Esteu aquí

Nota de premsa

Els sectors biotecnològic i farmacèutic, preparats per a la cita amb el 'partnering' a BIO-Europe Spring 2010

12.02.2010

Queden menys de quatre setmanes perquè se celebri l’esdeveniment anual de partnering BIO-Europe Spring, que es farà del 8 al 10 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Malgrat la turbulenta situació econòmica, l’esdeveniment ha registrat un ritme regular d’inscripcions des que es va celebrar la BIO-Europe el novembre de l’any passat. Fins ara s’hi han inscrit 1.311 delegats procedents de 806 empreses de 42 països. EBD Group, el promotor de BIO-Europe Spring, espera que hi assisteixin més de 1.600 responsables executius.

A més de tractar els alts i baixos d’una tímida recuperació econòmica, els diversos assistents a l’esdeveniment d’enguany tenen presents les conseqüències estratègiques de la gran reestructuració que està duent a terme el sector farmacèutic actualment per als components de la cadena de valor de les ciències de la vida.

La sessió plenària de BIO-Europe Spring, que duu per títol Col·laboració durant la propera dècada: poden 25 anys d’experiència en partnering fer que obtinguem una major productivitat?, mirarà de donar resposta a aquesta pregunta. Regina Hodits, sòcia d’Atlas Venture, serà la moderadora del debat que inclourà personalitats com ara Ignacio Faus, director general de Palau Pharma, SA, i Shelagh Wilson, vicepresidenta i responsable del CEEDD europeu de GlaxoSmithKline, entre d’altres.

“Un dels reptes més importants a què haurem de fer front en els propers deu anys és com els sectors biotecnològic i farmacèutic s'adaptaran als seus nous rols com a empreses comercials o desenvolupadores de medicaments, atès que n’hi ha poques que facin totes dues tasques. Avui dia és evident que ja no funcionen molts dels antics models per crear empreses de medicaments totalment integrades”, declara Hodits. “La qüestió és com aconseguir i recompensar la innovació i el progrés en tot el procés de desenvolupament de medicaments de manera que les empreses es puguin especialitzar sense que se sentin temptades a fer tot plegat. Això farà que els partnerships adquireixin molta importància”, afegeix.

Altres temes de debats al BIO-Europe Spring Barcelona:

Poden triomfar les empreses de mitjana capitalització amb estratègies regionals específiques?
Jeff Conroy (Adjuvant Global Advisors), en qualitat de moderador, juntament amb Helmut Kessmann (Santhera Pharmaceuticals), Jukka Muhonen (Orion Corporation) i Carlos de Sousa (Nycomed), en qualitat de convidats, examinaran estratègies relacionades amb temes específics sobre territoris i malalties que es presten a l’especialització, i operacions més petites i més útils de màrqueting i de desenvolupament de medicaments.

Totes les idees de medicaments necessiten realment una empresa de suport?
Jack M. Anthony (Osprey Pharmaceuticals USA) com a moderador i cinc experts del sector de divisions de compres i de vendes, Anton Gueth (Burrill LLC), Wendy Johnson (Palkion, Inc.), Dennis Purcell (Aisling Capital) i Robert Wills (Johnson & Johnson) exploraran el mite que la biotecnologia serà la salvació del sector del medicament pel seu poder per oferir oportunitats en relació amb nous productes. És possible que la biotecnologia no pugui absorbir tots els conceptes de medicaments i l’empresa que els sosté? Com es pot equilibrar millor l’oferta i la demanda? O potser hem de deixar que prevalguin les lleis darwinianes?

Oportunitats de partnering i finançament per a actius que han sobreviscut la reestructuració
Ben Bonifant, de Campbell Alliance, modera un debat en què hi participaran Christoph Hüls (Merck Serono) i Tom Needham (Advent Healthcare Ventures) amb l’objectiu d’identificar la propera tongada d’oportunitats de partnering i finançament, aquelles que requereixen un nivell moderat d’inversió, però que es podrien traduir en un augment desmesurat de valor.

Iniciatives corporatives en el desenvolupament de medicaments: són estratègiques o no són més que la contractació de negocis per al desenvolupament empresarial amb un nom diferent?
John Carroll (FierceBiotech), en qualitat de moderador, analitzarà juntament amb Roel Builthuis (Merck Serono Ventures), Anja König (Novartis Venture Fund) i Malcom Weir (Heptares Therapeutics) l’efectivitat dels recursos de les iniciatives corporatives. Atesa la creixent importància de les iniciatives empresarials pel que fa al finançament de programes de fases primerenques, aquest debat mirarà de respondre preguntes clau relacionades amb l’efectivitat dels recursos de les iniciatives corporatives a l’hora de seleccionar programes de fases primerenques que amb el temps es podrien fer internament a les empreses.

Nota als editors

L’accés a BIO-Europe Spring 2010 és gratuït per a membres de premsa i inclou l’accés complet al sistema de partnering, les sessions, les rodes de premsa, els tallers i les reunions de partnering organitzades prèviament. Per obtenir més informació sobre la inscripció, visiti el lloc web del congrés BIO-Europe Spring a http://www.ebdgroup.com/bes/press_reg.htm

Sobre EBD Group

EBD Group és l’empresa líder en partnering del sector de les ciències de la vida. Des del 1993 les empreses de dispositius biotecnològics, farmacèutics i mèdics han confiat en els congressos, la tecnologia i els serveis d’EBD Group per detectar oportunitats de negoci i desenvolupar relacions estratègiques essencials per assolir l’èxit.

Els congressos d’EBD Group se celebren amb el suport de companyies i associacions comercials internacionals d’avantguarda com ara:

  • BIO-Europe i BIO-Europe Spring, els congressos de partnering més importants d’Europa del sector de les ciències de la vida, amb el suport de l’Organització del Sector de la Biotecnologia (BIO).
  • BioPharm America, l’esdeveniment de partnering de major creixement a l’Amèrica del Nord.
  • EuroMedtech, l’esdeveniment de partnering d’EBD Group adreçat a l’innovador sector de les tecnologies mèdiques.
  • BioEquity Europe, el congrés dels inversors organitzat conjuntament amb BioCentury Publications i BIO. 
  • ChinaBio Partnering Forum, el primer congrés de partnering per als sectors biotecnològic i farmacèutic celebrat a la Xina, organitzat conjuntament amb ChinaBio LLC. 
  • Biotech Showcase, un fòrum únic a San Francisco per presentar els inversors i els executius de desenvolupament empresarial, organitzat conjuntament amb Demy-Colton Life Science Advisors.

El sofisticat servei de partnering basat en web d’EBD Group, partneringONE, s’utilitza com a motor de partnering a molts esdeveniments d’entitats d’arreu del món. A més de la celebració de congressos, EBD Group ofereix, per mitjà dels seus consultors, assistència personalitzada per a empreses amb la intenció d’atorgar llicències internament i a tercers de productes i tecnologies. EBD Group té oficines als Estats Units i a Europa.

Per a més informació:
Constantine Theodoropulos (EBD Group) • Tel. +1 617 401 3116 • ctheodoropulos@ebdgroup.com
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. +34 662 315 400 • slabe@biocat.cat