Esteu aquí

Nota de premsa

Chiesi s’uneix al programa d·HEALTH Barcelona per a fomentar la innovació i emprenedoria en salut

  • Design Health Barcelona és un programa de postgrau impulsat per Biocat per a formar futurs innovadors al sector de tecnologies mèdiques
  • Al llarg de 9 mesos, els alumnes identifiquen necessitats clíniques no resoltes i desenvolupen una solució per donar-les resposta
  • El programa, considerat una de les millors acceleradores d'innovació en salut d'Europa, inicia al gener de 2019 la seva 6a edició
28.05.2018

Barcelona, 28 de maig de 2018.- En el marc del seu compromís amb l'àrea respiratòria i amb la innovació, Chiesi Espanya s'ha convertit en partner de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el programa de postgrau impulsat per Biocat per formar futurs innovadors i emprenedors en el sector salut.

d·HEALTH Barcelona és un dels quatre únics programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford. Els alumnes es reparteixen en equips multidisciplinaris formats per titulats en ciències, disseny, enginyeria i empresa, i viuen dos mesos d'immersió clínica en hospitals per detectar in situ necessitats clíniques reals no resoltes susceptibles de ser convertides en nous productes o serveis.

Al llarg del programa, els alumnes experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipat d'una solució viable i la investigació de finançament. En paral·lel, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats com design thinking i lideratge creatiu, amb més de 70 professors internacionals procedents de Stanford, Kaos Pilot o empreses de Silicon Valley, entre d'altres.

En l'actual edició, un dels equips d'estudiants ha fet la seva immersió clínica en l'àrea de Pneumologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Això ha permès a Chiesi conèixer de primera mà necessitats reals no resoltes tant dels pacients com dels professionals sanitaris involucrats en aquest servei, dins el seu compromís en l'àrea respiratòria. Tal com afirma Giuseppe Chiericatti, director general de Chiesi Espanya, "l'àrea de respiratori és clau per a Chiesi. A més, actualment un dels nostres eixos estratègics a nivell global és la innovació. Innovació entesa com a desenvolupament en R+D però també en innovació oberta i per això aquest projecte és tan rellevant per a nosaltres. D'una banda ens permet identificar i analitzar les necessitats clíniques no resoltes en l'àrea de pneumologia d'un centre d'excel·lència com és l'Hospital Clínic al mateix temps que es brinda l'oportunitat a un grup d'estudiants de formar-se i ampliar la seva experiència ".

d·HEALTH Barcelona està impulsat per Biocat, l'entitat que promou el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya, i està considerat una de les millors acceleradores d'innovació en salut d'Europa, segons les classificacions de Digitalhealth.careers, Mobile World Capital , Tech EU i HealthStartup.

El 90% d’ex alumnes treballen al sector salut

d·HEALTH Barcelona obrirà al juny el procés de selecció d'alumnes per a la seva sisena edició, que arrenca al gener de 2019. El 90% dels alumnes que han passat fins ara pel programa ha trobat feina en el sector salut i el 48% té el seu propi projecte empresarial.

En cada edició de d·HEALTH Barcelona, ​​els estudiants detecten una mitjana de més de 1.000 necessitats clíniques no resoltes, de les quals un 65% són potencials oportunitats de nous negocis i el 35% són possibilitats de millora en els mateixos hospitals. El programa impacta cada any en més de 1.100 persones de l'ecosistema català de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

de d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de EIT Health, el principal consorci europeu en salut, el que permet als alumnes gaudir de mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l'extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

Sobre Chiesi Espanya

Chiesi Espanya forma part del Grup Chiesi, una multinacional farmacèutica amb seu a Parma (Itàlia) creada fa més de 80 anys. En els últims anys, la seva política d'impuls de R+D i les noves adquisicions han fet possible que el 2016 aconseguís unes vendes d'uns 1.571 milions d'euros. Compta amb tres plantes de producció a Itàlia, França i el Brasil, i sis centres d'investigació a Itàlia, França, Gran Bretanya, Estats Units, Suècia i Dinamarca. Té una forta presència a Europa, Amèrica i Àsia. Chiesi Espanya compta actualment amb més de 250 empleats i una facturació de 89.7M €. Per a més informació visita www.chiesi.es

 

Sobre Biocat

Biocat és l'organització que impulsa la BioRegió de Catalunya, el sector català de les ciències de la vida i de la salut, i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social. Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més de 11M €, distribuïts en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 estudiants i professionals. Biocat ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball. Més informació a www.biocat.cat

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

 Descarrega la nota de premsa 

Data de la convocatòria: 
28.05.2018