Esteu aquí

Nota de premsa

Biocat i l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni per impulsar la biotecnologia sota la marca Barcelona Biotech

L’acord vol promocionar Barcelona com a ciutat i localització especialment destacada per desenvolupar-hi activitats en aquest sector.

En el marc del Fòrum Biocat, avui 2 de desembre de 2010 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

02.12.2010

 El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que regula l’ús de la nova marca Barcelona Biotech, registrada per part del consistori.

Mitjançant aquest acord, es coordinaran les accions per a la promoció i projecció de Barcelona com a entorn atractiu i dinàmic en els àmbits de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques.

“Aquest conveni representa una gran oportunitat per a Barcelona, per situar-se com a ciutat capdavantera en el sector de la biotecnologia i per continuar atraient talent i inversió a la ciutat”, ha assenyalat el tinent d’alcalde Jordi William Carnes.

A més, “suposarà facilitar la projecció de Barcelona com un entorn geogràfic atractiu i dinàmic en el sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques, tant en l’àmbit estatal com internacional”, ha apuntat el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells.

Impuls internacional

Aquest acord també servirà per contribuir a l’atracció d’empreses foranes i d’inversió estrangera en el sector bio. També es promourà el coneixement i es vol millorar la percepció de la societat catalana envers la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques.

Per tot això, tant l’Ajuntament de Barcelona com Biocat promocionaran la ciutat de Barcelona mitjançant la participació conjunta en fòrums, congressos i fires que es considerin estratègics per a la projecció de la nova marca Barcelona Biotech. A més, col·laboraran perquè la ciutat aculli esdeveniments de relleu en l’àmbit internacional d’aquest sector.

Fòrum Biocat

Més de 700 representants d’empreses i entitats de biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques de la BioRegió de Catalunya es donen cita avui, a la Casa Llotja de Mar, en la tercera ediciódel Fòrum Biocat. Sota el lema Connecta, fem futur, aquest Fòrum vol fomentar la col·laboració conjunta dels diferents agents i impulsar la innovació.

Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

Per a més informació:
Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com

Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat