 95% dels participants catalans van assegurar que havien complert els objectius prefixats i van fer una bona valoració dels contactes aconseguits.

Per a més informació:

Biocat
Gabinet de premsa • M. 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé • M. 662 315 400 • Tel. +34 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat