Esteu aquí

Nota de premsa

El quart Fòrum Biocat reuneix empresaris i institucions per avançar en els grans reptes del sector a la BioRegió

La trobada anual de sector, sota el lema “El valor del clúster”, centra el seu programa en la innovació als sistemes de salut i la medicina personalitzada

Sir Andrew Dillon, director general del National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE), del Regne Unit, ofereix la conferència central de l’acte

21.11.2011

El dijous 24 de novembre es realitzarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona el quart Fòrum Biocat que, sota el lema El valor del clúster, convoca els representants de més de 1000 organitzacions de l’àmbit científic, empresarial i financer, investigadors, gestors de centres de recerca i representants d’universitats i hospitals. El Fòrum, que està organitzat per Biocat, amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, i compta amb el patrocini de Biokit, una empresa biotecnològica del sector del diagnòstic in vitro (IVD), és la trobada anual del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya. El Fòrum permet a tots els agents de la BioRegió trobar-se, compartir coneixements i fer una reflexió conjunta sobre els grans reptes del sector, amb l’objectiu de fomentar la innovació i promoure la col·laboració entre tots ells.

En la sessió inaugural de la jornada hi intervindran Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, i Montserrat Vendrell, directora general de Biocat. A continuació Sir Andrew Dillon, director general del National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE) del Regne Unit, entitat que s’ha constituït en el màxim referent europeu d’aquest àmbit, impartirà la conferència central de la jornada: “L’experiència de NICE”, en la qual parlarà de valorització de la recerca i d’estratègies per fomentar la innovació en els sistemes de salut. La conferència serà introduïda per la Dra Alicia Granados, directora sènior de Genzyme i Ambaixadora de la BioRegió 2010.

“Com impulsar la medicina personalitzada a Catalunya”

El Fòrum continuarà la matí amb la taula rodona Com impulsar la medicina personalitzada a Catalunya, on hi intervenen Cristina Espinosa, representant de Servei d’Atenció Farmacèutica i Prestacions Complementàries del Servei Català de la Salut (CatSalut); Joan Salgado, director de Gestió de Projectes de l’empresa Gendiag; Jordi Rodon, metge del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (VHIO) i Luis Serrano, director del Centre de Regulació Genòmica (CRG).  Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l'IMIM-Hospital del Mar i de la Universitat Pompeu Fabra, serà el moderador.

Aquesta taula oferirà als assistents una visió àmplia i multidisciplinària de l’estat actual de la medecina personalitzada a Catalunya a través de les aportacions dels tècnics i experts dels diferents àmbits implicats, des del sector de la investigació —bàsica i clínica—, l’empresarial i el sistema públic de salut. Un dels objectius d’aquesta taula és oferir la possibilitat de trobar vies d’unió entre la recerca clínica i la recerca bàsica, i acostar el potencial de la investigació a les necessitats dels pacients al temps que s’obren portes perquè les empreses puguin trobar inversors i el suport de l’Administració per posar en marxar projectes innovadors en l’àmbit de la medecina personalitzada. Es tracta d’acostar els diferents agents implicats i desenvolupar les millors vies per avançar cap a un tipus de medicina que, segons coincideixen tots els agents implicats, és l’opció més eficient i eficaç per a millorar a mig i llarg termini l’atenció sanitària.

Durant la trobada també es donaran a conèixer el guanyadors del quart Premi BioEmprenedorXXI promogut per Biocat, juntament amb Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona, “la Caixa” i Genoma España. Aquest premi reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de les ciències de la vida. Paral·lelament es farà la sessió “Lideratge i gestió de persones per canviar la cultura d'una organització i incrementar els resultats: el cas de Synthon Hispania”, que presentarà Oriol Segarra, COO de Synthon Holding BV, amb una introducció prèvia de Marta Príncep, directora d’Innovació de Biocat.

Un cop finalitzades les conferències, la jornada continuarà amb un dinar networking entre els assistents al Fòrum. Aquest dinar ha comptat per amb una eina de partnering on-line prèvia a la trobada i que ha permès als assistents contactar per correu electrònic i publicar comentaris sobre temes d'interès comú. D'aquesta manera s’ha facilitat l'elaboració d'una agenda de trobades i, durant el dinar, els assistents podran conèixer, interactuar i fer negocis amb els principals representants del sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques de Catalunya, així com amb els ponents que hauran participat al programa de conferències. El dinar networking compta amb la col·laboració d’un seguit d’empreses i organitzacions de la BioRegió: Sanofi Genzyme, Panreac, Chubb-Medicorasse, Almirall, Trial Form Support, Oncocat, Bionanomed i del Centre Internacional per al Debat Científic.

La cloenda de la jornada comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, de la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i del president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls.

ACTE INAUGURAL

Intervindran:    

  • Montserrat Vendrell, directora general de Biocat
  • Francesc Sancho Serena, secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut    
  • Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement 

Dia: dijous, 24 de novembre de 2011
Hora: 9.30 a 10.00 hores
Lloc: Passeig d’Isabel II, 1

 

NOTA: Sir Andrew Dillon, director general del National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE) del Regne Unit estarà a disposició d’aquells mitjans interessats en entrevistar-lo.

Per a més informació i entrevistes als ponents:

Gabinet de premsa • 662 315 523 • premsa@biocat.cat
Silvia Labé  • 662 315 400 • 93 310 33 69 • slabe@biocat.cat
Subscriu-te al nostre RSS
També ens pots seguir a Twitter i LinkedIn