Esteu aquí

Nota de premsa

90 empreses i institucions catalanes participen a la fira BioSpain a Bilbao

L’event biotecnològic aplegarà del 28 al 30 de setembre més de 3.000 reunions de partnering entre 600 empreses

Les companyies catalanes constitueixen el 22% de la delegació espanyola

26.09.2016

Barcelona, 26 de setembre de 2016.- Un total de 90 empreses i entitats catalanes participaran a  Biospain 2016, el més gran esdeveniment de biotecnologia organitzat per una associació nacional de bioindústria a Europa i un dels més grans del món pel nombre de reunions one-to-one (més de 3.000 en cada edició). La fira, que es celebra cada dos anys de manera rotativa a una ciutat espanyola, tindrà lloc a Bilbao del 28 al 30 de setembre i hi assistiran 90 empreses i institucions catalanes.    

La delegació catalana suposa el 22% del total de companyies espanyoles participants a la fira, i inclou companyies farmacèutiques com Almirall, Esteve, Ferrer o Grífols; biotecnològiques com Aeliex Therapeutics, Inkemia, Spherium Biomed, Oryzon Genomics, o Minoryx Therapeutics; empreses de tecnologies mèdiques com Devicare o Palex Medical; inversors com Caixa Capital Risc, Capital Cell o Ysios; centres de recerca com el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), Idibell o el VHIR; i hospitals com l’Hospital Clínic o Sant Joan de Déu, entre d’altres.

La BioRegió de Catalunya comptarà amb un pavelló propi, coordinat per Biocat, on tindran estand propi cinc de les empreses catalanes: Iproteos, Mind the Byte, Ability Pharma, Enantia i Specipig.

Biocat també tindrà presència al III Fòrum de Formació i Ocupació que acull Biospain mitjançant el seu programa Design Health Barcelona (d·Health Barcelona), el primer màster en biodisseny que s’imparteix al nostre país i que té com a objectiu fomentar la innovació en salut, l’esperit empresarial i el desenvolupament professional en l’àmbit biomèdic. 

 

Esdeveniment de referència

Biospain s’ha convertit en el més important esdeveniment de biotecnologia d’Europa amb base fixe en un país i en el cinquè en el rànquing mundial per número de reunions de desenvolupament de negoci.

Després de l'èxit de l'última edició (2014), que va aplegar 200 expositors i més de 1.850 delegats de 37 països, la vuitena edició de Biospain integrarà en un mateix pavelló la Fira Comercial, les cabines de partnering i les sales de conferències, facilitant els desplaçaments entre les diferents àrees amb l'objectiu d'augmentar el trànsit d'assistents que visiten la fira. 

 

La propera cita del sector, a Barcelona

La propera gran cita biotecnològica que tindrà lloc a l’estat espanyol serà BIO-Europe Spring 2017, que se celebrarà a Barcelona del 20 al 22 de març de l’any vinent. L’edició de primavera del principal congrés europeu de partnering especialitzat en biotecnologia i indústria farmacèutica tornarà a la ciutat per tercer cop, després de l’èxit de les edicions celebrades a Barcelona el 2010 i 2013.

En la darrera edició celebrada a Barcelona, al 2013, van participar més de 2.000 delegats de 1.219 empreses i entitats, entre d’elles 58 catalanes. La fira va generar per a la ciutat un impacte econòmic estimat de 2,2 milions d’euros.

 

La BioRegió de Catalunya, referent internacional

Segons l’Informe Biocat 2015, el sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya compta amb 734 empreses, de les quals 221 són biotecnològiques, 46 farmacèutiques, 94 de tecnologies mèdiques innovadores, 208 proveïdores i enginyeries, 139 de serveis professionals i consultoria i 26 entitats d’inversió actives.

Amb aquestes dades, tot i ser un dels països més petits d’Europa per població, Catalunya se situa entre els 4 països europeus amb més empreses del sector salut per habitant. En concret, és el segon país d’Europa en empreses farmacèutiques per càpita, només per darrere de Bèlgica. Catalunya és també el 4t país europeu en companyies biotecnològiques per habitant (per darrere de Suècia, Suïssa i Israel) i el 4t en empreses de tecnologies mèdiques (per darrere d’Israel, Suècia i Suïssa).

PDF iconDescarrega la nota de premsa