Esteu aquí

Nota de premsa

Albert Barberà, nou director de Biocat

El fins ara director de l’IDIBGi substitueix Montserrat Vendrell

22.12.2015

 

Barcelona, 22 de desembre de 2015.- El Patronat de Biocat, presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz, ha nomenat el Dr. Albert Barberà com a director de l’entitat. Barberà, fins ara director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGi), s’incorporarà al gener a Biocat en substitució de la Dra. Montserrat Vendrell, directora de l’entitat des del 2007 fins al passat setembre, quan va assumir la direcció del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

Albert Barberà (Barcelona, 1969) és llicenciat en Química i Farmàcia i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de Barcelona (UB), formació científica que ha complementat amb un postgrau en Direcció Financera i un màster en Gestió i Lideratge de la Ciència. La seva trajectòria professional combina l’experiència en recerca amb la gestió del coneixement i innovació en l’entorn de recerca biomèdica i en salut.

Després de la seva estada postdoctoral a Mount Sinai School of Medicine i a la Rockefeller University de Nova York, Barberà es va incorporar a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), primer com a investigador i posteriorment assumint la gestió de projectes nacionals i internacionals. Des del 2008 ha ocupat diversos càrrecs relacionats amb la gestió de la ciència, primer com a gerent del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques (CIBERDEM) de l’Instituto de Salud Carlos III, després com a Coordinador Científic de l’IDIBAPS i finalment com a director de l‘IDIBGi, càrrec que ocupava actualment.

“Per a mi és un privilegi i un gran repte professional assumir la direcció de Biocat, liderant projectes que contribueixin a enfortir tot l’ecosistema de salut de la BioRegió de Catalunya”, destaca Albert Barberà, nou director de Biocat.

 

Sobre Biocat

Biocat és l’entitat que coordina i promou el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya. La seva missió és dinamitzar i donar suport als agents públics i privats que formen part de la BioRegió, el clúster de les biociències de Catalunya, que integra empreses, entitats i grups de recerca, hospitals, universitats, administracions i estructures de suport a la transferència de coneixement i la innovació́. Per portar a terme aquesta missió, Biocat impulsa iniciatives que reforcin la recerca, la innovació i el creixement empresarial, amb l’objectiu que el sector esdevingui un motor econòmic de Catalunya i sigui reconegut internacionalment. 

Biocat va néixer el 2006 sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, per oferir un pla estratègic comú per a les biociències catalanes com a base de la nova economia basada en el coneixement i la innovació.

Constituïda com a fundació publicoprivada, Biocat aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els estaments que configuren la BioRegió de Catalunya: empreses (biotecnològiques, farmacèutiques, tecnologies mèdiques i de serveis), administració, universitats, hospitals, centres i instituts de recerca, parcs científics i entitats de suport al sector.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ:

Biocat:

Nuria Peláez  · +34 606 816 380 · +34 93 310 34 77 · npelaez@biocat.cat

http://www.biocat.cat/ca/actualitat-del-sector/sala-de-premsa

Segueix-nos a Twitter i LinkedIn