Esteu aquí

Nota de premsa

Biocat crea un nou punt de trobada 'on-line' amb visió internacional per a tots els membres de la BioRegió i la societat

27.01.2010

Biocat compila els millors recursos i serveis 2.0 per a les empreses i entitats del sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques de Catalunya amb un clar objectiu: establir un autèntic punt de trobada i d’interacció entre tots els membres de la BioRegió. Aquest és el punt de partida del nou portal Biocat.cat, que pretén reforçar la relació entre tots els agents del sector al nostre país de manera que es creï un autèntic sentiment de comunitat i la consciència de ser un bioclúster.

Biocat.cat ofereix un canal de divulgació de la biotecnologia, de la BioRegió de Catalunya i de l'organització amb la finalitat de facilitar-ne el coneixement i millorar-ne la percepció social. A més, com a entitat que coordina, promou i dinamitza la BioRegió, Biocat ha convertit el seu nou portal en l’espai informatiu d’utilitat per tal que organismes i empreses estrangeres la coneguin i puguin interactuar amb els actors que la conformen: empreses, centres de recerca, universitats i hospitals, entre d’altres.

La interacció del nou portal amb els usuaris ha augmentat gràcies a la integració de la tecnologia RSS i canals socials com Delicious, Youtube, Flickr, Twitter i Slideshare, que permetran una major actualització i intercanvi de la informació produïda per totes les entitats i empreses que conformen la BioRegió.

L’edició del portal s’ha fet amb el programari lliure (open source) Drupal, un sistema de gestió de continguts (CMS) de referència orientat a comunitats web. Biocat ha comptat amb la col·laboració de l'empresa d'enginyeria i informàtica Drauta.

Un nou portal clar i entenedor

L’arquitectura dels continguts és un altre dels punts forts del nou web de Biocat, que es divideix en tres apartats principals:

  • Apropa’t a la biotecnologia i a la biomedicina. Espai divulgatiu per millorar el coneixement i la percepció social de la biotecnologia amb seccions com Què entenem per biotecnologia, Visió en el temps o Mercat global, per conèixer les aplicacions i la importància de la biotecnologia en el present i el futur del nostre món.
  • Explora la BioRegió de Catalunya. En aquest apartat, l’usuari podrà conèixer les dades més representatives del sector a Catalunya, que ha aconseguit posicionar-se com un dels bioclústers internacionals de major creixement; una agenda amb tots els actes biotec que s’organitzen a Catalunya i una selecció amb els més representatius en l’àmbit estatal i internacional; una borsa de treball oberta i gratuïta per a totes les empreses i entitats del sector; una eina per cercar ajuts i finançament i un directori de més de 800 empreses i entitats.
  • Coneix qui som i què fem. Espai on les empreses i entitats biotecnològiques poden conèixer els serveis oferts per Biocat, consultar l’informe sobre l’estat de la BioRegió o formar part dels esdeveniments més importants que se celebraran durant el 2010 –com el BIO Europe Spring del proper mes de març a Barcelona.

Amb Biocat.cat, la BioRegió disposa d’una nova eina que facilita la interacció de tots els actors de la biotecnologia catalana i que permet promoure el bioclúster a l’àmbit internacional.

Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

Per a més informació:
Silvia Castells (Inforpress) • Tel. +34 93 419 06 30  • scastells@inforpress.es
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat