Esteu aquí

Nota de premsa

Comença a Barcelona la tercera edició de l’Escola d’Estiu del Medicament

55 experts de la recerca, l’empresa biofarmacèutica i l’Administració impartiran classes entre els dies 11 i 22 de juliol de 2011.

Biocat i el Parc Científic Barcelona impulsen una iniciativa on participen entitats de Montreal i Toulouse.

11.07.2011

La tercera edició de l'Escola d'Estiu del Medicament (SSM3), organitzada pel Parc Científic Barcelona, Biocat, la Universitat de Montréal, Montréal in Vivo, la Universitat Paul Sabatier i l’Oncopole, inicia les seves classes avui dilluns 11 de juliol, amb una sessió inaugural en la qual participen Montserrat Vendrell, directora general de Biocat —que assumeix també la representació del Departament de Salut de la Generalitat—, Fernando Albericio, director del Parc Científic de Barcelona, Brian White-Guay, professor de la Universitat de Montreal, Quebec, i Roland Bugat, professor de l’Institut Claudius Regaud, de Toulouse, en representació de l’entitat Oncopole d’aquella ciutat. Les sessions se celebraran a Barcelona, amb una visita a Toulouse els dies 12 i 13 de juliol.

El programa de l’Escola, interdisciplinari i innovador, ofereix una formació de 90 hores que inclou ponències magistrals sobre visió global, estratègia i emprenedoria, casos pràctics, sessions tècniques i visites, cobrint tota la cadena de valor en el desenvolupament de medicaments, des de la idea inicial fins que aquests arriben al mercat.

El professorat, compost per experts de primer nivell de la indústria biofarmacèutica i d’entitats de recerca de fins a set països, imparteix un programa que per primer any cobreix àmbits de recerca, gestió i coneixement empresarial i visió de les administracions. Els estudiants, 25 assistents seleccionats provinents de vuit països, participaran activament en els debats i amb la presentació de pòsters sobre els treballs propis. Un dels valors que pretén promoure l’escola amb aquest format és el contacte entre els futurs membres del sector i els representants d’entitats consolidades.

Entre les activitats a destacar de l’Escola hi ha la sessió del dia 21 de juliol, adreçada a tots els estudiants inscrits i a altres experts del sector hi vulguin participar. Amb aquesta sessió tenen l’oportunitat d’interaccionar amb el professorat expert de les vora 50 empreses i organitzacions implicades, comprimint en un sol dia la seva participació a l’SSM3. Aquesta sessió industrial s’organitza a l’entorn de dues sessions (matí i tarda, presidides, respectivament, per Jordi Martí, director general d’Amgen Spain, i per Jordi Julve, director general de Laboratoris Salvat), on hi haurà diverses exposicions d’experts empresarials, seguides de sengles taules rodones en les quals participaran, entre altres, Jo Pisani (PriceWaterhouse Coopers), Pedro Luis Sánchez (Farmaindustria), Oriol Solà-Morales (Sabirmedical), Alícia Granados (Genzyme), Joan Garcia (Xcelia), Christian van den Bos (Lonza) i Josep M. Echarri (Inveready).

En la inauguració, la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, ha subratllat el paper que té la formació per a l’impuls de la competitivitat del nostre sector biofarmacèutic. “El capital humà és clau per fer que la demostrada capacitat de recerca de Catalunya arribi al mercat en forma de nous medicaments capaços de respondre a les necessitats socials. La biotecnologia i la orientació cap a una medicina personalitzada estan transformant el sector i entenem que iniciatives com aquestes són claus per formar els professionals que han de pilotar aquest canvi.”

Per la seva banda, el director del PCB, Fernando Albericio, ha assenyalat la satisfacció dels organitzadors per l’expansió internacional de la SSM3, que enguany suma la participació de Montreal a la ja consolidada col·laboració amb Toulouse. “L’escola ha anat creixent i consolidant-se perquè aporta valor i cobreix una necessitat d’innovació en el sector farmacèutic. Per al PCB sempre ha estat una prioritat unir, formació, recerca i empresa, i l’SSM3 és un exemple d’èxit d’aquest esforç”.

Amb la incorporació de socis de referència del Quebec, a rel de l’acord signat el 2010 entre Biocat i Montreal in Vivo, l’augment de la implicació de les empreses (25 juntament a un nombre similar d’institucions i centres públics) i la varietat de conferenciants, els organitzadors assenyalen que l’SSM3 es consolida com un programa formatiu de primer ordre i n’assegura la continuïtat, amb la celebració de la quarta edició el juliol de 2012 a Montreal.

Vegeu el programa complet a: http://summerschoolmedicines.org/ssm3/program.asp

Per a més informació:

Biocat:
Gabinet de premsa • M. 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé • M. 662 315 400 • Tel. +34 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat

Parc Científic Barcelona:
Comunicació i Relacions Institucionals • Azucena Berea • Tel. +34 93 403 46 62 • aberea@pcb.ub.cat