Esteu aquí

Nota de premsa

BioEmprenedorXXI, un programa que promou la creació d’empreses en el sector de les ciències de la vida

23.03.2009

Una iniciativa promoguda per la Caixa, Barcelona Activa, Biocat, la Fundació Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

BioEmprenedorXXI és programa de formació, assessorament i suport als emprenedors amb una idea de negoci en l’àmbit de les ciències de la vida, el medi ambient i les indústries agroalimentàries. Aquesta iniciativa s’adreça a titulats universitaris, investigadors, professors, doctorands i emprenedors que tinguin una idea de negoci o empresa en fase inicial i que es proposin posar en marxa una activitat empresarial pròpia, bé com a spin-off de la seva institució o de forma independent.

El programa BioEmprenedorXXI posa a disposició dels participants tot un conjunt d’eines i recursos que faciliten tant el procés de creació com el de consolidació de la seva empresa. Per aquest motiu, participar a aquest programa significa tenir una oportunitat per:

  1. Posar en marxa una empresa de base biotecnològica. Els participants comptaran amb l’assessorament d’un tutor personal que els orientarà i els ajudarà a analitzar la viabilitat de la seva idea de negoci. A més, podran desenvolupar un pla d’empreses i accedir als serveis de preincubació.
  2. Ampliar la xarxa de contactes.  Els emprenedors participaran a activitats de cooperació i relació que els permetrà compartir inquietuds, expectatives, interessos i objectius. També tindran l’ocasió de conèixer a mentors, empreses i institucions de referència en el sector de les ciències de la vida.
  3. Desenvolupar competències directives. 
  4. Accedir a vies de finançament. Al llarg de les 12 setmanes que dura aquest programa, els participants adquiriran la preparació necessària per presentar la seva idea de negoci a les potencials fonts de finançament. 
  5. Accedir al mercat global. Els emprenedors tindran l’oportunitat de participar en ponts d’innovació així com a la Xarxa Europea Euro Offices d’internacionalització empresarial.
  6. Accedir a un premi de referència. Participar al programa BioEmprenedor XXI significa, també, optar a un premi de 20.000 euros i una formació d’alt nivell que facilitarà l’inici de l’activitat empresarial.

BioEmprenedorXXI, que té una durada de 12 setmanes i acull al voltant de 15 projectes empresarials, és un programa integral de creació d’empreses que posa a disposició dels participants tot un conjunt d’eines i recursos que els permet la creació i la consolidació de la seva empresa.

El Premi BioEmprenedorXXI

Entre tots els plans d’empresa presentats al llarg del programa BioEmprenedorXXI se seleccionen 2 finalistes i un guanyador. En l’anterior edició va ser guardonada l’empresa Intelligent Pharma, una companyia que s’encarrega de desenvolupar solucions científiques aplicant sistemes informàtics per a donar resposta a les necessitats dels clients i oferir suport als seus projectes d’investigació.

Aquest premi consta, bàsicament, de quatre vies d’actuació: accions formatives, accions de finançament, accions d’internacionalització, i accions d’incubació. En aquest sentit, el guanyador, a més d’una dotació econòmica de 20.000 euros, rep l’oportunitat de participar a un curs d’acceleració a la Universitat de Cambridge així com al programa BioCàpsules. A més, per tal de potenciar la visió global d’aquest sector, el guardonat participarà a una Fira internacional de referència. El premi inclou, també, l’estada gratuïta durant 6 mesos al Viver d’empreses de Barcelona Activa.

D’altra banda, el primer finalista rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i el segon obtindrà un premi de 5.000 euros.

Una iniciativa público-privada promoguda per cinc agents claus del sector i de l’emprenedoria

La unió d’aquests entitats públiques i privades, assegura als emprenedors una visió propera dels principals avenços del mercat del sector biotecnològic, de les inquietuds empresarials i de les necessitats formatives, financeres i d’orientació que té el mercat.  

BioEmprenedorXXI és una iniciativa conjunta de la Caixa, l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, Biocat, la Fundació Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona.

El programa EmprenedorXXI de “la Caixa” desenvolupa, conjuntament amb institucions nacionals, regionals i locals, activitats de foment a l’emprenedoria i a la innovació amb l’objectiu de donar suport a noves iniciatives empresarials amb elevat potencial de creixement. Entre les activitats més rellevants destaca el desenvolupament d’instruments d’inversió per a nous projectes empresarials innovadors en les seves etapes inicials i el desenvolupament d’accions de suport a la formació en creació d’empreses en universitats i centres de recerca.

Barcelona Activa es l’agència de desenvolupament local del Ajuntament de Barcelona. Promou l'ocupació i empreses de qualitat i amb projecció de futur a través d’un ampli conjunt de programes d’impuls a la iniciativa emprenedora, la consolidació i el creixement empresarial i la promoció de la innovació.

Biocat és l’organització que promou, dinamitza i coordina la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. És impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i integra empreses i entitats que treballen al sector. El seu objectiu és fer del sector biotecnològic i biomèdic un motor econòmic i millorar la qualitat de vida de la població.

Genoma España és una fundació pública estatal amb participació majoritària dels Ministeris de Sanitat i Consum i Ciència i Innovació. També formen part del seu patronat el Ministeri d’Indústria, el Ministeri de Medi ambient, la Generalitat de Catalunya, la Xunta de Galicia, el Gobierno de Navarra, la Junta de Andalucía, la Comunidad de Madrid i Laboratoris Esteve. Genoma España té com a missió principal promocionar la investigació genòmica i proteòmica i la biotecnologia en general.

La Cambra de Comerç de Barcelona té com a missió potenciar, defensar i impulsar el desenvolupament econòmic i empresarial de Catalunya, oferint una àmplia gamma de serveis relacionats amb diferents àmbits del món empresarial, posant-los a disposició de les empreses per respondre a les seves necessitats i dotant-les d’un major grau de competitivitat.

Per a més informació:
Judith Durano • Tel. +34 93 401 98 44 • Correu-e: judith.durano@barcelonactiva.cat