Esteu aquí

Nota de premsa

BioEmprenedorXXI genera noves oportunitats per la creació d’empreses en el sector de les ciències de la vida a Barcelona

04.03.2010

Les accions formatives s’impartiran en anglès per tal d'atraure talent emprenedor d’arreu del món interessat en impulsar un projecte empresarial a la ciutat.

Les empreses optaran al premi BioEmprenedorXXI que consta d’accions formatives, incubació i internacionalització per posar en marxa un projecte empresarial.

El 60% dels projectes que han participat a la darrera edició del programa s’han constituït.

El proper mes d’abril es posa en marxa la tercera edició del programa BioEmprenedorXXI amb l’objectiu de posicionar la ciutat de Barcelona com la capital emprenedora de referència i de donar un impuls al sector estratègic de les ciències de la vida. Es tracta d’una iniciativa conjunta de “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona (mitjançant Barcelona Activa), Biocat, la Fundació Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona que pretén promoure la creació i consolidació d’empreses innovadores de base tecnològica.

La unió d’aquestes entitats públiques i privades assegura als participants una visió propera de les principals necessitats i tendències del sector de les ciències de la vida, així com de les inquietuds empresarials i de les necessitats formatives i financeres que té el mercat.
 
Emprendre en el sector de les ciències de la vida

El programa BioEmprenedorXXI facilita la creació i consolidació d’empreses innovadores de qualitat i amb sentit de futur en l’àmbit de les ciències de la vida, contemplant la biotecnologia, biomedicina, medi ambient i el sector agroalimentari.

Aquesta iniciativa està adreçada a titulats universitaris, investigadors, professors, doctorands i emprenedors que tinguin una idea de negoci o empresa en fase inicial i que es proposin començar una activitat empresarial pròpia, bé com a spin-off de la seva institució o bé de forma independent.

Es tracta d’un programa integral de formació, assessorament i suport als emprenedors que posa a disposició dels participants un conjunt d’eines i recursos que faciliten tant el procés de creació com el de consolidació d’una empresa.

BioEmprenedorXXI, que té una durada de vuit mesos i acull al voltant de 15 projectes empresarials, proporciona als emprenedors que hi participen la formació pràctica per elaborar el pla d’empresa, un instrument bàsic per validar la viabilitat de la idea de negoci. Enguany, com a novetat, les accions formatives s’impartiran en anglès amb el propòsit d’atraure talent emprenedor i innovador d’arreu del món i així consolidar la ciutat de Barcelona com a referent en el sector de les ciències de la vida.

Participar en aquest programa representa per les persones emprenedores una oportunitat per:

  • Posar en marxa una empresa de base biotecnològica. Els participants comptaran amb l’assessorament d’un tutor personal que els orientarà i els ajudarà a analitzar la viabilitat de la seva idea de negoci. A més, podran desenvolupar un pla d’empresa i accedir als serveis de preincubació, com ara el Viver d’Empreses de Barcelona Activa.
  • Ampliar la xarxa de contactes.  Els emprenedors participaran en activitats de cooperació i tindran l’ocasió de conèixer a mentors, empreses i institucions de referència en el sector de les ciències de la vida. 
  • Desenvolupar competències directives. Els tallers d’entrenament competencial per emprendre amb les habilitats directives necessàries per conduir amb èxit un negoci.
  • Accedir a vies de finançament. Durant els vuit mesos que dura aquest programa, els participants adquiriran la preparació necessària per presentar la seva idea de negoci a les potencials fonts de finançament. 
  • Accedir a un premi de referència. Participar al programa BioEmprenedor XXI significa, també, optar a un premi de 20.000 euros i una formació d’alt nivell, així com accions per a la internacionalització i la incubació que facilitaran l’inici de l’activitat empresarial.

Nou projectes constituïts en empresa

Els 15 participants de la segona edició del BioEmprenedorXXI, que va finalitzar el passat mes de novembre, han elaborat el pla d’empresa, demostrant així la viabilitat i consistència de les seves idees de negoci. D’entre aquests, 14 emprenedors han presentat el seu projecte davant del comitè tècnic, optant així al premi BioEmprenedorXXI. Actualment, el 60% dels projectes participants s’han constituït en empresa o es troben en vies de cosntitució.

El premi BioEmprenedorXXI

BioEmprenedor XXI premia la creació d’empreses innovadores de base tecnològica en el sector de les ciències de la vida. Entre tots els plans d’empresa presentats al llarg del programa BioEmprenedorXXI, se seleccionen dos finalistes i un guanyador.

En l’edició del 2009 ha estat guardonada l’empresa. Sagetis, una spin-off del Departament de Bioenginyeria de l’Escola Tècnica Superior de l’Institut Químic de Sarrià, que reconeix els millors projectes presentats durant el programa BioEmprenedorXXI i que valora els aspectes clau a l’hora de crear una empresa d’alt potencial de creixement en l’àmbit de les ciències de la vida.

El premi consta d’un conjunt d’accions formatives, de finançament, d’internacionalització, i d’incubació útils per la posada en marxa de projectes empresarials. En aquest sentit, el guanyador, a més d’una dotació econòmica de 20.000 euros, rep l’oportunitat de participar a un curs d’acceleració a la Universitat de Cambridge, així com al programa formatiu Biocàpsules de Biocat. A més, per tal de potenciar la internacionalització, el guardonat participarà a una fira o bé a un esdeveniment d’inversió internacional de referència. El premi inclou, també, l’estada gratuïta durant sis mesos a la incubadora d’empreses de Barcelona Activa. D’altra banda, el primer finalista rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i el segon obtindrà un premi de 5.000 euros. El premi es lliurarà el desembre, en el marc de la celebració del Fòrum de la BioRegió.

Material gràfic

Per a més informació contactar amb:
Judith Durano (Barcelona Activa) • premsa@barcelonactiva.cat • Tel. +34 93 401 96 10