Esteu aquí

Nota de premsa

El BIO-Europe Spring 2010 converteix Barcelona durant tres dies en la capital de la biotecnologia

02.03.2010

El sector biotecnològic català continua creixent per sobre de la mitjana espanyola i europea.

Es tracta de la principal fira de partenariat biotecnològic que se celebra a Europa, un autèntic punt de trobada per a totes les organitzacions d’arreu del món

Més de 1.700 professionals, 1.030 empreses, delegacions de 43 països i 8.500 trobades one-to-one. Aquestes són les xifres que subratllen la rellevància de la fira BIO-Europe Spring 2010, que se celebra a Barcelona durant els dies 8 al 10 de març. La capital catalana i la BioRegió de Catalunya demostren així el seu enorme potencial de creixement i la seva posició com a porta d’entrada de la biotecnologia mundial del sud-oest europeu. La situació de lideratge de Catalunya es confirma gràcies al BIO-Europe i converteixen el país en un entorn inigualable per la ubicació de projectes capdavanters.

Actualment, i segons l’informe de la patronal biotecnològica espanyola Asebio, Catalunya és la comunitat autònoma amb més dinamisme en biotecnologia, biomedicina i ciències de la vida, i un dels grans pols biotecnològics nacionals. Ara l’objectiu és convertir la BioRegió en un referent internacional a l’alçada d’altres bioclusters internacionals i fer de Barcelona la capital europea amb més atractiu per als esdeveniments de biotecnologia. Precisament per aquest motiu, la celebració de la principal fira europea de partenariat biotecnològic a la capital catalana, la BIO-Europe Spring 2010, és una mostra sòlida que s’avança positivament cap a aquest objectiu.

Entre els dies 8 i 10 de març del 2010, Barcelona acull al Centre de Convencions Internacionals (CCIB) el que és un dels congressos més importants de partenariat biotecnològic a nivell mundial. L’esdeveniment està organitzat per EBD Group i Biocat, qui coordina el Comitè Amfitrió Local, compost per la Generalitat de Catalunya (a través dels departaments de Vicepresidència, Economia i Finances, Salut i DIUE), ACC1Ó, Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Genoma España, Asebio, Invest in Spain i Talència.

El BIO-Europe Spring de Barcelona compta amb el patrocini d’empreses catalanes com Almirall, Amgen, Esteve, GP Pharm, Oryzon, Palau Pharma, Ysios Capital Partners i Cuatrecasas, entre d’altres, i hi assistiran empreses i entitats biotecnològiques, farmacèutiques, financeres i de serveis empresarials provinents de tot el món. El congrés té com a finalitat que aquestes empreses i entitats participants puguin trobar-se amb potencials socis i inversors, tancar acords de col·laboració, impulsar mercats i promoure el sector biotecnològic de les respectives regions d’origen. S’espera que durant aquest congrés tinguin lloc més de 8.500 reunions one-to-one, que facilitaran la consecució d’aquests objectius.

La decisió d’EBD Group, principal empresa d’animació de partenariat en ciències de la vida, de celebrar aquesta trobada a Barcelona reafirma així la posició estratègica de la ciutat a nivell mundial en el camp de la biotecnologia i la biomedicina, i promou la BioRegió de Catalunya, que es consolida com un dels principals motors econòmics del país. En el decurs dels últims anys, Catalunya ha construït un jove però emergent sector biotecnològic que ha crescut a un ritme d’un 30% anual i que està format per més de 25.000 investigadors, 50 centres de recerca, 400 grups d’investigació i 17 parcs científics (9 dels quals amb activitats en ciències de la vida) i 13 hospitals amb recerca biomèdica. Gràcies a l’impuls de Biocat i de les diferents administracions, Catalunya compta amb un potent biocluster que continua creixent tot i la crisi financera dels últims mesos.

La importància de la BioRegió fa que Catalunya sigui una de les portes a Europa dels avenços en la biotecnologia que es produeixen arreu del món. Precisament, aquest ha estat el motiu principal pel qual el BIO-Europe Spring se celebra a Barcelona i converteix aquesta ciutat en la capital europea de la biotecnologia durant tres dies. Segons Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, “Catalunya és molt activa en la col·laboració amb les altres biorregions per desenvolupar clústers virtuals que permetin una major interrelació entre els diferents socis internacionals”, una iniciativa que es podrà veure durant el BIO-Europe Spring. D’altra banda, el congrés seguirà facilitant l’intercanvi d’aliances entre les empreses biotecnològiques i les farmacèutiques, amb l’objectiu d’establir sinergies que permetin la creació de productes i estratègies comunes per a totes les entitats presents a l’esdeveniment.

La trobada BIO-Europe és organitzada per EBD Group (juntament amb la Biotechnology Industry Organization) dos cops a l’any (primavera i tardor). Aquesta empresa ha desenvolupat un software que facilita la cerca de potencials socis i coordina una agenda de reunions, de forma que converteix la cita en la més efectiva que se celebra a Europa. La darrera edició, celebrada a Viena a principis de novembre de 2009, va comptar amb la participació d’una vintena d’empreses de la BioRegió de Catalunya i van tenir lloc més d‘11.000 reunions one-to-one, xifra que va suposar un increment del 18% respecte l’any anterior. Per a la propera edició de Barcelona es preveu una participació de més de 1.500 professionals i 1.000 empreses de 40 països diferents.

Visita d’autoritats

Durant la primera jornada del congrés, el BIO-Europe Spring 2010 rebrà la visita del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, que participarà  a la sessió de benvinguda al congrés juntament amb Carola Schropp, presidenta d’EBD Group, John Craighead, director general de BIO, i Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat.

Està previst que Carod-Rovira i altres representats de les entitats que composen el Comitè Amfitrió Local facin un recorregut per tot el pavelló de la fira per visitar els diferents estands d’empreses catalanes, on podran conversar amb els responsables de la cinquantena d’empreses de la BioRegió presents al congrés.

EBD Group: és la principal empresa d’animació de partenariat en ciències de la vida. És líder en organització de trobades de negocis per a les indústries biotecnològica i farmacèutica, tant en congressos propis com en serveis a tercers. La seva participació en un esdeveniment és identificada pel sector com a segell de qualitat.

BIO: és l’organització de la indústria biotecnològica nord-americana és l’organització de biotecnologia més gran del món. A més dels serveis als seus membres, és responsable de l’orgamització de la major trobada anual del sector als EUA.

Biocat: és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

Per a més informació contactar amb:
Sílvia Castells (Inforpress) • Tel. +93 419 06 30 • scastells@inforpress.es
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat