Esteu aquí

Nota de premsa

Biocat impulsa la comunicació com a element clau de l’estratègia empresarial de les companyies del sector biotecnològic

Demà dijous 14 d’octubre de 9.00h a 18.00 h al Museu Colet de Barcelona.

La iniciativa forma part del programa Biocàpsules que desenvolupa l’entitat per reforçar el coneixement estratègic i transversal de les diferents àrees de l’empresa biotecnològica i biomèdica en les quals s’han detectat mancances.

13.10.2010

La comunicació estratègica en la formació dels professionals del sector biotecnològic centra la nova edició del programa formatiu Biocàpsules que organitza Biocat per al proper dijous 14 d’octubre de 9.00h a 18.00 h al Museu Colet (Buenos Aires, 56) i que ja va registrar un gran èxit participatiu en la primera sessió celebrada el passat mes de maig.

Aquesta Biocàpsula vol impulsar els professionals del sector a valorar la comunicació com un element essencial de l’estratègia empresarial i com una eina clau per aportar valor a la companyia en aspectes tant rellevants com la reputació, la imatge i la credibilitat de l’organització.

Impartida per la directora general de Hill&Knowlton Espanya i consultora en comunicació en l’àmbit de les ciències de la salut, Eloisa Alonso, i el director general de Hill&Knowlton Barcelona, Ramon Vilamitjana, els assistents a aquesta sessió aprendran com aportar valor a les seves pròpies organitzacions a través de la gestió estratègica de la comunicació i les relacions amb els diferents públics d’interès, de manera que millori la seva competitivitat.

Amb una metodologia eminentment pràctica, amb aquesta iniciativa els assistents podran conèixer casos d’èxit i aprendre a comunicar. Així, Helena Perelló, responsable de Màrqueting de Laboratorios Dr. Echervarne i assistent a la primera sessió en Comunicació Estratègica del mes de maig ha destacat que aquesta biocàpsula li ha permès “conèixer les diferents realitats i experiències concretes d’empreses i organismes del nostre sector”. Per la seva part la responsable d’R+D d’Avinent, Carme Vendrell, ha assenyalat que una bona estratègia empresarial inclou tant “una bona gestió com una bona comunicació. La comunicació planificada que respon a una estratègia corporativa aporta valor afegit a la companyia. A més, les Biocàpsules tenen un format molt encertat, concís i dinàmic”.

Formació específica del sector

Les Biocàpsules és una iniciativa impulsada per Biocat per reforçar el coneixement estratègic i transversal de les diferents àrees de l’empresa biotecnològica i biomèdica en les quals s’han detectat mancances, ja què gran part de les nombroses empreses que excel·leixen en la seva activitat de recerca i desenvolupament són spin-off sorgides de l’àmbit acadèmic. Aquestes, en la seva etapa de creixement, necessiten conèixer nous àmbits de la direcció estratègica del negoci.

Les Biocàpsules, que ja es troben en la seva segona edició, van néixer com a resposta a una de les prioritats estratègiques de Biocat, la de promoure i estimular l’oferta formativa de Catalunya en el sector de la biotecnologia i la biomedicina. Amb aquest programa es vol “cobrir necessitats no satisfetes actualment en les empreses del sector, alhora que reforçar les capacitats de presa de decisions estratègiques dels equips directius de les companyies”, segons assenyala la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell.

Aquesta sessió posa punt i final al programa d’enguany de les Biocàpsules i que ha tractat cinc àmbits estratègics com són: Negociació per a directius de la biotecnologia, Desenvolupament de negoci, Comunicació estratègica, Gestió de projectes i Gestió estratègica de la propietat industrial, amb l’objectiu que cada professional pugui adquirir els coneixements necessaris per millorar la competitivitat de la seva empresa.

Per a confirmació d'assistència i realització d'entrevistes:
Gabinet de premsa de Biocat: F&A • Tel. +34 93 419 19 86 • slazaro@filloy.com

Contactes:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 626 992 057 • afarre@biocat.cat
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat